Seçmeli ders zorunluluğu kafa karıştırdı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 27 Nisan 2012 17:16 tarihinde oluşturuldu
Ankara'da okullara dağıtılan formlarda velilerden 'Kur'an- ı Kerim', 'Hazreti Peygamberimizin hayatı' ve 'Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Peygamberimizin hayatı' dersleri arasında tercih yapmaları isteniyor. Şıklarda 'Kararsızım' seçeneği var ama 'İstemiyorum' seçeneği yok. Formlarda veli ve öğrencilerin isimlerine de yer verilmesi ise velilerde 'fişleniyoruz' endişesine yol açıyor.
Cumhuriyet Gazetesi'nden Fırat Kozok'un haberine göre, seçmeli Kur'an ve Peygamber’in yaşamı dersleriyle ilgili uygulama henüz başlamadan, dersler adeta “zorunlu” hale geldi. Ankara’nın Pursaklar ilçesinde okullara dağıtılan formlarda veli ve öğrencilerden “Kur'an-ı Kerim”, “Hazreti Peygamberimizin hayatı”, “Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Peygamberimizin hayatı” ile “Kararsızım” seçeneklerinden birini işaretlemeleri istendi. Buna karşın “İstemiyorum” şıkkı, seçenekler arasında yer almadı. Kamuoyunda yoğun tartışmaların ardından yürürlüğe giren 4+4+4 yasasının ardından seçmeli ders olarak müfredata giren “Kuran” ve “Peygamberin hayatı” dersleri, uygulamanın başlamasına aylar olmasına karşın okulların en önemli gündem maddelerinden birisi haline geldi.
Ankara’daki ilköğretim okullarının bazılarında şimdiden “seçmeli formu” dağıtılmaya başlandı. Bu kapsamda, Ankara Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda velilere dağıtılan formlarda bu iki derse ilişkin 4 seçenek sunuldu. Formda velilerden “Kur'an-ı Kerim”, “Hazreti Peygamberimizin hayatı”, “Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Peygamberimizin hayatı” ile “Kararsızım” şıklarından birini işaretlemeleri istendi. Formda “İstemiyorum” seçeneğinin yer almaması ise bu dersleri çocuklarına aldırmak istemeyen velilerin “üzerimizde psikolojik baskı oluşturuyor” eleştirilerine yol açtı.
Pursaklak Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Özen, uygulamayla ilgili sorularımızı yanıtlarken, “Biliyorsunuz bu yasa çıktı. Biz burada gelecek yıl için birden zor durumda kalmamak amacıyla kaç öğretmene ihtiyacımız var, nasıl zorluklar çıkar, nasıl tedbirler alırız diye böyle bir çalışma yaptık” dedi. Formlarda isim talep etmediklerini, ancak bazı velilerin ya da öğrencilerin isimlerini yazmış olabileceklerini ifade eden Özen, “Diğer seçmeli dersler için de böyle bir uygulama yapıyor musunuz” sorusuna ise “Onlarla ilgili kararı okul müdürleri veriyor. Onlarla ilgili bir form dağıtmıyoruz” yanıtını verdi.
'Form değil, fişleme'
Özen’in “formlarda isim istemedik” açıklamasına karşın dağıtılan anket formlarında öğrenci ve velilerin isimleri de isteniyor. Formun alt köşesinde, “Öğrencinin adı, sınıfı ve numarası” ile “velinin adı, soyadı ve imzası” talep ediliyor. (Cumhuriyet)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu
-
Ebeveynler için Maarif Modeli
-
11. YILIN EĞİTİMDE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
Nida Koç Akademi Gelişim Odaklı Model ile eğitim sektörüne güç katıyor
-
Eğitimde Güçlü Stratejik İletişim: Halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim ile marka değeriniz nasıl yükselir?
-
'Özel okulların yaklaşık %50 kapasitesi atıl durumda olacak'
-
İbrahim Taşel Ortaokulunun açılışını Bakan Yusuf Tekin yaptı
-
‘Okul standartları gelecekte global ölçekte değerlendirilecek’
-
Bakan Yusuf Tekin’den TÜSİAD konferansında 12 zor soru