Özel okullar bol keseden not mu dağıtıyor?
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 17 May 2013 10:15 tarihinde oluşturuldu
Özel okullar, AOBP’nin kaldırılıp yerine OBP’nin getirilmesiyle okul başarısının yerine öğrenci başarısının öne çıktığı üniversiteye giriş sisteminde kendi öğrencilerine sınavlarda başarılı olsun diye yüksek notlar mı veriyor?
Üniversite yerleştirme puanında Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı’nın(AOBP) kaldırılarak yerine sadece öğrencinin notlarının geçerli olacağı Ortaöğretim Başarı Puanı’nın (OBP) getirilmesi Türkiye’nin en iyi liselerinde okuyan öğrencilerin yerleştirme puanı uğruna bir bir okullarını terk etmesine neden oluyor
Habertürk eğitim yazarı Pervin Kaplan, Türkiye’nin en iyi liselerine yüksek puan alarak girmiş öğrencilerin üniversite sınavında yerleştirme puanlarını yükseltmek uğruna okullarını bırakıp özel liselere geçtiğini belirtti.
Geçtiğimiz yıl okul başarısının yerleştirme puanına katıldığı Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı’nın (AOBP) kaldırılarak yerine sadece öğrencinin notlarının geçerli olduğu Ortaöğretim Başarı Puanı’nın (OBP) getirilmesi ve yerleştirme puanları hesaplanırken artık bir okulun tüm öğrencilerinin YGS'deki başarısının puanlara yansıtılmaması nedeniyle öğrencilerin okullarını bir bir terk ettiği iddia ediliyor.
Kaplan, Türkiye’nin en gözde liselerinden birinin müdürüyle yaptığı sohbetten önemli ayrıntıları okurlarıyla paylaştı. Kaplan, bu uygulamayla kendileri gibi verdikleri eğitim ve sınavlarda aldıkları sonuçlarla başarılı olan fen ve Anadolu liselerinin öğrencilerinin olumsuz etkileneceğini ve bu okulların değerinin de yıllar içinde ortadan kalkacağını söylüyor.
Özel okullar bol keseden not mu dağıtıyor?
Kaplan köşesinde sohbet ettiği lise müdürünün özel okullarda öğrencilere bol keseden not dağıtıldığını ve "Velilerimiz 'Notlarınız çok kıt, başka okullarda yüksek puan veriliyor, çocuklarımızın geleceğiyle oynuyorsunuz' diyerek isyan ettiğini belirtti.
Lise Müdürü açıklamasında, “Öğrencilerin, AOBP'nin kaldırılmasıyla 3 ile 24 puana kadar kayıpları olacak. Bunun anlamı da sıralamada bin ile 12 bin arasında düşmeleri demek. Eğer siz uygulamalarınızla en iyi okullarınızı değersizleştirirseniz, öğrenciler de bu okulları terk eder.”
Pervin Kaplan’ın yazısı için Tıklayın
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu