Aziz Sancar yeni buluşunu anlattı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 15 Aralık 2015 11:32 tarihinde oluşturuldu
Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, ödüle layık görülen araştırması dışında ikinci önemli araştırmasını anlattı.
Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, İsveç'in başkenti Stockholm'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na, ardından da Ankara'ya geldi ve daha sonra Bilkent Üniversitesi'nin kendisi onuruna düzenlediği programa katıldı.
Programa, Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, bilim insanları ve Sancar'ın bazı akrabaları katıldı.
Prof. Dr. Sancar, yaptığı açıklamada, Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Çok mutluyum, gördüğüm ilgiden dolayı hepinize çok minnettarım. Size layık olmaya çalışacağım. Memleketime geldiğim için ayrıca çok sevinçliyim" diye konuştu.
Sancar, bugünkü programı hakkında bilgi verirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşeceğini belirtti.
Anıtkabir programını görüşecek
19 Mayıs’ta Nobel madalyası ve Nobel diplomasının Anıtkabir’e sunulacağını hatırlatan Sancar, bu işlemler için organizasyonların da bugünkü programında yer alacağını kaydetti.
Aziz Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine ilişkin, "Bana çok gurur verdi. Milletimin bana kıymet verdiğini öğrendim. Çok dokundu bana. Gerçekten nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum ama milletime bu kadar faydası olacağını bilmiyordum. Çok sağolsunlar. Hem yüksek devlet kademelerinden hem bakanından boyacısına kadar herkes ilgi gösteriyor. Bu bana çok mutluluk verdi" ifadelerini kullandı.
İkinci büyük çalışmasının ipuçlarını verdi
Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları ile Nobel ödülü alan Sancar, ikinci bir araştırmasına ilişkin de, "Önemli çalışmalarımız var. Bu genom onarımının haritasını çiziyoruz. Bu konuda yeni gelişmeler var. DNA onarımını bütün genom seviyesinde yaptık. Bu çok yeni bir şey. Onu da inşallah yayınlarız" ifadelerini kullandı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu