banner

Forma seçimi en çok onları sevindirdi




Okullarda ailelerin okul kıyafetini tercih etmesi okul servis şoförlerini  memnun etti. Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Tırpan, "Biz servisçiler olarak, hem öğrencileri alırken hem de okuldan çıkışta, sivillerden ayırmak adına okul kıyafeti olmasını hep istedik" dedi.

Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Taşkın Tırpan, "Biz servisçiler olarak, hem öğrencileri alırken hem de okuldan çıkışta, sivillerden ayırmak adına okul kıyafetini hep istedik" dedi.

Okullarda serbest kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikte, forma seçimini velilerin tercihine bıraktığı 50+1 uygulamasıyla, birçok okulda formanın devam etmesi, servis şoförlerinin de öğrencileri tanımaları açısından işini kolaylaştırdığı bildirildi.

Tırpan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniformanın devam etmesinin daha olumlu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz servisçiler olarak, hem öğrencileri alırken hem de okuldan çıkışta, sivillerden ayırmak adına okul kıyafetini hep istedik. Servisçiler olarak o çocuk okuldan çıktığında bir nevi güvenlik görevlisi gibi hizmet veriyoruz. Çocuk okuldan çıktığında arabamıza bindiriyor, sağda solda gezdirmiyoruz. Direkt ailesine teslim ediyoruz. Bu  yüzden çocuğu tanımak açısından, kıyafet bizim için çok önemli."

Servis şoförlerinin kıyafeti konusunda da tek tip kıyafet uygulamasına gidildiğini anlatan Tırpan, genellikle beyaz gömlekli, kravatlı ve tıraşlı olmaya özen gösterildiğini ifade ederek, velilerin servis şoförlerinden rahatsız oldukları durumu kendilerine bildirmelerini istedi. 

"Anket yapılması demokratik bir haktır"

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak da idareciliğini yaptığı ilkokulda anket çalışması sonucu velilerin okul formasını tercih ettiklerini söyledi. 

Anket yapılmasının demokratik bir hak olduğunu aktaran Altınkaynak, "Velilere "niye okul kıyafetini tercih ediyorsunuz? dediğimizde bu kıyafetin daha sağlıklı ve ekonomik olduğunu, eğer kıyafet serbest olursa her gün ayrı giydirmek zorunda kalacaklarını söylediler. Bizde onların tercihlerine saygı duyduk ve okulumuzda uyguladık" diye konuştu.  

Okul servisleri konusunda da sözleşme yaparken, ruhsat, sabıka kaydı, ferdi kaza sigortası, odaya kayıtlı olma zorunluluğu gibi şartları aradıklarını dile getiren Altınkaynak, "Servislerin hepsi bizim kontrolümüz altında ancak bazı velilerimiz okulun servislerine değil, dışarıdan başka servislerle anlaşıyor. Onların sorumluluğu ise velilerde oluyor" ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.