YÖK gibi koordinasyon kurumuna hep ihtiyaç olacaktır
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 14 Kasım 2015 14:00 tarihinde oluşturuldu
Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Her halükarda üniversiteler için de bir koordinasyon kurumuna ihtiyaç olacaktır. Ama bu, bugünkü yapısıyla YÖK olmaz" dedi.
Avcı, TBMM'deki kayıt işlemine AK Parti Eskişehir milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile birlikte geldi.
Seçim sonuçlarının ülkeye ve Eskişehir'e hayırlı olmasını dileyen Avcı, "Yeni seçilen milletvekili arkadaşlarımı özellikle tebrik ediyorum. Sağlık, esenlik, istikrar içinde memlekete hizmet etme imkanını bulduğumuz için de gerçekten sevinçliyiz" ifadesini kullandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü'nün yaklaştığı anımsatılarak, öğretmenler için bir müjdesinin olup olmadığı sorulan Avcı, "Şimdiden Öğretmenler Günümüzü tebrik ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Bizde öğretmenlerimize müjdelerin arkası kesilmez inşallah" diye konuştu.
"AK Parti'nin gündeminde, vakıf üniversitelerine kayyum yönetiminin atanmasının söz konusu olabileceği bir YÖK düzenlemesi gündemde var mı?" sorusu üzerine ise Avcı, "Seçim beyannamemizde zaten YÖK'le ilgili, yükseköğrenimle ilgili düzenlemelerin ne olacağı çerçeve olarak belirlenmişti. Bu konuda bir çerçeve yasayla yükseköğrenime yeniden biçim verileceği seçim beyannamemizde de var. Dolayısıyla o beyanname çerçevesinde inşallah önümüzdeki dönemde yükseköğrenimimiz de daha sağlıklı bir yapıya kavuşmuş olacak" açıklamasında bulundu.
Yükseköğrenim için yeni düzenlemeler yapılacak
Avcı, YÖK'ün kaldırılmasına yönelik bir düşüncenin olup olmadığı sorusu üzerine de şunları kaydetti:
"Yani her halükarda üniversiteler için de bir koordinasyon kurumuna ihtiyaç olacaktır. Ama bu, bugünkü yapısıyla YÖK olmaz. Farklı bir düzenlemeyle geldiğimiz noktayı da dikkate alan bir düzenlemeyle, seçim beyannamemizde de vurgulanan biçimiyle, bir çerçeve yasayla bu konu, mevcut YÖK'ün birikimi, deneyimleri de hesaba katılarak, onlar da ihmal edilmeden bir düzenleme yapılacaktı. Zaten biliyorsunuz, YÖK öteden beri 27 üniversiteye göre kurulmuş bir yapıydı. Şimdi hem sayı olarak, hem nitelik olarak üniversitelerimiz çok farklılaştı, sayı olarak 200'e yaklaştı. Ayrıca o dönemde söz konusu olmayan vakıf üniversiteleri ve özel üniversiteler de gündeme gelince YÖK'ün 27 üniversiteye göre tasarlanmış olan mimarisi artık bunu karşılayamaz hale geldi. Bunu YÖK'te değişik dönemlerde görev yapan arkadaşlarımız da bugün işbaşında olan arkadaşlarımız da söylüyorlar. Dolayısıyla bu geçen sürede kazanılmış olan deneyim dikkate alınarak, yükseköğrenimimize yeni bir veçhe kazandıracak düzenlemeler yapılacak inşallah."
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu