YGS Birincisi Erol: Şampiyonluk beklemiyordum
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 26 Mart 2016 11:08 tarihinde oluşturuldu
Yükseköğretime Geçiş Sınavı Türkiye birincisi Hasan Sabri Melihcan Erol, başarısının sırrını ve sınava nasıl hazırlandığını anlattı.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Türkiye birincisi Hasan Sabri Melihcan Erol, başarısının sırrını "Size defalarca ders anlatsalar da sizin özümsemeniz gerekiyor konuyu. Özümseyi sağlamanın tek yolu da kendi başınıza geçirdiğiniz zamanı nasıl değerlendirdiğinizden geçiyor" ifadesiyle anlattı.
Bu sabah sınav sonuçlarının açıklanmasıyla YGS-1 ve YGS-2'de Türkiye birincisi olduğunu öğrenen lise son öğrencisi Erol, matematik ve fen testlerinde tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Erol, Türkçe testinde 2, Sosyal Bilimler testinde ise 3 yanlış yaptı.
Melihcan Erol, başarısının sırrını anlatırken, sınavdan çıktıktan sonra netlerini hesapladığını, Türkiye'de ilk 100'e girmeyi beklerken, sonuçların açıklanmasıyla birinci olduğunu öğrendiğini ve çok şaşırdığını söyledi.
"En büyük taşın son sene konduğu bir süreç"
Sınava hazırlanma sürecini "ters piramit" inşa etmeye benzeten Erol, "Bu en büyük taşın son sene konduğu bir süreç. En küçük taştan başlayarak en son, en büyük darbeyi vurmak gibi." dedi.
Sınava hazırlanırken, haftada 50-60 saatini okulda geçirdiğini belirten Erol, evde geçirdiği zaman diliminde de çoğunlukla ders çalıştığını, ders çalışmayı da bir külfet olarak görmediğini aktardı.
Dersleri hayatın içine yaymak, olay ve konulara bakış açısını değiştirmek gerektiğini ifade eden Erol, "Size defalarca ders anlatsalar da sizin özümsemeniz gerekiyor konuyu. Özümseyi sağlamanın tek yolu da kendi başınıza geçirdiğiniz zamanı nasıl değerlendirdiğinizden geçiyor." diye konuştu.
"Günde 480 soru çözdüm..."
Adaylara tavsiyede bulunan Erol, öncelikle konuları kapatmaya çalışmakta, sonrasında test çözmekte fayda olduğunu dile getirdi.
Erol, özellikle son iki haftada günde 480 soru çözdüğünü bildirirken, sürekli test çözmenin ise nerelerde hata yaptığının farkına varmasını sağladığını anlattı.
"Çok sıkarsanız kırılır..."
Melihcan'ın annesi İngilizce Öğretmeni Nilüfer Erol da sınava hazırlık sürecinin çok stresli olduğunu, bu dönemde onu uzaktan gözlemleyerek serbest bırakmayı tercih ettiklerini belirtti.
Ailelerin sınava hazırlanan çocuklar üzerinde fazla baskı kurmaması, anlayış göstermesi gerektiğini ifade eden Erol "Ben çocuk yetiştirmeyi, yumurtaya benzetiyorum elinizde bir yumurta var. Çok sıkarsanız kırılır. Çok serbest bırakırsanız da düşer kırılır" diyerek disiplin konusunda denge oluşturmak gerektiğinin altını çizdi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu