Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko sordu ‘BAŞARANLAR’ sırlarını anlattı
- Ayrıntılar
- Kategori: Öne Çıkanlar
- Cumartesi, 19 Kasım 2022 11:23 tarihinde oluşturuldu
Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko’nun hazırlayıp sunduğu 2 Ekim’de Haber Global TV’de başlayan “Ümit Kalko ile Başarının Sırrı” programı sanattan spora, siyasetten iş dünyasına kadar tüm sektörlerden ünlü isimlerin saklı kalmış başarı öykülerini gözler önüne seriyor. Televizyon dünyasına farklı bir soluk getiren program, her hafta farklı başarı hikâyesiyle gençlere ilham kaynağı olmayı hedefliyor. Programa katılan başarılı isimler, önerileriyle gençlere yol gösteriyor.
YILMAZ VURAL: HER ZAMAN KENDİNE İNAN
Haber Global’de 2 Ekim’de başlayan “Ümit Kalko ile Başarının Sırrı” programının ilk konuğu deneyimli Teknik Direktör Yılmaz Vural’dı. İddialı açıklamalar yapan Vural, futbolun farklı görüşleri birleştiren sosyal bir olay olduğunu vurguladı. İçten ve doğal olduğu için taraftarların kendisine sempati beslediğini belirten deneyimli isim, genellikle küme düşme potasına girmiş takımları ayağa kaldırdığını, hiç şampiyonluğa oynayan bir takımda hocalık yapmadığını anlattı.
MİLLİ TAKIM RUHU
Başarının formülünü veren Vural, “Motivasyon, strateji ve inanç çok önemli. Bunu uygularsanız başarı ortaya çıkar” dedi.3 büyüklerde teknik direktör olma hayalinden vazgeçmediğini belirten Vural, “Kendi antrenörlük yeterliliğimin oralarda daha da ortaya çıkabileceğini düşünüyorum” diye konuştu. Milli Takım ruhundan uzaklaşıldığını da sözlerine ekleyen deneyimli teknik direktör, “Milli takımın başına gelseydim bunu değiştirirdim. Başarılı olmak adına ne yapmak gerektiğini iyi biliyorum. Ülkemi, insanımı tanıyorum. Onun için Milli Takıma yabancı antrenör getirilmesine çok üzülüyorum” dedi.
TERİM BELGESELİNİ ELEŞTİRDİ
Kariyerinde 24’ten fazla takım çalıştıran 69 yaşındaki deneyimli teknik direktör, Türkiye’nin konuştuğu Fatih Terim belgeselini de şu sözlerle eleştirdi: “Belgesel değil o. Fatih kardeşimizi anlatan bir çalışma. Belgeselde bir şey anlatamazsınız. Yaptıklarınızı gösterir herkes. Bunun ismine belgesel dememek lazım. Güzel olmuş ama biraz orada hocayla ilgili güzel şeyler gösteriliyor. Hep güzel şeyler yapmadık ki biz.”
Türk futboluyla ilgili önemli mesajlar veren Vural, gençlerin önünün açılması gerektiğini söyledi. Vural, “Türkiye’de takımlar alt yapıya değer vermiyor. Gençlere ‘Siz yarının geleceğisiniz’ diyoruz ama onların geleceğini iyi düzenleyemiyoruz. Gençlere imkân verilmesi gerekiyor” dedi.
OLİMPİYAT ŞAMPİYONU METE GAZOZ: İŞİNİZİ SEVİN VE ÇOK ÇALIŞIN
Olimpiyat Şampiyonu Milli Okçu Mete Gazoz, 9 Ekim’de katıldığı “Ümit Kalko ile Başarının Sırrı”nda bilinmeyenlerini anlattı. Eğitim Girişimcisi Kalko’nun sorularını yanıtlayan Mete, okla 3 yaşında tanıştığını, kendini geliştirmek için yüzme, basketbol, resim ve müzikle de ilgilendiğini söyledi.
İŞİN PÜF NOKTASI HIRS MI KARARLILIK MI?
2016 olimpiyatlarında zihinsel olarak hazır olmadığı için kaybettiğini belirten Gazoz, şampiyon olmak için çok çalıştığını belirtti. Gazoz, “2016’da 16 yaşındaydım. 5 yıl olimpiyatlara hazırlandım. ‘Tokyo’da şampiyon olacağım’ diye kendime söz verdim” dedi.
ŞAMPİYON OLDUKTAN SONRA HAYATIM DEĞİŞTİ
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında okçulukta Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını kazandıran Gazoz, şampiyon olduktan sonra hayatının değiştiğini belirtti. Olimpiyatlardan sonra yolda yürürken herkesin kendisini tanıdığını ifade eden milli sporcu, bu duruma alıştığını da sözlerine ekledi.
TAKTİĞE DÖNÜŞEN GÜLÜŞÜN ARDINDAKİ GERÇEK
Rakiplerine karşı gülümsemesiyle bilinen Mete Gazoz, taktiğe dönüşen gülüşün ardındaki gerçeği açıkladı. Milli okçu, “Nasıl kaybettiğin ve nasıl kazandığın önemli. Bizim sporda temas olmadığı için bir şekilde rakibinizi tartmanız gerekir. Sahada üstünlük kurmak için rahat tavırlar sergiliyorum. Karşı tarafa ‘Ben stresliyim, bu adam nasıl bu kadar rahat’ hissini verdiğiniz zaman avantajlı oluyorsunuz” dedi.
Başarısıyla gençlere ilham olan Gazoz, “başarısının sırrını” da şu sözlerle paylaştı: “Disiplinli olmak yetenekten daha önemli. Yetenek bir faktördür. Ancak disiplin ve çalışmak yetenekten çok daha üstündür. Genç arkadaşlarıma tavsiyem yeteneklerini doğru keşfetsinler, sevdikleri işi yapsınlar ve disiplinli şekilde çalışsınlar.”
PİYANİST TULUYHAN UĞURLU: HER GÜN AYNI SAATTE ÇALIŞIN
“Ümit Kalko ile Başarının Sırrı” programına 16 Ekim’de konuk olan dünyaca ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, başarısının sırrını Ümit Kalko’ya anlattı. 2 yaşında kariyerine başlayan sanatçı, çocukluğunun Edip Cansever, Metin Eloğlu ve Fazıl Hüsnü Dağlarca ile geçtiğini, Anadolu sevgisini de büyük üstatlardan öğrendiğini belirtti.
MEHTER TAKIMI VE SENFONİNİN BULUŞMASI
İlklere imza atan piyanist, senfoni orkestrasıyla mehter takımını birleştirdiği ‘Senfoni Türk’ ile hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. “Arif Sağ ve Orhan Gencebay’ın sazına hayranım” sözleri nedeniyle klasik müzik camiası tarafından eleştirilen sanatçı, “Beni ‘Bağlamanın, piyanonun yanında ne işi var’ diye eleştiriyorlar. Osmanlı ritimlerinden Mozart bile ilham almıştır” dedi.
NEMRUT DAĞINA ÇIKAN PİYANO
Ünlü Piyanist, “Nemrut Dağı’na piyano çıkartma fikrinin nasıl doğduğu” sorusuna da cevap verdi. Uğurlu, “Doğu ile batının kucaklaştığı topraklar. Misyonum doğu ile batıyı bütünleştirmek” ifadesini kullandı.
KUŞAĞIN ‘Z’Sİ OLUR MU?
Piyanist Uğurlu, “Z Kuşağı” ifadesini yanlış bulduğunu da söyledi. “Kuşağın Z’si olur mu? Bizim aslan gibi kuşağımız var. Cumhuriyet, Atatürk kuşağı var” dedi. Okullardaki müzik derslerine değinen sanatçı, müziğin görgü meselesi olduğunu söyledi ve ekledi: “Müzik ruhu yontar. Önce müzik dinleme ruhunu aşılamamız gerekiyor. Eğitim kurumlarından ricam, çocukları konsere götürsünler.”
Başarısının sırrını veren usta sanatçı, “Her gün aynı saatte yapılan çalışmalar, başarıya giden yoldur. Her gün aynı saatte piyanonun başına otururum. Başarının sırrından anladığım budur” diye konuştu.
MARTI’NIN KURUCUSU OĞUZ ALPER ÖKTEM: VAZGEÇMEYİN VE RİSK ALIN
Türkiye’nin ilk yerli elektrikli scooter girişimi Martı’nın Kurucusu Oğuz Alper Öktem, 23 Ekim’de ekranlara gelen “Ümit Kalko ile Başarının Sırrı” programında önemli tavsiyeler verdi.
GELECEK ELEKTRİKLİ VE SESSİZ OLACAK
İstanbul’un trafik sorununu çözmek için Martı’yı kurduğunu söyleyen Öktem, mikro mobilite ile başlayan serüvenin daha da ileriye gideceğine, tekerlekli olan her şeyin elektrikli olacağına ve elektrikli olan her şeyin de paylaşılacağına inandığını söyledi. Öktem, “1 kişinin sahibi olduğu araçların sonu geliyor. Gelecek paylaşımlı, elektrikli ve sessiz olacak” dedi.
BAŞARILI GİRİŞİMLERE YATIRIM YAPILIR
Girişimcilik yolunda yatırımcılara nasıl ulaştığını açıklayan Öktem, “Teknoloji alanında sermayeyi girişimcinin kurması beklenmez. Bunun için risk sermayesi var. Başarılı bir girişime insanlar yatırım yapıyor. Biz doğru yatırımcıları ikna ederek ciddi sermaye çekebildik” ifadelerini kullandı. Vazgeçmeyen ve risk alabilenlerin iyi girişimci olduğunu vurgulayan Öktem, “İlk yıllarda taktiğimiz alışkanlık yapması için scooter araçları çok sayıda insana kullandırmak ve sonrasında kâr marjını düşünmekti. Bu taktiğimiz bizi buralara kadar getirdi” diyerek alışkanlık yaptıktan sonra kara geçtiklerini vurguladı.
Kurumsal hayat mizacına uygun olmadığı için girişimciliği tercih ettiğini söyleyen Öktem, gelecek planlarından da bahsetti. “İnsanların karada kullandıkları tüm araçların elektrikli olması ve paylaşılması için çalışıyoruz” dedi. Öktem, hayali olan ancak imkânı olmayan girişimci adaylarına da şu tavsiyelerde bulundu: “Her şey kendine güven ve umutla başlıyor. Başarılı olacağına inanan ve bedel ödemeye razı olan bir insanın önünde kimse duramaz. İyi bir girişimciyi iyi bir girişimci yapan şey, risk iştahı ve strese karşı yılmamasıdır.”
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.