banner

‘Türkiye’nin yeni eğitim ekosistemini şekillendiriyoruz’




Elif PEHLEVAN - BİL Eğitim Kurumları Genel Müdürü 

elif_pehlevan“BİL Eğitim Kurumlarındaki eğitim tasarımları geleceği referans almaktadır. Eğitimde her zaman rotamız “Yenilikçi Yaklaşımlar”dır. Dünya ölçeğindeki gelişmeleri yakından takip ederek, en iyinin bir adım önünde olmayı hedefliyoruz. Bu açıdan öğrencilerimizi hedeflerine ulaştıracak geleceğin teknolojileri ile desteklenen çalışmaları önemsiyoruz.” 

Kurumunuz açısından 2023 yılını değerlendirebilir misiniz?
Dünya her daim gelişiyor ve her gün, her alanda yeni uygulamalar karşımıza çıkarıyor. Eğitimde, tüm alanlardaki gelişmeleri dikkate alarak, ihtiyaç ve beklentileri karşılayacak yeni bakış açıları geliştirmek ve bunları anlatmak zorundayız. Biz bu noktada “İnovasyonu”, var olan bir şeyi geliştirmek ve üzerine yenilikler katarak günümüze uyarlamak olarak tanımlıyoruz. Bu anlayışla, dünün bugünden farklı olması gerektiği yaklaşımından yola çıkarak yeni eğitim ekosistemini şekillendirmeyi hedefliyoruz.
2023’te “İnovasyon” ve “Hiper Kişiselleştirilmiş Eğitim” öne çıktı. Eğitimde yenilikçi, hızlı, zaman ve mekândan bağımsız sistemleri olan eğitim kurumları daha başarılı olmaya devam ediyor. Öğrencilerin gelişimleri için yapılan tüm etkinlik ve projelerin bu anlayışla planlandığı bir dönem geçirdik. Öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerini 7/24 kuşatacak sistemlerle destekleyen BİL LEARN Hibrit Eğitim Platformu ve İAÜ Bilim Kurulu destekli içeriklerimizle Türkiye’de 30 yıldır eğitim sektörüne yön vermeye devam ediyoruz.
Dünya İnovasyon Okulu vizyonu ile çıktığımız bu yolda değişim ve gelişimin yaşanması kaçınılmazdır. 2023 yılında büyüme ivmesini devam ettiren kurumumuzda, yenilikçi eğitim metotlarını uygulamaya, öğrenme yöntemlerindeki güncel trendlere odaklanmaya, öğretmen ve personel gelişimine, öğrenci merkezli yaklaşımlar ve sosyal sorumluluk projeleri ile öncü olmaya devam ettik.
Ulusal ve uluslararası platformlarda gerçekleşen eğitim etkinliklerinde bulunarak, gelişmeleri takip ettik ve uyguladık. Başarı kültürünü yaygınlaştırmak için projeler geliştirdik ve yarışmalarda üstün performanslar sergiledik.  
Çünkü biliyoruz ki, bugünü her zaman geçmişte bırakacak ve yeni şeyleri öğrenerek geleceğe daha güvenli adımlarla ilerleyeceğiz. Liderlik, girişimcilik, doğru öğrenme teknikleri ve gelişen teknolojiye adaptasyon için kendi alanında uzman kişilerden aldığımız yüz yüze/online eğitimler, seminerler, webinarlar, etkinlikler ve programlarla öğrenme heyecanını 2024’te de sürdürmeye devam edeceğiz. 

2024’TE 50 KOLEJ, 70 ÖZEL ÖĞRETİM KURSU
Eğitim sektöründe büyüme modeli olarak franchise sistemi öne çıkıyor. Markanızın bu konudaki politikası hakkında bilgi verebilir misiniz? Franchise sisteminizde nasıl bir büyüklüğe ulaştınız?
2024 yılı için hedefleriniz ne olacak?
BİL Eğitim Kurumlarında bir neslin; akademik, sosyal ve spor alanlarında yeteneklerini keşfederek ve potansiyellerini fark ederek yetişmelerini sağlıyoruz. Yeni nesil olarak da ifade edebileceğimiz öğrencilerimiz için zenginleştirilmiş öğrenme alanları oluşturuyoruz. Yeteneklerin keşfedilmesi kadar geliştirilmesi de çok önemlidir. Belirli programlar yürütülerek geliştirilen ve desteklenen yetenekler, gelecekteki başarılı çalışmaların temelini oluşturmaktadır. Gelecek kuşaklar için özgeçmiş değil “öz gelecek” hazırlıyoruz. BİL Eğitim Kurumlarındaki eğitim tasarımları geleceği referans almaktadır. Eğitimde her zaman rotamız “Yenilikçi Yaklaşımlar”dır. Dünya ölçeğindeki gelişmeleri yakından takip ederek, en iyinin bir adım önünde olmayı hedefliyoruz. Bu açıdan öğrencilerimizi hedeflerine ulaştıracak geleceğin teknolojileri ile desteklenen çalışmaları önemsiyoruz.
Birleşmiş Milletler 2030 yılı kalkınma hedefleri arasında nitelikli eğitim, sorumlu üretim ve tüketim yer alıyor. Öğrencilerimizin “tüketen değil, üreten” olmalarını hedefliyoruz. Eğitim tasarımlarımız gelecekte insan iş gücünün yerini alacak makine ve robotların yazılımını yapacak öğrencileri, “kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen ve kendi kendine yetebilen” nesil olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Öğrencilerimizin dünya genelindeki global çalışmaları anlık takip edebilmeleri için BİL International Office ile yurt dışı eğitim çalışmalarımızı yaygınlaştırarak nitelikli çalışmalarımız ile ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Hedefimiz yurt dışındaki saygın eğitim ödüllerini almaktır. Bunun için eğitim öğretim tasarımlarımızı global ölçekte ele alıyoruz.
Güçlü vizyonumuzla kurduğumuz sistemimiz, özel okullara sağladığı avantajlarla dikkat çekmektedir. BİL Eğitim Kurumları bu avantajları her yıl artırarak eğitim yatırımcılarına, değişen konjonktüre uygun imkanlar ve hizmetler sunmaktadır. BİL markasının eğitim sektöründe büyük bir marka değeri ve 30 yıllık köklü geçmişe dayanan bir başarı hikâyesi bulunmaktadır. Yatırımlarımızı sadece eğitime yaptığımız için bu konudaki deneyim ve tecrübelerimizi güçlü genel merkezimiz aracılığıyla eğitim yatırımcılarımızla paylaşıyoruz.
İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kıbrıs İlim Üniversitesi güçlü iş birliğinin büyük ölçüde güven verdiği eğitim yatırımcılarımızla BİL markasının eğitimde yenilikçi yaklaşımlarının uygulama alanlarını genişletiyoruz. Özellikle eğitim sektörüne yatırımın büyük risk taşıdığı ve eğitimde değişime ayak uyduramayan markaların kaybolduğu bu zamanda büyüme ivmesi gösteren bir kurum olarak gelişen eğitim trendlerini uygulayarak franchise sistemimizi sağlıyoruz. 2024 yılı hedeflerimiz arasında 50 Kolej ve 70 Özel Öğretim Kursu açmayı öngörüyoruz.

Franchise sisteminiz içinde yer alan ve alacak yatırımcılardan beklentileriniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Geleceğin insanını yetiştirdiğimiz kurumlarımızda kurduğumuz doğru eğitim sisteminin doğru uygulanması, aktif, üretken ve yenilikçi kadrolarla çalışılması bizim için önemlidir. Ortak sistem, sınav ve yayın politikamızla Türkiye’nin her yerinde aynı anda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu sisteme ayak uydurulması, verdiğimiz eğitim ve kurumsal kimlik standartlarına uyulması gerekmektedir.
BİL Eğitim Kurumları olarak eğitim faaliyetlerini yürütecek okulların donanımlı kampüs ortamı ve fiziksel standartlarının üst seviyede olması bizim için önemli bir kriterdir. Yatırım ortağımız olacak kurucu temsilcisinin eğitime bakış açısı, sürdürülebilir bir yapılanma için oldukça kıymetli bir değerdir. BİL’ de yetişen öğrencilerimizin kurumun başarı kültürünü almış, güçlü bir dünya vatandaşlığı kimliğine sahip olmalarını istiyoruz. Bu bakış açısı ile yatırım ortaklarımızın yeniliklere açık, global bir vizyona sahip, inovatif, gelişim ve başarı odaklı kişiler olmasına önem veriyoruz.  Tüm bu kriterleri sağlayan yatırım ortaklarımızla aynı kurumsal dili kullanmak büyük yapıların ortak ve birlikte hareket etme kabiliyetini arttırmaktadır. 

Franchise modelinizin temel unsurları nelerdir? Uygulamalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz? Franchise yatırımcılarınıza sunduğunuz avantajlar nelerdir?
Eğitimde inovasyona dair bütün dinamiklerin kalitesini ve uygulama örneklerini BİL Eğitim Kurumları vizyonuna uygun çalışmaları hayata geçirerek, öğrencilerimizin öğrenme deneyimini üniversite kültürüyle buluşturuyor, öğretmenlerimizin gelişimine fırsat sağlıyor, anne babaların güveniyle geleceğe değer katıyor ve eğitim yatırımcılarının ihtiyaç duyduğu strateji, planlama, takip ve yönetimle iş birliğine imza atıyoruz.
Biz yatırım ortaklarımıza “Üniversite İş Birlikli Eğitim Yönetimi” için “Dünya İnovasyon Okulu” olanakları sunuyoruz.
Başarıyı profesyonel ve kurumsal bir planlama süreci olarak nitelendirerek;
• Akademik içeriğin ve ölçme-değerlendirme takviminin eş zamanlı yönetiminden, hibrit okul sistemini mümkün kılan eğitim-öğretim platformuna,
• İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kıbrıs İlim Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen öğrenci-öğretmen-veli seminerlerinden, kampüs bazlı okul gelişim planlarına,
• Kurumsal iletişim stratejilerinin ulusal ve yerel uygulamalarla güçlendirilmesinden, marka kimliğinin fark yaratan tasarım ve reklamlarla bilinir kılınmasına,
• 7/24 hibrit eğitim desteği ve alanında uzman genel müdürlük koordinasyonu ile Türkiye’nin en güçlü genel müdürlük – kampüs - kurs iş birliğini gerçekleştiriyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.