MHP 12 yıllık eğitim anketinin sonuçlarını açıkladı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 06 Mart 2012 09:43 tarihinde oluşturuldu
MHP Ankara milletvekilleri Zühal Topcu ve Özcan Yeniçeri, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili olarak 2 bin 107 öğretmen ve yöneticiyle yapılan anketin sonuçlarını açıkladı.
Topcu ve Yeniçeri Mecliste düzenledikleri ortak basın toplantısında, anket sonuçlarını değerlendirdi. Topcu, ankete katılanların yüzde 78’inin zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ile ilgili çalışmayı yakından takip ettiğini, yüzde 43,3’ünün zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılmasını yerinde bir karar olarak görmediği belirterek, "(4 4 4 zorunlu eğitimin içeriği hakkında yeterince bilgi sahibiyim) diyenlerin oranı sadece yüzde 16,2, ’hayır, değilim’ diyenlerin oranı yüzde 65,5’tir" dedi.
Ankette; "zorunlu eğitimle ilgili çalışmalarda biz eğitimcilerin de fikri alınmalıydı" diyenlerin yüzde 83 olduğuna işaret eden Topcu, yüzde71,6’sının zorunlu eğitimi çalışmalarının şu anda eğitimin problemlerini geri plana attığını düşündüğünü, yüzde 57’sinin zorunlu eğitim çalışmalarının zamanlamasının uygun olmadığı, yüzde 51,2’sinin yeni sistemin öğrenciye katkı sağlamayacağı görüşünü taşıdığını anlattı.
Topcu, "Ankete katılanların yüzde 61,4’ü mevcut altyapının 12 yıllık zorunlu eğitimi kaldırma dinamiği olmadığını, zorunlu eğitilin 12 yıl olmasının kız çocuklarının eğitim düzeyleri ve ekonomik yaşama katılımlarını artıracağını düşünenlerin oranı yüzde 21,7, ’hayır, artırmayacaktır’ diyenlerin oranı ise yüzde 51,3 oldu. Ayrıca, okul öncesinin zorunlu olmasının doğru bir karar olmadığına inanların oranı yüzde 57,1’dir. Eğitimcilerin yüzde 56,5’i yeni sistemin nitelikli öğretmen sorununu tavan yapacağını düşünüyor" diye konuştu.
MHP’li Özcan Yeniçeri de anketteki "4 4 4 zorunlu eğitimin amacı sadece imam hatiplerin önünü açmak içindir" görüşünü paylaşanların oranının yüzde 50,2 olduğunu belirterek,"Halbuki teklifte böyle bir düzenleme yok. Olsa ne olacak. Bunlar da Türkiye Cumhuriyeti’nin okullarıdır. Bunlar bizim çocuklarımız, onların önünü açmamızın kime ne zararı olacak. Günah keçisi ilan edilmesi aklı başında olan ve meseleyi bilimsel ele alınların yapacağı iş değildir. Biz 4. sınıftan itibaren ortaya konan seçmeli derslerin çok da insanları yönlendirebilecek etkileyecek dersler olmasının mantıki bir soncu olacağını düşünmüyoruz. Eğitim sistemi yap, boz, olmadı başa dön anlayışıyla yürütülmez. Eğitim en stratejik konudur ve taraflarına, STK’lara sormak gerekiyordu. Tam tersi yapılmıştır" ifadelerini kullandı.
(milliyet)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak