Öğrencilerin tehlikeli okul yolculuğu
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 28 Kasım 2012 12:34 tarihinde oluşturuldu
Samsun’da Terme ilçesine bağlı Kesikkaya köyünde yaşayan öğrenciler heyelan nedeniyle kapanan yoldan okullarına gidebilmek için 4 kilometre boyunca tehlikeli bir yolculuk yapmak zorunda kalıyor
Samsun’da Terme ilçesine bağlı Kesikkaya köyü Uludere Mahallesi’nden geçen grup yolunun bir kısmı temmuz ayında yaşanan heyelanda göçtü. Aradan geçen yaklaşık 6 aya rağmen yol yapılmadı. Çok sayıda köyü birbirine bağlayan grup yolunun yapılmaması özellikte öğrencileri mağdur ediyor. Sabahın erken saatlerinde kalkıp okullarına gitmek isteyen çocuklar, servise binmek için hem heyelan nedeniyle çöken yoldan geçmek hem de yaklaşık 4 kilometre yürümek zorunda kalıyor.
Temmuz ayında yaşanan ve sel felaketlerine yol açan aşırı yağışlarda uçan yolun yapılması için Terme Kaymakamlığı’na yazılı ve sözlü müracaatta bulunduklarını belirten köylüler, çok mağdur durumda olduklarını, yollarının bir an önce yapılması gerektiğini söylediler. Köylüler, “Kaymakamlığa ve Özel İdare’ye başvurduk ama bir sonuç alamadık. Mağdur durumdayız” dediler.
Yıkılan yerden geçerken çok korktuklarını, okul kıyafetlerinin çamur olduğunu söyleyen öğrenciler, “Buradan geçerken çok korkuyoruz. 4 kilometre yol yürüyoruz. Okul servisimiz mahalleye gelemiyor. Göçük yoldan geçerken yağmurlu havalarda bazen ayaklarımız kayabiliyor. Yetkililerin bize yardım etmelerini istiyoruz” diye konuştular.
Bozuk yoldan geçerken ağlayan 7 yaşında ilkokul öğrencisi Firdevs Orhan, “Yolumuz bozuk olduğu için ağlıyorum. Yürüyemiyoruz, geçemiyoruz, korkuyoruz” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin servis sürücüsü Hayrettin Nas, “Çocuklar yağmurda gelemiyorlar. Yol bozuk olduğu için çocukları kapılarına kadar götüremiyorum. Ben bir servis şoförü olarak bundan utanıyorum” ifadelerini kullandı.
Yollarının biran önce açılmasını isteyen Kesikkaya Muhtarı Ahmet Aydın, “Temmuz ayındaki heyelan nedeniyle Uludere Mahallemizin yolu kapandı. Biz muhtarlık olarak Terme Kaymakamlığı’na başvuru yaptık. Köyümüze yetkili mühendis arkadaşlar geldi. Projeler yapıldı ama yolun ihalesi yapılmadı. Biz de ihalenin biran önce yapılmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
Hala proje bekliyorlar
Terme Kaymakamlığı konuyla ilgili olarak, “Samsun İl Özel İdaresi’ne yazı gönderdik. Yetkililer geldi, incelemelerini yaptılar. Orada hem istinat duvarına hem de kutu menfeze ihtiyaç olduğunu belirlediler https://gutepotenz.de/. ‘Biz bununla ilgili projeyi yapıp göndereceğiz’ dediler. Biz de projenin gelmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu