Ruhban okulunun açılması için üniversite modeli
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 24 Ağustos 2013 10:28 tarihinde oluşturuldu
Yıllardır çözüm bekleyen Ruhban okulunun açılması için Hükümet üniversite modelini hayata geçirecek.
Başbakan Erdoğan tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen Demokratikleşme Paketi’ndeki sürprizler netleşti. Pakette başörtüsü sorunun çözümü ve Ruhban Okulu yer alıyor.
Star Gazetesi’nin haberine göre, Başbakan Erdoğan ve kurmaylarının uzun süredir zirveler ve toplantılar düzenleyerek üzerinde çalıştığı ve son hali verilen “Demokratikleşme Paketi”ndeki sürprizler netleşti. Erdoğan’ın “pakette sürprizler olabilir” diyerek vurguladığı sürprizlerden birinin kronik bir iç sorunu, diğerinin ise kronik bir dış sorunu çözecek iki radikal adım olduğu öğrenildi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılacak değişiklik ve başörtüsü yasağının uygulama dayanağı olan mevcut yönetmelik değiştirilerek kamuda başörtüsü sorunu aşılacak Ruhban okulunun açılması için ise üniversite modeli hayata geçirilecek.
Kıyafet yönetmeliğinde rötuş
28 Şubat sürecinde katı biçimde uygulanan ve kamu hizmetlerinde başörtüsünü yasaklayan, tüm başörtülü devlet görevlilerinin başlarını açmasına neden olan düzenlemeler ortadan kaldırılıyor. Kemikleşmiş bu sorunun tamamen ortadan kaldırılması için paket içerisinde yer alan yeni düzenlemelere göre, 657 sayılı devlet memuru kanunun 19. ve 125. Maddelerinde yapılacak değişikliklerle kanunun her halükarda ‘’memuriyetten atma’’ şeklinde yorumlanmasının önüne geçilmiş olunacak. Bunun yanı sıra, başörtüsü yasağına gerekçe olarak gösterilen ‘’25 Ekim 1982 tarih ve 17849 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Ve Kıyafetine Dair Yönetmelik’’ de ortadan kaldırılacak. 1965 den bu yana kapalı olan Heybeliada Ruhban Okulu için yasa değişikliğinin yeterli olacağı ve okulunu bir vakıf üniversitesi modeliyle açılacağı öğrenildi. Konuyu Fener Rum Patrikhanesi yetkilileriyle de görüşen AK Parti, düzenlemenin tüm kesimleri memnun etmesini istiyor. Vakıf üniversitesi şeklindeki yeni düzenleme sonrası eğitim dilinin ise Yunanca olması bekleniyor.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu