Azmiyle engelini aştı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 20 Ağustos 2015 14:11 tarihinde oluşturuldu
Geçirdiği kas hastalığı sonucu 16 yıldır sadece kafası ve iki parmağını hareket ettirebilen Sezer, KPSS'de başarıya ulaşıp memur olarak atanmanın sevincini yaşıyor.
Küçükken yakalandığı kas hastalığı sonucu yaklaşık 16 yıldır sadece kafası ve iki parmağını hareket ettirebilen Caner Sezer (19), engeline rağmen annesi ve bazı üniversite öğrencilerinin desteğiyle hazırlandığı KPSS'de başarı elde edip memur olarak atanmayı başardı.
Sezer, kendi isteğiyle ulaştığı Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi'ndeki gönüllü üniversite öğrencilerinin evine gelerek her gün ders çalıştırmasının ardından KPSS'ye girdi.
İlk tercihinde herhangi bir kadroya atanamayan Sezer, ikinci yerleştirmede İsmail Kakaç İlkokulu'na memur olarak atanmayı başardı.
Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli olmanın kendisi için bir engel oluşturmadığını anlatarak, yaklaşık 16 yıldır yakalandığı hastalıkla mücadele ettiğini ve şu anda da ailesinin desteği olmadan yaşamsal faaliyetlerini gerçekleştiremediğini ifade etti.
Sezer, geçen yıl Endüstri Meslek Lisesi son sınıfında okuduğu sırada memur olma hayalini kurup, sınava girmeyi kararlaştırdığını söyledi.
Vali olmak istiyorum
Birimin koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Şat ile Rehberlik Araştırma Merkezi Uzmanı İbrahim Eren tarafından 10 kişilik gönüllü öğrencilerden bir ekip oluşturulduğunu dile getiren Sezer, şöyle konuştu:
"Her gün evime gelen üniversite öğrencileri büyük önem taşıyan sınava beni hazırladılar. Sınava hazırlık maratonum 3 ay sürdü. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra apartmanımda yaşayan üç öğretmen de bana destek oldu. Hayatımda hiç tanımadığım o öğrencilerin sayesinde geçtiğimiz yıl nisan ayında girdiğim engelli KPSS'den 80 puan aldım. Ayağa kalkarsam hepsini sırtımda taşırım. Hepsi öz ağabeyim gibi oldu. Şimdi hayallerim ve umutlarım bitmiş değil. Vali olmak istiyorum. Vali olursam orada ilk başta engellilerle ilgili çalışma yapacağım"
O soruları çözdü, annesi doğru şıkları işaretledi
Oğlunun bütün ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını söyleyen anne Zöhre Sezer ise oğlu Caner'in başarısıyla gururlandıklarını söyledi.
Anne Sezer, oğlunun pes etmeyen hırslı bir yapısının bulunduğunu dile getirerek, "Hiçbir zaman engelini, engel olarak görmedi. Ben ilkokul mezunuyum. Üniversiteden gelen öğrencilerle ders çalıştıktan sonra beni çağırıyordu. Okuduğu kitapların sayfalarını çeviremediği için kitapların sayfalarını ben çeviriyordum. Sorular çözeceği zaman da test kağıtlarındaki doğru şıkları o söylüyor ben işaretliyordum. Biz böyle böyle başarı elde ettik. Allah herkese Canerim gibi şefkatli ve çalışkan evlat nasip etsin" şeklinde konuştu.
Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Şat da öğrencilerin yoğun ders tempolarına rağmen Caner Sezer ile her gün ders çalıştıklarını anlatarak, "Caner'in azmi ailesinin desteği Türkiye'de örnek olacak bir çalışma. Çünkü Caner şikayetten öte çözüme odaklı birisi. Caner bize hem yol gösteriyor hem de yoldaş oluyor" dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
11. YILIN EĞİTİMDE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
Nida Koç Akademi Gelişim Odaklı Model ile eğitim sektörüne güç katıyor
-
Eğitimde Güçlü Stratejik İletişim: Halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim ile marka değeriniz nasıl yükselir?
-
'Özel okulların yaklaşık %50 kapasitesi atıl durumda olacak'
-
İbrahim Taşel Ortaokulunun açılışını Bakan Yusuf Tekin yaptı
-
‘Okul standartları gelecekte global ölçekte değerlendirilecek’
-
Bakan Yusuf Tekin’den TÜSİAD konferansında 12 zor soru
-
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Sistemi TTKB-İDES hayata geçirildi
-
MEB’den okullarda şiddete karşı yeni genelge
-
Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli yaygınlaştırılacak