banner

Uzay Kampı Türkiye’nin Yaz Kampları sona erdi




Uzay Kampı Türkiye’nin 7-18 yaş grubundaki öğrencilere yönelik farklı içeriklerde uyguladığı yaz kampları, 12-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Geleceğin Kâşifleri Programı (FEP) ile sona erdi.

uzay_kampı_22FEP haftasının sona ermesiyle birlikte yaz döneminde 1,5 günden 6 güne kadar değişen sürelerde sunulan kamp programlarına; aralarında Gürcistan, Slovenya, İngiltere, Litvanya, Yunanistan, Polonya, Bulgaristan, Amerika, Kırgızistan, Romanya, Ürdün, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de bulunduğu toplam 17 ülkeden yaklaşık 1050 kişi katıldı.
3 Haziran’da başlayan ve yaz süresince farklı zamanlarda uygulanan kamplar da; 15-18 yaş aralığındaki gençler 1,5 günlük “Astro-Macera” programı ile astronomi ağırlıklı etkinliklere dahil olurken, 9-15 yaş arası katılımcılar 2 Günlük Yıldızlar ve Gezegenler Macerası ve Türkçe-İngilizce dil seçenekleriyle sunulan 6 Günlük Galaktik Yaz Kampları ile birbirinden eğlenceli ve eğitsel aktivitelere katıldılar. Robot Aktiviteli Yaz Kampları ve Space Maker Yaz Kampı ile 12-15 yaş arasındaki gençler yaptıkları tasarımlarla yaratıcılıklarını geliştirdiler. Ayrıca 7-11 yaş aralığındaki öğrenciler ebeveynleriyle birlikte katıldıkları Aile-Çocuk Uzay Kampı programı ve günlük tur seçenekleriyle Uzay Kampı Türkiyeyi yakından tanıma şansı buldular.

ASTEROİD HAFTASI
Tüm dünyada 30 Haziran’da kutlanan Dünya Asteroid Gününe dikkat çekmek için 24-30 Haziran tarihlerinde özel temalı Galaktik Yaz Kampı programı uygulandı. Diğer haftalardan farklı olarak asteroidlerle ilgili deneylerin de yapıldığı haftaya misafir konuşmacı olarak katılan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Serdar Evren “Dünyamızı Tehdit Eden Gök Cisimleri” konulu sunum verdi. Katılımcılar bu haftaya özel oluşturulan “Asteroid Çarpması”, “Asteroid Yakalama Görevi” gibi etkinliklere katılıp dijital planetaryumda “Zorlu Asteroid Görevi” filmini izlediler.

NASA UÇUŞ YÖNETİCİSİ CISE İLE VİDEOKONFERANS BAĞLANTISI
Kardeş Okullarla Bilim Programı (PSSP) kapsamında düzenlenen ve bu yıl 16’ncısı uygulanan “E-PAL Haftası” Polonya, İngiltere, Litvanya ve ABD’nin de olduğu 9 ülkeden, 151 öğrenci ve 18 öğretmenin katılımıyla tamamlandı. Bu haftanın en özel etkinliklerinden birisi de NASA’da görevli Uçuş Yöneticisi Ed Van Cise ile yapılan video konferans görüşmesi oldu. Katılımcılar düzenlenen iki ayrı oturumda Uçuş Yöneticisi Ed Van Cise ile buluşarak, NASA’nın yürüttüğü uzay çalışmaları ve Uluslararası Uzay İstasyonu uçuş operasyonları hakkında en güncel bilgileri aldılar.

NORVEÇLİ PROFESÖRDEN DERS ANLATIMI
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Geleceğin Kaşifleri Programı’nda, yıl boyunca videokonferans bağlantılarıyla STEAM yaklaşımı ve uzay bilimleri eğitimini kullanarak projeler geliştiren Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, İngiltere’de 151 öğrenci Galaktik Yaz Kamplarının son haftasında da bir araya geldiler. Bu haftaya özel misafir olarak katılan Norveç Stavenger Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Inge Christ; öğrencilere cisimlerin nasıl uçtuğunu Bernoulli ilkesini kullanarak anlatırken, Bulgaristan “On Air TV”den yetkililer de katılımcıları aktiviteleri esnasında görüntülediler.

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNE ÖZEL İKİ YENİ PROGRAM
Öğrencileri uzay bilimleri ve teknolojileri alanlarında bilgilendirip, uygulamalı eğitimlerle bireysel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen Uzay Kampı Türkiye, 2018-2019 Eğitim-Öğretim dönemine özel iki yeni program geliştirdi. 9-13 yaş arası katılımcılar için hazırlanan “Minecraft Yeni Ufuklar” programında öğrenciler, küplerle yarattıkları sanal dünyada yaratıcılıklarını ve 3 boyutlu düşünme yetilerini geliştirip, kodlama ve yapay zeka yazılımlarını kullanırlarken; 10-13 yaş arası katılımcılar için geliştirilen “Mars’a Seyahat” programında öğrenciler, littleBits™ Mars Keşif Aracı Kiti ile kendi Mars Keşif Araçlarını oluşturarak NASA bilim adamlarının yeni dünyaları nasıl keşfettiklerini öğrenecek ve yepyeni Mars Sergisinde, 3D Haritalama Gösterimleri ve gerçekçi Habitat Modülleri ile “Mars Neslini” keşfetme şansına sahip olacaklar.

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.