İki Bakan’dan dershane tartışmasına iki farklı yorum
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 02 Aralık 2013 17:52 tarihinde oluşturuldu
Dershanelerin kapatılması tartışmalarında sular dinmek bilmiyor. Eski Bakan Ömer Dinçer "Biz baskılara göğüs gerdik, Gülen hareketi rahat etti" derken, Nabi Avcı da tartışmanın arkasında başka faktörler olduğunu savundu.
Dershanelerin kademeli olarak kapatılıp dönüştürülmesi taslağı Bakanlar Kurulu'na gelirken, AK Parti'nin iki Milli Eğitim Bakanı tartışmaya farklı açıdan yorum getirdi.
Sabah gazetesine konuşan eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, MGK belgelerinde iddia edilen kararların uygulanmaması sayesinde Gülen hareketinin rahat ettiğini söyledi. Dinçer, "Kulağımıza darbe planları geliyordu. O dönemde hala 28 Şubat baskısı vardı" diye konuştu.
Dinçer şunları kaydetti:
"Kendilerine yönelik dosyaları kapatmak için yazdığım yazılar suçlama malzemesine dönüştürüldü. Biz, darbe planlarına dağ gibi göğsümüzü gerdik. Onlar, huzur içinde faaliyetine devam etti. O dönemde merkez medya bizi suçlarken, biz haksız iftiralara maruz kalırken onlara bunları hissettirmedik dahi. Hükümet akıllı bir strateji uyguladı ve bu tür karar girişimlerini tartışma konusu yapmadı. Konuşulanları dinledi hem zaman kazanmaya hem de onu boşa çıkaracak fırsata dönüştürmeye çalıştı. Ne yaptı? O MGK kararları, kendi karar alanına gelince işlem yapmadı, müeyyide uygulamadı, Bakanlar Kurulu eliyle mevzuata dönüştürmedi. MGK, hükümetin tek başına karar vereceği bir alan değildi."
Avcı: Dershanelerin çoğu teşvik olursa özel okula dönüşebiliriz dedi
Star gazetesine konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise "Bir iblisleştirme yöntemi uygulanıyor. Habere fotoğraf seçerken bile yakışıksız yollara tevessül ediyorlar" dedi.
Avcı 3830 dersane ile birebir görüşüldüğünü belirtti ve çoğunun "Teşvik olursa okula dönüşebiliriz" dediğini kaydetti.
Avcı şunları kaydetti:
"2009 yılında hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı stratejik belgesinde tarih verilerek stratejik hedef haline getirilmiş bir konu. Şimdi "bu işi biz biraz blof gibi algılamıştık" diyorlar...Tam bir iblisleştirme söylemi uygulanıyor. Bir takım çok kötü adamlar var ve bu adamlar çok kötü bir şeyi başka şeylerle kılıflayarak birşey yapmaya çalışıyorlar. Haksızlık bu. Eğitim düzeyinde konuşacaksak rakamlar ortada. "
Bakan Avcı, yapılanın özel teşebbüse müdahale olmadığına dikkat çekerken "Gelin ortak yolu birlikte bulalım" diyoruz ifadesini kullandı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu