banner

Dinçer: Akıllı tahtada Türkiye’ye özgü bir model geliştirdik!




Türkiye Özel Okullar Birliği tarafından düzenlenen “Digtal Çağda Eğitimde Fırsatlar ve Sorumluluklarımız” konulu eğitim sempozyumunda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer “Akıllı tahtada Türkiye’ye özgü bir model oluşturduk” dedi.

 

Ömer Dinçer Digtal Çağda Eğitimde Fırsatlar ve Sorumluluklarımız konferansı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye Özel Okullar Birliği'nin Çeşme Sheraton Hotel'de düzenlediği 11. Geleneksel Eğitim Sempozyumu'na katıldı. Yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı'nın teknolojik olarak çehresinin değişeceğini belirten Dinçer, iki yıl sonra bakanlıkta her şeyin dijital ortamda gerçekleşeceğinin altını çizdi. Teknolojiye ve bilişim çağının önemine değinen Bakan Dinçer, "21. yüzyıla damgasını vuracak, önemi giderek artacak olan şey bilgisayardır. Bilişim çağının becerilerini kazanmak bizim içinde önemlidir. Bu değişimin daha hızlı yaşandığı bir sosyoloji profesörü şöyle bir yorum yapıyor. 'Günümüzde en az 2 yıllık üniversite eğitimi almış bir Amerikalı çalışma hayatı boyunca 11 kez iş değiştirmeye, en az üç defa temel becerilerini yenilemeye hazır olmalıdır' diyor. Aslında teknolojinin insan hayatını değiştirmesi sadece modern zamanlara mahsus değildir. Geriye döndüğümüzde ateşin ve tekerleğin icadının insanlık hayatında nasıl bir değişime neden olduğunu düşünün. Yerleşik düzenle ilgili insanın yaşam biçimini nasıl etkilediği önemlidir. Bilgi teknolojileri devrimi bizim hayatımızı değiştiriyor. 1980 yılından bu zamana kadar geçen süre içerisinde beş dalda dönüştürüyorlar. Bundan 30 sene önce dünya tarihi üzerine üç dalda; sanayi, tarım ve bilgi dalında araştırma yapılıyordu. Artık sosyal medya ve büyük veri çağı içerisindeyiz. Mesafelerin kısa sürede alınması bize dünyayı küçük göstermeye başladı. Artık futbol bile bilgisayardan oynanıyor. Gazete okumak, film seyretmek, şarkı dinlemek hepsi bilgisayar aracılığı ile gerçekleşiyor. Bu dünyada ayakta duramayan toplumların tarihin belirli bir köşesinde kalacakları bir gerçektir" dedi.

 

Dinçer: Teknolojiyi eğitime katıyoruz!
Eğitimin temel sorunlarına çözüm aranırken bir yandan teknolojiyi eğitime katmaya çalıştıklarını ifade eden Bakan Dinçer, "Yaklaşık 4 bin 128 okula bilim teknolojileri sınıfı kuruldu. Yaklaşık 8 bin 500 bilgisayar gönderildi. Bütün ortaöğretim okullarında yüzde 100, ilköğretimde yüzde 98 internet bağlantısı var. Şimdi bu değişime yeni bir ivme kazandıracak bir adımın peşindeyiz. Fatih Projesi ile bilişim araçlarını öğretme ile daha iyi çalışma yapılacağını düşünüyoruz. Tüm öğrencilerimiz ve
öğretmenlerimiz bilgisayar okuryazarı haline gelecekler. Bunun sonucunda sadece eğitimde değil, hayatın tüm alanlarında yansıması olacaktır" diye konuştu.

Dinçer Fatih Projesi’nin detaylarını anlattı
Fatih Projesi hakkında da bilgi veren Bakan Dinçer, "Fatih Projesi'nin iki temel öğesi vardır; akıllı tahta yani LCD paneller. Bu tahtalar Türkiye'ye özgü ve özel bir tahtadır. Tüm dünya normal tahta ya da projeksiyon ve bilgisayara dayalı bir bağlantıyı tercih ederken, bizim akıllı tahtamız bilgisayardan oluşmakta. Üç ana bölümden oluşuyor. Birincisi tebeşir tahtası, ikicisi bilgisayar bölümü, internet hizmetlerinin de içinde oldu. Biz model teknikleri, geleneksel teknoloji ile birleştirmekten yanayız. Bilişim çağının bize sunduğu bir fırsatta uzaktan eğitim modelidir. İletişim teknolojileri aracılığıyla eğitimin birleşmesi, çeşitli sebeplerle okuyamamış bireyler için oldukça iyi bir fırsattır. Tüm okullarımızın kitaplarını zeminleştirme çalışması yapıyoruz. Eğitim sisteminin daha hızlı çalışması amacıyla Eğitim Bilişimi Alanı (EBA) sistemini yürürlüğe sokacağız. Bu çalışmanın yürürlüğe girmesi için sabırsızlanıyoruz. Dünya bu kadar küçülmüşken, toplumlar arası mesafesin uzaması düşündürücüdür. Yeryüzünü saran internet bize birçok anlamda benzersiz fırsatlar sunuyor. Biz de Fatih Projesi ile bu fırsatları uygulamaya koyacağız" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.