banner

BİL Eğitim Kurumları LGS başarısını nasıl yakaladı?




Elif Pehlevan - BİL Eğitim Kurumları Genel Müdürü

elif_pehlevan“BİL Eğitim Kurumlarında “Başarı Bir Kültürdür”. Güçlü eğitim kadromuz ve öğrencilerimizin azmi ile başarılı bir LGS’yi geride bıraktık. Açıklanan sonuçlar ile öğrencilerimiz bizleri bir kez daha gururlandırdı. Bahçelievler kampüsümüzden bir öğrencimiz ise tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye şampiyonluğuna adını yazdırdı. Ayrıca sınava giren öğrencilerimizin %85’i, ilk %5’lik dilimde yer aldılar. Kurduğumuz eğitim sistemimizle de BİL’de, başarının bir kültür olduğunu bir kez daha kanıtladık.”

Öğrencilerinizin sınavlara hazırlanması ve performansını artırmak için nasıl bir öğretim yaklaşımı kullanıyorsunuz?
Öğrencilerimizin sınav performanslarını artırmak için, her öğrencinin güçlü ve zayıf noktalarının farklı olduğu, buna bağlı olarak da öğrenme hız ve yöntemlerinin farklı olduğu bilinciyle, ihtiyaçlarına yönelik bireyselleştirilmiş öğrenme planları oluşturuyoruz. Bu planlarda öğrencilerimizin ihtiyaçlarına yönelik belirli özel stratejilerde bulunuyor. Tercihleri ve hedeflerine yönelik en uygun materyal ve yöntemler sunarak ihtiyaçlarına uygun ve kendi hızlarında hazırlanmalarına imkan sağlıyoruz.
Düzenli olarak yaptığımız sınav simülasyonlarımız ile sınav ortamına alışmaları için gerçekçi deneyimler yaşatıyoruz. Bu sınavların ardından ise, öğretmen ve öğrencilerimize güçlü geri bildirimler verdiğimiz bir ölçme değerlendirme programımız bulunmakta. Bu geri bildirimler, öğrencilerimizin güçlü yönlerini, geliştirmeleri gereken yönlerini gösterip, eksiklerini fark etmelerini ve gelecekteki çalışmalarının planlaması konusunda gereken bilgiyi edinmemizi sağlıyor. Bu bilgilere yönelik öğrencimizin eğitim programı düzenli olarak güncelleniyor ve öğrencinin sınav stratejisini geliştirerek daha iyi bir sınav performansı sergilemesine yardımcı oluyoruz.
Öğrencilerimizin sınavlara hazırlık süreçlerinde sadece akademik başarı değil bunun yanında sınav için gerekli olan diğer becerileri de güçlendirme çalışmalarının da olması gerektiğini biliyor ve eğitim – öğretim programımızla, sınav becerilerini güçlendirme çalışmalarımızı entegre olarak sürdürüyoruz. Sınav stratejileri ve teknikleri, zamanı verimli kullanma, soru analizleri, test teknikleri, hızlı okuma ve dikkat çalışmalarının yanı sıra, özgüven gelişimleri, sınav stresi ile başa çıkabilmeleri, beslenme düzenleri, uyku düzenleri, fiziksel aktiviteleri ve pozitif düşünce çalışmaları ile öğrencilerimizin hem sınav öncesi hazırlığında hem de sınav sırasında iyilik hallerini geliştirmeye yönelik çalışmaları da sürdürüyoruz.
Çalışmalarımızın tamamını, istediğimiz alanda, zamanda ve mekanda öğrenme ihtiyaçlarımızı hiper kişiselleştirmiş öğrenme deneyimi ve yapay zeka tabanlı online eğitim platformu olan BİL LEARN ile destekliyoruz. Öğrencilerimizin Akademik, Kültürel, Sanatsal, Fiziksel, Dil, Sosyal, Duygusal ve Kariyer gelişimini sağlayan, eğitim içeriklerinden canlı etüt desteğine, online seminerlerden sosyal etkinliklere ve sınavlara kadar eğitimin içinde olan her hizmeti bu platformdan sağlıyoruz. Bu platformdan sadece öğrencilerimiz değil öğretmenlerimiz ve velilerimiz de yararlanıyorlar.

bilKurumlarınızda öğretmenler sınav sürecini nasıl yürütüyor? Sizin öğretmenler ile ilgili çalışmalarınız var mı?
Öğrenme yolculuğunun en önemli rehberi olan öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin sınavlarda başarılı olmalarında en büyük rolü oynuyorlar. Sınav sürecindeki çalışmalar ve nasıl hazırlandıkları başarıyı getiren unsurdur. Bizler, BİL Eğitim Kurumları olarak hizmet içi eğitimler ile başlayıp eğitim – öğretim yılı sonuna kadar düzenli olarak öğretmenlerimize danışmanlık yapıyor ve gerekli konularda eğitimler veriyoruz. Eğitimlerimizdeki ve danışmanlığımızdaki en büyük amaç, öğretmenin içerik bilgisi konusunda uzmanlaşması ve müfredatı tam olarak anlamasıdır.
Öğretim planlamalarını belirleme sürecinde ise, görsel materyaller, örnek sorular, interaktif aktiviteler ve grup çalışmalarının içinde bulunduğu bir çalışma planı ile konuları anlatıyorlar. Bu da, öğrencilerimizin konuları daha iyi anlamalarını ve sınavlarda başarılı olmalarını sağlıyor.

ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONUNU ARTIRARAK BAŞARILARINI DESTEKLİYORUZ
Öğrencilerin başarılarını desteklemek ve öğrenme süreçlerini iyileştirmek için neler yapıyorsunuz?
Akademik başarıyı oluşturabilmek ve öğrenmeyi sağlayabilmek için motivasyon kritik bir faktördür. Birçok öğrencinin derslere olan ilgisizliği, performanslarındaki düşüş ve öğrenme süreçlerinin sekteye uğraması motivasyon düşüklüğüne bağlı olabiliyor. Bu nedenle bizler BİL Eğitim Kurumları olarak tüm akademik ve sosyal çalışmalarımızda motivasyonun bir öncül olduğunun farkındalığıyla eğitim - öğretim çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Motivasyonu artırmanın en önemli adımı hedef belirlemedir. Hedef, öğrencinin bireysel performansını daha ölçülebilir bir şekilde tanımlamamıza yardımcı oluyor. Ölçülebilir olması, doğru planlama ve iyileştirme çalışmalarını da beraberinde getirdiğinden, öğrencinin motivasyonu ile birlikte özgüveninde de artış görülüyor.
Öğrenmeyi somutlaştırarak günlük yaşam pratikleriyle ilişkilendirmek, hem öğrencilere ilgi çekici bir öğrenme deneyimi sunar hem de motivasyonunu artırarak akademik çalışmalara daha aktif katılmasını sağlar, kurumlarımızda uyguladığımız bir diğer stratejik çalışma ise bilgiyi dünyadan örnekler, pratik uygulamalar ve ilgi çekici içerikler ile zenginleştirerek öğrencilerin ilgisini sürdürülebilir hale getirmektir.
Motivasyonun bir diğer adımı, başarıyı takdir etmek ve iyileştirmeleri için teşvik etmektir. Öğrencilere olumlu geri bildirim vermek, zayıf yönlerini farkedip geliştirmeleri için çaba harcamalarına olanak sağlar, süreçte motivasyonları artacağından özgüvenlerinin olumlu yönde gelişmesine de katkıda bulunur. Bizler, öğrencilerimizin başarılarını ödüllendiriyor ve her alanda onları destekliyoruz.
Öğretim modeli olarak ortaokul kadememizde performans temelli, lise kadememizde ise proje temelli bir yaklaşım benimsiyor, yıllık planlamalarımızı da bu yaklaşımları göz önünde bulundurarak hazırlıyoruz. Her iki kadememizde de benimsediğimiz yaklaşımlar, öğrencilerimizin sınava hazırlık sürecinde işbirliği yapmalarını ve öğrenme deneyimlerini paylaşmalarını sağlıyor. Bu da onların motivasyonlarını artıran önemli bir faktörü oluşturuyor. Grup çalışmaları, tartışmalar, projelerde paylaşılan sorumluluklar, öğrencilerimizin farklı bakış açıları geliştirmelerine ve birbirlerini desteklemelerine yardımcı oluyor.

Okulunuzdaki öğrencilerin başarıya ulaşması için ailelerle nasıl iş birliği yapıyorsunuz?
Her ne kadar öğretimi okullarda gerçekleştiriyor olsak da, eğitim evde de devam eden bir süreçtir. Bu nedenle sınavlara hazırlık sürecinde aile ile işbirliği büyük önem taşır. Bizim sınav hazırlığında velilerimizden beklentimiz, öğrencilerimizin bireysel çalışma düzenlerini destekleyerek, motivasyonlarını yüksek tutmalarına katkıda bulunmaktır. Bu nedenle sınav hazırlık sürecinde velilerimiz ile düzenli bir iletişim sürdürüyor, öğrencilerimizin ilerlemesi konusunda bilgi paylaşımı yapıyoruz. Velilerimizin aktif katılımı, öğrencilerimizin sınava hazırlık sürecinde daha iyi performans göstermelerini sağladığından önemli bir etkendir.

BİR OKULUN İLHAM VEREN BAŞARI HİKAYESİ
Sınavda Türkiye birincisi çıkartan okulunuzun başarı hikayesi, diğer okullara ilham kaynağı olabilir. Diğer okulların başarıya ulaşmaları için neler önerirsiniz?
Başarıyı elde etmek, öğrencilerin akademik ve kişisel potansiyellerini ortaya çıkaracak çalışmaları imza atıyor olmak, onları geleceğe hazırlayarak toplumda önemli bireyler haline getirmek, her eğitim- öğretim kurumunun temel amacıdır.
Başarıyı elde etmek için öğrenciye yapılan hedef çalışması kadar kurumların da, öğrenme ve öğretim süreçlerinde hedef çalışmaları yapmaları, kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yapmaları, bu planlamalar doğrultusunda yöneticinin, kurumu oluşturan diğer bileşenler olan öğrenci, öğretmen ve velinin aynı hedefe odaklanmasını sağlaması başarı için kaçınılmazdır. Öğrenci merkezli öğrenim yaklaşımını benimsemek, öğrencilerin kendilerini ifade etme ve kendi öğrenme yöntemlerini keşfetmelerine izin veren kişiselleştirilmiş materyaller ve yöntemler kullanmak, öğrencinin performansını artırarak potansiyelini otaya çıkarmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, öğrencilere en iyi öğrenme deneyimi sunmak için öğretmenlerin ve diğer personellerinde sürekli eğitim hizmetinden faydalanıyor olmaları gerekir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.