Rektör Tarhan: Gençleri popüler kültür yönetiyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 17 Ocak 2014 13:38 tarihinde oluşturuldu
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, modernizmin, birçok kazanıma rağmen değerlerin zarar görmesine neden olduğunu belirterek, "İnsanları, gençleri şu anda popüler kültür yönetiyor. Hollywood kültürü, değer oluşturuyor" dedi.
Üsküdar Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "İnsani Değerlerin Yeniden İnşası" konulu çalıştay, üniversitesinin Altunizade Kuzey Kampüsü Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda yapıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan Tarhan, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve devletin, toplumdaki yozlaşmayı önlemek için mücadele ettiğini belirtti.
Toplumda insani ve ahlaki erozyon yaşandığını kaydeden Tarhan, "Bunun sonucunda da kötü ahlakın, çirkin neticeleri gözükmeye başladı. Boşanmalar, şiddet ve suçlar arttı. Bunun arkasında yatan sebep ise insan psikolojisinin önemli ayaklarından birisi olan değerlerin yıpranması" diye konuştu.
Bu nedenle Atatürk Üniversitesi ile ortak bir fikir platformu oluşturduklarını dile getiren Tarhan, şu tespitlerde bulundu:
"Bunun üç ayağı var. Devletin, üniversitelerin ve halkın yapacağı şeyler var. Bunun artık akademik salonlarda değil, eğitim sistemine ve sokaktaki insanlara ulaştırılması gerekiyor. Bu değerlerin yeniden inşası gerekiyor. Modernizm, birçok kazanıma rağmen değerlerin zarar görmesine neden oldu. İnsanları, gençleri şu anda popüler kültür yönetiyor. Hollywood kültürü, değer oluşturuyor. Böyle giderse 50 yıl sonra bütün dünya kültürü Hollywood kültürünün etkisinde kalacak. Buna karşı birşey yapılması gerekiyor. Biz günümüze uygun ama bilimsel referans olan bütün değerleri yeniden tanımlamak, yeniden hayata geçirmek istiyoruz."
"Amaç, gençlerin daha güzel bir dünyada yaşamasını sağlamak"
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu da üniversitede şu anda 110 bin öğrenci bulunduğunu ve yılda yaklaşık bin civarında konferans düzenlediklerini aktardı.
Küfrevioğlu, değerler eğitimi konusunda Üsküdar Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını belirterek, bu çalıştayın başlangıç olacağını, 19-21 Haziran da uluslararası bir kongre yapmayı düşündüklerini belirtti.
Özellikle 20. asırdan itibaren dünyada ciddi bir dejenerasyon olduğunu ifade eden Küfrevioğlu, "Sadece Türkiye'de değil, dünyada dejenerasyon var. Buna karşı bizler ne yapabiliriz? Bu çalıştayın sonucunu bir rapor haline getirip, ilgili makamlara aktaracağız. Burada hedefimiz gençlerin, daha güzel, daha mutlu bir dünyada yaşamlarını sağlamak ve onların olumsuz şeylerden kurtulmasını çalışmak ve elde ettiğimiz şeyleri onların hizmetinde kullanmak" dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak