banner

Kültür Koleji Fen Lisesi’nden TÜBİTAK Başarısı




Kültür Koleji Fen Lisesi öğrencisleri projeleri ile TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında İstanbul Avrupa Bölge 1.’cisi olarak finale gitmeye hak kazandılar.

kultur_fen_tubitakKültür Koleji Fen Lisesi öğrencisi Berk Canabakar, danışman öğretmeni Oğuz Yılmaz ile birlikte Türk Dili ve Edebiyatı dalında geliştirdiği “Edebî Bölgelerin Ebedî Müzeleri” projesiyle, Mine Sezer ve Deniz Alaman da danışman öğretmenleri Hande Akarlar önderliğinde hazırladıkları “Anti-Bakteriyel Özellikli Sığla Yağı Ve Çinko Oksit Katkılı Yara Örtücü Malzeme Üretimi” konulu projeleri ile TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında İstanbul Avrupa Bölge 1.’cisi olarak finale gitmeye hak kazandılar.

Her yıl TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı, lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, kodlama, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih, teknolojik tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenleniyor.

kultur_fen_tubitak

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.