İzmir Üniversitesi ve ESBAŞ’tan üniversite-sanayi işbirliği
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Çarşamba, 07 Ekim 2015 11:34 tarihinde oluşturuldu
İzmir Üniversitesi ile ESBAŞ arasında Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firma yönetici ve çalışanlarının İşletme Yüksek Lisans (MBA) eğitimi almaları için bir protokol imzalandı. Üniversite-sanayi işbirliğini bir adım daha ileriye taşıyan protokolün gelecek yıllarda farklı alanlarda da geliştirilmesi planlanıyor.
Ön lisans ve lisans eğitimlerinin yanı sıra üç enstitüsünde 10’dan fazla program ile yüksek lisans ve doktora eğitimi veren İzmir Üniversitesi ile Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) arasında, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firma yönetici ve çalışanlarının İşletme Yüksek Lisans (MBA) eğitimi almaları için bir protokol imzalandı. ESBAŞ’ın kurup işlettiği Ege Serbest Bölgesinde 70’i yabancı olmak üzere toplam 180 firma faaliyet göstermekte olup, 2014 yılı itibariyle 4,3 milyon dolar ticaret hacmi gerçekleşti. ESBAŞ ile İzmir Üniversitesini bir araya getiren protokol ile İzmir’de üniversite-sanayi işbirliği bir adım daha ileriye taşındı.
Akademik dünyanın bilimsel bilgisi iş dünyasının faaliyetine destek olacak
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Ada, Dekan Yardımcısı, Program Koordinatörü ve İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emin Akçaoğlu ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş eşliğinde ESBAŞ’ın Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’i ağırlayan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, imzalanan protokolün akademik dünyanın bilimsel birikimini iş dünyasına aktaracak özellikte olduğuna dikkat çekti. Aynı zamanda İzmir Üniversiteleri Platformunun İzmir Üniversitesi Dönem Başkanlığındaki bu yıl için temasının da “Haydi Proje Yapalım” olduğunu hatırlatan Rektör Erciyeş, “İzmir’de sanayi-üniversite işbirliğinde yapılacak projeleri artırmaya yönelik olarak gerek İzmir Üniversitesi olarak gerekse de İzmir Üniversiteleri Platformu olarak çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. O nedenle üniversitemiz ve ESBAŞ arasında imzalanan protokol ayrı bir önem taşıyor. Akademik dünyanın bilimsel bilgisinin Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmalara taşınması ile İzmir ve bölgemiz için daha verimli çalışmalara olanak sağlamayı umut ediyoruz” diye konuştu.
Karşılıklı istek ve ihtiyaç işbirliğine zemin oluşturdu
2.2 milyon metrekarelik alan üzerine kurulu, Ege Serbest Bölgesinin yıllık 2 milyar dolarlık yurtdışı satışı ile 81 ilin ihracat rakamları ile kıyaslandığında 11’inci sırada yer aldığını vurgulayan ESBAŞ’ın Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, “Ege Serbest Bölgesinin Kurucu ve İşletici şirketi ESBAŞ olarak 1990 yılından bu yana 25 yıldır faaliyet göstermekteyiz. Kurulduğumuz günden bu yana bölgemizde 60 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleşti. Bunun yanı sıra oluşturduğumuz katma değere baktığımızda ihracatımızın kg değerinin 9,06 dolar olduğu görünmektedir. Bu rakam Türkiye ortalamasının 1,70 dolar hatta Almanya ortalamasının 4,1 dolar olduğu günümüzde Ege Serbest Bölgesinin yakaladığı başarıyı net anlatan bir rakamdır” dedi. Üniversiteler ile sanayi kuruluşları arasında ancak yeterli teknolojik ve vizyoner anlayış birlikteliğinin faydalı sonuçlar verecek işbirliklerine zemin oluşturabileceğini ifade eden ESBAŞ’ın Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Güler, “Bu tip işbirlikleri ancak karşılıklı istek ve ihtiyacın doğması sonucu gerçekleşebiliyor. Biz bu temeli oluşturduk. İzmir Üniversitesi ile yüksek lisans eğitimi düzeyinde başlayan işbirliğimizin farklı alanlarda da gelecek yıllarda gelişerek ilerlemesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı