Eğitime ağır darbe
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 11 Ağustos 2012 12:06 tarihinde oluşturuldu
Lise öğrencilerine ek sınav hakkı yeni bir tartışmanın önünü açtı. Uzmanlar, bu tür uygulamaların “öğrenci lehine görünse de eğitimin niteliğine ciddi bir darbe vurduğu” uyarısında bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava girebilmelerine imkan tanıması tartışmaları beraberinde getirdi. Zira mevcut durumda iki dönem boyunca birden çok dersten başarısız olan öğrenciler için ‘tekders affı’, ‘ikinci sınavhakkı’, ‘ortalamayükseltme sınavı’ gibi uygulamalar getirerek sınıf geçmesi kolaylaşıyor. Bugün'ün haberine göre, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri BölümüÖğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir, öğrenciye sınıf geçmesi için sınav hakkı verilmesinin başta öğrenci lehine görünse de sonuçta hem öğrenciye hem eğitim sistemine zarar verdiğini ifade etti. Veli ve öğrencinin ‘Nasılsa Bakanlık bir sınav hakkı verecek’ deyip dersine yeteri kadar çalışmadığını belirten Özdemir, “Öğrencinin liseyi bitirmiş olması aldığı dersleri başarıyla geçtiği ve bu konuda ehil olduğu anlamına gelmiyor” dedi.
Öğrenci kontrol edilemiyor
Prof.Dr. Özdemir sözlerine şöyle devam etti: “Öğretmenler de bu durumdan dert yanıyor.Öğretmen bir öğrenci hakkında kanaatini verdikten sonra onamüdahale etmemek lazım. Bu hem öğrenci hem öğretmenin motivasyonunu yok ediyor.Öğretmen sınıfta öğrenciyi kontrol edemiyor. ”
Sınıf geçmek zorlaştırılmalı
Sınıf geçme ve sınav yönetmeliğinin ilgili maddelerinin değişmesi gerektiğine işaret eden Eğitim Uzmanı Adil Türk “Bununla da yetinilmemeli, sınıf geçmek zorlaştırılmalı ve derslerin akademik değeri artırılmalı. Akademik başarı gösteremeyen öğrenciler açık liseye yönlendirilmek suretiyle örgün eğitim dışına çıkarılmalı” diye konuştu. Sınav yönetmeliğinin tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Türk, “Birçok sınavın kaldırılması lazım. Ayrıca öğretmenin itibarının ve sınıftaki ağırlığının artırılması gerekiyor. Aksi halde lise diploması kağıt parçası olmaktan öte gitmez” dedi.
(kamudanhaber)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu