banner

Beykent Okulları eğitime farklı bir yaklaşım getirdi




Eğitim sistemi Uluslararası Bakalorya Programı tarafından akredite edilmiş 33 okuldan biri olan Beykent Okulları, hem nitelik hem de nicelik bakımından gelişimini sürdürüyor. Tüm okullarındaki eğitim kalitesini artırmaya odaklandıklarını söyleyen Beykent Okulları Kurucu Temsilcisi Fatma Günal, “2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren 3 yaşından 19 yaşına kadar tüm eğitim sürecinin oluşumlarındaki öğrencilerin eğitim programlarını akredite ettirmiş olacağız” diyor.

beykent okulları1990 yılında Büyükçekmece Beylikdüzü’nde hizmet vermeye başlayan ve kısa sürede Edirne-İstanbul’da toplam 9 okulu bünyesine katan Beykent Okulları, ilk ve orta dereceli okullarının yanı sıra 1997 yılında Beykent Üniversitesi’nin kuruluşu ile eğitim yelpazesini biraz daha genişleterek bugün yaklaşık 16 bin öğrenciye okul öncesi, ilköğretim, lise, lisans, lisansüstü ve doktora programları ile hizmet veriyor.

Eğitim kalitesini istikrarlı bir şekilde artıran kurumun kalite çalışmalarının da uzman kuruluşlarca onaylandığının altını çizen Beykent Okulları Kurucu Temsilcisi Fatma Günal, “Bugün, eğitim sistemi Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından akredite edilmiş 33 okulundan biriyiz” diyor. Şu anda 6., 7., 8., 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin dahil olduğu Uluslararası Bakalorya Organizasyonu Orta Yaş Programı’na (MYP) 15 Nisan 2011 tarihinde yetki aldıklarını, 2011-2012 yılında anaokulu 3 yaşından 5.sınıfa kadar olan öğrencilerin dahil olduğu düzeylere yönelik olan Küçük Yaş Programı’nın (PYP) pilot çalışmalarını başlatacaklarını açıklayan Günal şöyle konuşuyor: “2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren de Uluslararası Bakalorya Diploma Programı’nın adaylık çalışmalarını başlatacağız. 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren 3 yaşından 19 yaşına kadar tüm eğitim sürecinin oluşumlarındaki öğrencilerin eğitim programlarını akredite ettirmiş olacağız.”

BİLGİ YERİNE BECERİ VE KAVRAM ODAKLI EĞİTİM

Türk eğitim sistemi ile uluslararası eğitim standartlarını harmanlayarak 21. yüzyılın dünya vatandaşlarını yetiştirmeyi hedefleyen eğitim politikanız hakkında bilgi verir misiniz?

Eğitim programlarımız çerçevesini Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’ndan, içeriğini de Milli Eğitim Bakanlığı müfredat programından alıyor. Müfredat programı uygulanırken kazandırılacak beceriler öğrenmeyi öğrenme, sağlık ve sosyal eğitim, çevreler, yaratıcılık ve toplum hizmeti olmak üzere beş bölüme ayrılıyor.

Çalışma üniteleri kapsamında yapılacak tüm çalışmaların çıkış noktaları veya odak merkezleri bu beş beceri alanından biri esas alınarak yapılıyor. Ayrıca çalışma ünitelerinde belli kavramlara odaklanılıyor. Beykent Okulları’nda bilgi odaklı eğitim yerine öğrencilerin yaşam boyu kullanabilecekleri bilgi, beceri ve kavramların öğretilmesi ve kazanılmasını esas alan beceri ve kavram odaklı bir yaklaşım benimseniyor.

Hangi yönlerinizle diğer okullardan bir adım öne çıkıyorsunuz?

Beykent Okulları kaliteli çağdaş bir eğitimin ancak iyi bir mesleki gelişim programı ile gerçekleşeceğine inanıyor. Bilginin hızla dünyayı dolaştığı ve güncellendiği bir dönemde öğretmen eğitimine verilmesi gereken önemin daha çok öne çıkması gerektiği inancı ile yatırımlarındaki en büyük payı mesleki gelişime ayırıyor. İyi eğitilmiş bir eğitim kadrosunun çağdaş öğrenci profilinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadığına inanıyoruz.

Dünya Okulu olmamız nedeni ile eğitim kadromuzu belirlerken aday öğretmenlerimizde aradığımız öncelikli özellikleri iyi düzeyde İngilizce bilgisi, teknolojiye hakimiyet, mesleki gelişime önem verme, Uluslararası Bakalorya Programları’nda ya da diğer uluslararası programlarda ve mesleğinde deneyim, ekip çalışmasına yatkınlık, güçlü bir iletişim yeteneği olarak sıralayabiliriz.

SOSYAL EĞİTİMDE DE HEDEFLER BELİRLİYORUZ

Beykentli öğrenciler nasıl bir sosyal hayata adım atıyorlar?

Öğrencilerimizin sosyal becerilerinin gelişimine destek vermek üzere hem tüm ders eğitim programlarının içine hem de okul kulüplerine, eğitim projelerine, toplum hizmeti çalışmalarına ve okul rehberlik programlarına ‘Sosyal Eğitim’ hedefleri dahil ediyoruz. Okullarımızda bu becerilerin geliştirilmesini koordine etmek üzere hem Sağlık ve Sosyal Eğitim Liderleri hem de Sosyal Etkinlikler Koordinatörleri görev yapıyor. 

Sosyal etkinlikler ders içi ve okul içi olmak üzere iki farklı şekilde planlanıyor. Uluslararası Bakalorya Programları standartları gereği ders içi sosyal becerilerin gelişimden tüm dersler eşit derecede sorumlu... Öğrenciler tüm derslerde öncelikle sosyal beceriler konusunda farkındalık geliştirir, sonra eyleme dönüştürür ve en sonunda da gerçekleştirdiği eylem ile ilgili kendi öz değerlendirmelerini yapabilirler. Sosyal beceri hedefleri, öğrencinin yaşı ilerledikçe beklenti düzeyine dikey olarak büyür.

Okul içi sosyal etkinlikler ise kültürel ve sportif olmak üzere ikiye ayrılır. Beykentli öğrenciler başta yüzme olmak üzere basketbol ve tenis gibi alanlarda okul takımlarına ve okul spor kulüplerine, yaz ve kış okullarına katılarak sportif etkinliklerden yararlanabilirler. 

Kültürel becerilerin geliştirilmesi için de pek çok farklı okul kulübümüz çok yönlü hizmet veriyor. Drama/ Tiyatro Kulübü, Münazara Kulübü, MUN (Model Birleşmiş Milletler) Kulübü, Dans & Müzik, Kültür Kulübü, Alternatif Sporlar Kulübü ve Scrabble Kulübü gibi kulüpler her yıl tüm Beykent Okulları’nda kuruluyor. Bu çalışmaların yanında ayrıca sosyal becerilerin gelişmesine yardımcı olmak üzere Mavi Kapak, Kardeşine Bir Kitap Uçur gibi sosyal sorumluluk projeleri geliştiriliyor ve öğrencilerimiz bu projelerde yer almaya teşvik ediliyor.

TEMATİK VE PROJE TABANLI YABANCI DİL EĞİTİMİ

Yabancı dil eğitiminde nasıl bir metod uyguluyorsunuz?

Amacımız farklı kültürleri anlayan; o kültürlerle iletişim kurabilen nesiller yetiştirmek. Anaokulumuz ve ilköğretim kademelerimizde öğrencilerimizin yaş gruplarına uygun okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerine ilaveten dil bilgisi ve kelime bilgisi kazanımlarını içeren tematik bir müfredat oluşturarak proje tabanlı bir yabancı dil programı uygulamaktayız. Bütün bu çalışmalara ek olarak ikinci kademe ve lise grubu müfredatımız ile öğrencilerimizin gerek klasik gerekse post modern edebi eserleri tanıyan, okuyan, araştıran; akademik makaleler yazabilen, eleştiren, tartışabilen bireyler haline gelmesini amaçlamaktayız.

Öğrencilerimizin yabancı dilde aktif ve problem çözen bireyler olmasını hedefliyoruz. Çeşitli güncel konuları içeren Comenius projelerimizin yanı sıra; okul içinde ve il çapında düzenlediğimiz etkinliklerimizle öğrenilen yabancı dile doğal ortamlar sağlamak adına gayret gösteriyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.