Forma seçimi en çok onları sevindirdi
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 07 Ekim 2013 13:00 tarihinde oluşturuldu
Okullarda ailelerin okul kıyafetini tercih etmesi okul servis şoförlerini memnun etti. Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Tırpan, "Biz servisçiler olarak, hem öğrencileri alırken hem de okuldan çıkışta, sivillerden ayırmak adına okul kıyafeti olmasını hep istedik" dedi.
Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Taşkın Tırpan, "Biz servisçiler olarak, hem öğrencileri alırken hem de okuldan çıkışta, sivillerden ayırmak adına okul kıyafetini hep istedik" dedi.
Okullarda serbest kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikte, forma seçimini velilerin tercihine bıraktığı 50+1 uygulamasıyla, birçok okulda formanın devam etmesi, servis şoförlerinin de öğrencileri tanımaları açısından işini kolaylaştırdığı bildirildi.
Tırpan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniformanın devam etmesinin daha olumlu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Biz servisçiler olarak, hem öğrencileri alırken hem de okuldan çıkışta, sivillerden ayırmak adına okul kıyafetini hep istedik. Servisçiler olarak o çocuk okuldan çıktığında bir nevi güvenlik görevlisi gibi hizmet veriyoruz. Çocuk okuldan çıktığında arabamıza bindiriyor, sağda solda gezdirmiyoruz. Direkt ailesine teslim ediyoruz. Bu yüzden çocuğu tanımak açısından, kıyafet bizim için çok önemli."
Servis şoförlerinin kıyafeti konusunda da tek tip kıyafet uygulamasına gidildiğini anlatan Tırpan, genellikle beyaz gömlekli, kravatlı ve tıraşlı olmaya özen gösterildiğini ifade ederek, velilerin servis şoförlerinden rahatsız oldukları durumu kendilerine bildirmelerini istedi.
"Anket yapılması demokratik bir haktır"
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak da idareciliğini yaptığı ilkokulda anket çalışması sonucu velilerin okul formasını tercih ettiklerini söyledi.
Anket yapılmasının demokratik bir hak olduğunu aktaran Altınkaynak, "Velilere "niye okul kıyafetini tercih ediyorsunuz? dediğimizde bu kıyafetin daha sağlıklı ve ekonomik olduğunu, eğer kıyafet serbest olursa her gün ayrı giydirmek zorunda kalacaklarını söylediler. Bizde onların tercihlerine saygı duyduk ve okulumuzda uyguladık" diye konuştu.
Okul servisleri konusunda da sözleşme yaparken, ruhsat, sabıka kaydı, ferdi kaza sigortası, odaya kayıtlı olma zorunluluğu gibi şartları aradıklarını dile getiren Altınkaynak, "Servislerin hepsi bizim kontrolümüz altında ancak bazı velilerimiz okulun servislerine değil, dışarıdan başka servislerle anlaşıyor. Onların sorumluluğu ise velilerde oluyor" ifadelerini kullandı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu