banner

10 yılda 5 bin çocuğa müzik eğitimi verildi




Barış İçin Müzik Vakfınca “Sanatsal yaşama her çocuğun katılma hakkı vardır” sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, 10 yılda maddi durumu kısıtlı 5 bin çocuğa müzik eğitimi verildi.

baris icin muzikBarış İçin Müzik Vakfınca “Sanatsal yaşama her çocuğun katılma hakkı vardır” sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 10 yılda maddi durumu kısıtlı 5 bin çocuk müzikle buluşturuldu.

Barış İçin Müzik Vakfı Kurucu Başkanı Mehmet Selim Baki, vakfın çatısı altında Barış İçin Müzik Orkestraları, Barış İçin Müzik Korosu ve Barış İçin Müzik Bakır Üflemeliler Topluluğu, Barış İçin Müzik Yaylı Beşlisi, Barış İçin Müzik Yaylı Orkestrası ve Barış İçin Müzik Big Band olmak üzere 6 topluluğun faaliyet gösterdiğini söyledi.

Mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamayı ve barışın sesini müzikle duyurmayı amaçladıklarını vurgulayan Baki, vakfın Edirnekapı'da bugüne kadar imkanları sınırlı binlerce çocuğa ortak sosyal ve kültürel yaşam alanları oluşturarak eğitim verdiğini belirtti.

Vakfın, kurulduğu semtin sosyal dokusuyla bütünleşmiş, çocukların ve ailelerin aktif katılımıyla bir dayanışma ve paylaşım merkezi haline geldiğini anlatan Baki, kapılarını hiçbir ayrım gözetmeden müzikle buluşmak isteyen tüm çocuklara açtıklarını vurguladı.

Baki, 15 öğrenciyle çalışmalarına başlayan vakfın, artık orkestraları ve gruplarının Salzburg Festivali, İstanbul Müzik Festivali ve Sistema Europe Gençlik Kampları gibi pek çok uluslararası etkinlikte yer aldığını ve Türkiye’nin sesini müzikle duyurma başarısı gösterdiğini dile getirdi.

Vakfın isminin, müziğin gücüne ve barışın zorunluluğuna olan inançtan geldiğini aktaran Baki, "2016 yılında Yunanistan Selanik Orkestrası, İsveç Side By Side Kampı ve Leipzig Operası ile somut projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi.

Bugüne kadar 5 binin üzerinde çocuğa ulaşıldı

Çok büyük bir aile olduklarını, müziğin coşkusunu yaşamayan tek bir kimse kalmayıncaya kadar çalışmaya devam etmek istediklerini aktaran Baki, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar 5 binin üzerinde çocuğa ulaşıldı. Amacımız tüm Türkiye'de çocuk ve gençlik orkestralarının birbiriyle etkileşim içinde artmasını, her çocuğa ve gence müziğin mucizevi gücünü hissetmeleri için olanak yaratılmasını sağlayabilmek. Bu kapsamda El Sistema Venezuela ile imzaladığımız dostluk anlaşmasıyla beraber El Sistema Türkiye Çocuk ve Gençlik Orkestraları Programı'nı başlattık. Böylece özel sektör, yerel yönetimlerin destekleyeceği, farklı illerde kurulan ve kurulacak çocuk orkestraları arasında ortak değerler, ilkeler ve çalışma yöntemleriyle ortak bir platform yaratmaya çalışıyoruz. Bunun ilk örneğini Eskişehir’de yaşadık. Tepebaşı Belediyesinin desteklediği İki Elin Sesi Var Orkestrası yayılma konusunda bir ilk oldu. 15 Kasım'da verilecek 10. yıl konserimizde Eskişehir'den gelen çocuklarımız, diğer arkadaşlarıyla bir arada çalacaklar."

Mehmet Selim Baki, aralık ayında İzmir'de yeni bir orkestranın çalışmalara başlayacağını belirterek "Birlikte olmak, birlikte üretmek ve coşkuyu ve sevinci birlikte hissetmek. Karşılaşılan sorunların sorumluluğunu birlikte üstlenerek, çözüm üretmek. Orkestranın çocuklarda yarattığı şey belki de bu" ifadesini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.