banner

Eğitim-Sen: 12 yıllık eğitim çocuk işçiliğinin önünü açacak




Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, zorunlu eğitimin kademelendirilerek 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifinin, kız çocukları arasındaki okullaşma oranını düşüreceğini ve çocuk işçiliğinin önünü açacağını ileri sürdü.

Eğitim-SenEğitim-Sen üyesi bir grup, TBMM Dikmen Kapısı önünde Eğitim Kanunu'nda yapılacak değişikliği protesto etti. Bazı CHP milletvekillerinin de destek verdiği protestocular, "Piyasacı, gerici, ırkçı eğitime hayır" yazılı pankart açtı, slogan attı. Mehmet Bozgeyik, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, eğitimle ilgili değişikliklerin toplumun her kesimiyle görüşülerek yapılması gerektiğini, ancak bu teklifin kimsenin görüşü alınmadan aceleyle hazırlandığını ve 25 maddelik torba yasa şeklinde içine başka düzenlemeler de katılarak Meclis'e sunulduğunu savundu. Bozgeyik, şöyle konuştu: "Teklif kız çocuklarının okula devamını arttırmayacak, aksine dört yıldan sonra öğrenimlerine açık öğretim şeklinde devam etmelerinin önünü açacak. Çıraklık yaşının 11'e düşürülmesi de dikkat çekici. Çocukların ilk dört yıldan sonra okul ortamından uzaklaştırılarak son yıllarda giderek büyüyen bir  sorun olan çocuk işçiliğinin yaygınlaşması hedefleniyor, çocuk emeği sömürüsünün önü bizzat hükümet tarafından açılıyor." CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da zorunlu eğitimi 4 yıla  indirecek bu teklifin yasalaşmaması için çalışacağını söyledi.

(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.