Dershane yasası Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 12 Nisan 2014 14:21 tarihinde oluşturuldu
Kamuoyunda dershaneler yasası olarak bilinen dershanelerin kapatılmasını da öngören, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor.
Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci, CHP Genel Merkezi’nden aldığı bilgi doğrultusunda parti olarak Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu, Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini söyledi.
Türk Eğitim- Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ile yönetim kurulu üyeleri Tayfur Urgenç ve Cengiz Yurt, CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci’yi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, kamuoyunda dershaneler yasası olarak bilinen dershanelerin kapatılmasını da öngören, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u onaylamasının ardından dershanelerin kapatılmasının yanında Milli Eğitim Bakanlığı’nda toplam 40 bin yöneticinin görevine kanunla son verilmesi yolu açıldı. Türk Eğitim- Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur yaptığı açıklamada, MEB Kanununu sadece Anayasa Mahkemesi’ne ana muhalefet partisi olan CHP götürebildiğini ve 2 Mayıs 2014 tarihinde başvuru süresinin de dolacağını söyledi.
Anayasa Mahkemesi’ne götürülmezse kanunun artık geri dönüşü olmayacağını anlatan Uğur, "Kanunla ilgili yönetmelik de çıkmadı. Bir an önce dava açılmalı ki, kanunda ‘Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez’ gibi madde var. Bu nedenle sıkıntı yaşanmamasını da istiyoruz. Malum sendikada ‘Bütün okul müdürlerini biz atayacağız’ diyerek kendi alanına çekmeye çalışıyor. Herkes diken üstünde bulunuyor. Bütün gözler kanunun CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesinde. Şimdi sizden Genel Merkezi’nizle görüşerek sıcak bir bilgi almanızı da bekliyoruz" dedi.
CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci ise, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’la telefonla yaptığı konuşmada, süresi içerisinde kanunun mutlaka Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini belirttiğini söyledi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu