Bakan Avcı: Üstün yetenekli tabirini kullanmıyoruz
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 25 Aralık 2015 10:24 tarihinde oluşturuldu
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Çocuklarımızın değişik alanlardaki özel yeteneklerini olabildiğince erken yaşta belirlemeye ve dolayısıyla onlara o özel yetenekleri doğrultusunda özel eğitim programları geliştirmeye yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek" dedi.
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Anadolu Üniversitesi ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Türkiye'nin İlk Yerli Zeka Ölçeği Projesi" protokol töreninde yaptığı konuşmada, protokolün hayırlı olmasını diledi.
Bu psikoloji testlerinin uzun yıllar boyunca Türkiye'de ihmal edilmiş bir sorun alanı oluşturduğunu belirten Bakan Avcı, şunları kaydetti: "Bu testlerin gerçekte ne kadar kültür bağımlı olduğunu göz ardı ederek maalesef başka ülkelerde ve o kültürel bağlamlarda geçerliliği olan testler ayrım gözetmeksizin ülkemizde de uygulandı. Dolayısıyla burada ciddi bir zafiyet olduğu açıktı. Şimdi Anadolu Üniversitesi ile Özel Eğitim Genel Müdürlüğü bu zafiyeti ortadan kaldıracak bir çalışmayı başlattılar. Biz aslında başlamış bir çalışmanın protokolünü imzalıyoruz. Çocuklarımızın değişik alanlardaki özel yeteneklerini olabildiğince erken yaşta belirlemeye ve dolayısıyla onlara o özel yetenekleri doğrultusunda özel eğitim programları geliştirmeye yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek."
Bakan Avcı, Millî Eğitim Bakanlığı olarak artık ''Üstün Yetenekli'' tabirini kullanmadıklarını anlatarak, her çocuğun kendine göre bir yeteneğinin olduğunu söyledi.
Yeteneğin erken yaşta keşfedilmesinin önemine vurgu yapan Bakan Avcı, "İmzalanacak çalışma tam buna yönelik bir testin protokolü oluyor. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan ise üniversitenin özel eğitim alanında 40 yıllık bir deneyime sahip olduğunu belirterek Türkiye'nin ilk yerli zeka ölçeği geliştirildiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından protokol, Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör ve AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan tarafından imzalandı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu