Minticity yeni döneme yeniliklerle merhaba diyor!
- Ayrıntılar
- Kategori: Öne Çıkanlar
- Çarşamba, 25 Ekim 2023 17:02 tarihinde oluşturuldu
DAS Akademie’nin Almanca eğitim uzmanları tarafından hazırlanmış, 2007 yılından bu yana yüzbinlerce kişinin Almanca eğitimine katkı sağlamış, alanında dünya çapında ilk ve tek olma özelliğine sahip, internet tabanlı bir interaktif öğrenme platformu olan Minticity, 2023- 2024eğitim öğretim yılına yeni versiyonu ve birçok yenilikle girdi. Minticity AR-GE ve İnovasyon Müdürü Halim Uygun, Minticity’nin 4. versiyonu ve Almanca eğitimine getireceği yenilikleri anlattı.
Minticity platformunu bize kısaca anlatır mısınız?
Minticity, Almanca öğrenimini zevkli hale getiren, kullanıcı dostu olmasıyla birlikte farklı yaş gruplarına hitap eden görsel ve işitsel öğelerle Almanca’yı dijital ortamda yaşama imkânı sunan eğlenceli ve zengin bir platformdur. Öğrencilerin, klasik öğrenme ortamından çıkıp aşina oldukları ve ilgi duydukları sanal ortamda, alternatif Almanca uygulamaları bulmasıyla, ilgilerini çekmekte ve bilgilerini destekleyerek geliştirmektedir. 2007 yılından bu yana eğitim sektöründeki ihtiyaçlara göre yapılandırılan ve güncellenen Minticity, uluslararası anlamda kabul gören güçlü bir eğitim platformudur.
MINTICITY’YE KULLANICI DOSTU YENİ ARAYÜZ
Minticity’nin kullanıcı dostu olma özelliğini vurguladınız, bu konuda bilgi alabilir miyiz?
Bu anlamda yeni versiyonumuzun arayüzünde köklü değişikler yaptık. Eski arayüzde tespit ettiğimiz kullanıcı deneyimi açısından eksik kalan yönleri tamamladık. Bunu yaparken konsepti daha yalın ve sade hale getirdik. Kullanıcılar çok daha az efor sarfederek eğitim materyallerine ulaşılabiliyorlar. 2-3 tıklama ile zaman kaybetmeden istenilen içeriğe ulaşılabiliyor.
Tasarım anlamında da büyük değişiklikler söz konusu oldu. Menü sistemimizi sadeleştirdik, bu sayede ana ekranda yer kazandık ve daha ferah bir görüntüye ulaştık. Menüleri minimize ederek içeriği ön plana aldık. En iyi görselliği sağlarken sadeleşmiş menülerle Minticity’de gezmek daha kolay hale geldi. İçeriklerimiz artık maksimum boyutta öğretmenlere ve öğrencilere sunuluyor. Eski birçok menüyü kaldırmamız gerekti ve bunları daha optimize menülerle değiştirdik.
Junior versiyonumuzda ana sayfamızı komple güncelledik. Yepyeni bir şehir temamız var. Yeni tasarımımızla daha modern bir çizgiye ulaştığımıza inanıyoruz. Yeni ana sayfa yapımız sayesinde alıştırma, okuma ve video içerikleri daha kompakt bir şekilde sunuluyor. Konu odaklı bir bakış açısı geliştirdik, konuya ulaşıldıktan sonra tüm eğitim materyallerine ulaşma hızlıca gerçekleşiyor, bir arama sürecine gerek kalmıyor. Ayrıca yeni bir kelime çalışması menüsü sunuyoruz. Bu bölümde eş anlamlı kelimeler, zıt anlamlı kelimeler, fiiller, isimler vb. birçok bilgi var. Öğrencilerin kolaylıkla kelime tekrarı yapabilecekleri bir menü olarak tasarlandı.
Öğretmenler Minticity kullanırken ünitelere ve ilgili diğer kaynaklara nasıl ulaşıyor?
Dijital kitabımız olan Mintibuch daha bütünleşik olarak kullanılabiliyor. Mintibuch’a girildiği anda bütün üniteler görünür oluyor. Her ünitenin üzerinde de seviyelerini konumlandırdık. Üniteleri bir arada sunarken seviyelerini de beraberinde görmek kolaylık sağlıyor. Her seviyeyi farklı renklerle ayırdık ki algılanabilmesi daha kolay olsun. Kullanıcı deneyimi bu çabalarımızla daha üst seviyelere çıkmış oldu. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin aradıklarını daha kolay ve hızlı bulmalarını önceliğimiz olarak belirledik.
“Lernen” ve “Üben” isimli iki ana bölümümüz vardı, “Öğren” ve “Uygula” şeklinde. Bu alanları birleştirdik ve burada konu üzerinden arama biçimini geliştirdik. Benzer şekilde “Okuma” ve “Dinleme” alanlarımız da “Mediathek” başlığı altında birleştirildi; Minticity içerisindeki bütün masallar ve kısa hikayeler burada toplandı.
Öğretmenler sistemde kolayca yönetim yapabiliyor mu?
Öğretmenlerimizin Minticity içerisindeki yönetimsel aktivitelerini daha rahat gerçekleştirebilecekleri bir menü hazırladık. Basılı yayınlarımızın cevap anahtarları buraya alındı, oyun yönetimi (GM) buradan yapılıyor. Öğrencilerin online olarak görüldüğü bölüm, öğrenci kelime defterleri menüsü, Mintos gönderim paneli hep biraya getirildi. Bu sayede öğretmenler çok farklı yerleri ziyaret etmeden tek alandan yönetim yapabiliyor ve zaman kazanıyor.
ÖĞRENCİLERE HEM GÖRSEL HEM DE İŞİTSEL DENEYİM SUNULUYOR
ve anlatım alanlarındaki yenilikler nelerdir?
Minticity bünyesinde Comics isimli tamamen yeni bir alan oluşturduk. Bu seride karakterlerimiz Minti ve Momo Almanya’yı gezerek maceralar yaşıyorlar. Devamı gelecek şekilde işleyen bir yapı olacak. İşin içine sanatı da katarak öğrenme süreçlerine katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz. Görsel arayüzü yenilemek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek ana hedeflerimizdendi. Tüm bunlarla birlikte yeni eğitim materyallerini oluşturmaya odaklandık. Mintibuch’i çerisindeki bütün karakterlerimizi ve animasyonlarımızı yeniliyoruz. Bununla beraber kitabımız içerisindeki üniteler de bu yeni karakterlerin eklenmesiyle yeniden tasarlanıyor.
Resimli sözlük bir diğer yeni uygulamamız olarak dikkat çekiyor. Sözlüğümüz direkt olarak Mintibuch ile senkronize olarak çalışıyor. Mintibuch üzerinde öğrencilerin öğrendiği bütün kelimeleri görsel sözlük bölümümüze de taşıdık. Bu yapı içerisinde öğrenciye hem görsel hem de işitsel bir deneyim sunuyoruz. Evde günün derslerini tekrar etme açısından öğrenciler için ideal bir çözüm geliştirdik. Öğrenciler günün dersini tekrar etmek için bütün üniteyi gözden geçirmek zorunda kalmayacaklar.
Minticity’deki oyunlar öğrenciler tarafından ilgi görüyor mu?
Geçen eğitim yılının sonunda eklediğimiz ve çok ilgi gören iki oyunumuz var. ChefKochMinti ve Alpharad bu oyunlarımızın isimleri. Junior segmentimizdeki ChefKochMinti oyunumuzda öğrenciler belli yemek tariflerini uygulamaya çalışıyor. Öğrendikleri malzeme isimlerini kullanarak yemek yapıyorlar, böylece hem eğlenirken hem de Mintibuch içerisinde öğrendikleri kelimeleri tekrar etme şansları oluyor. Bu oyunumuzla ilgili öğretmenlerden ve öğrencilerden oldukça olumlu geri dönüşler alıyoruz. Teenage segmentimizdeki Alpharad oyunu ise, diğer oyunumuza göre biraz daha üst seviye bir oyun. Soru cevap şeklinde ilerleyen bir kurguya sahip. Bu oyun kelime bilgisi haricinde soruyu anlama ve ona doğru cevap verebilme yeteneğini geliştiriyor.
Öğretmenler “Oyun Yönetimi” özelliğini kullanarak kendi oyunlarını Minticity platformumuz üzerinden oluşturabiliyorlar. Yeni versiyonumuz ile birlikte bu süreç de oldukça kolay hale getirildi. Oyun tasarlarken öğretmenin öncelikle bir kelime grubu seçmesi gerekiyor. Örneğin o gün kıyafetleri le ilgili bir konu işlendiyse oradaki kelime gurubunu seçerek dersle ilgili bir oyun üretilebiliyor. Bu sayede öğrenciler kendilerine öğretmenin düzenleyip gönderdiği oyunu evde oynayarak işlenen konuyu tekrar etmiş oluyorlar.
Öğrencileri bekleyen diğer yenilikler nelerdir?
Önceki dönemde “Radyo” olarak müzik sunduğumuz bölümü “Şarkılar” şeklinde yeniden düzenledik. Buradan da öğrenciler dil yeteneklerini geliştirmeye yarayacak şarkılar dinleyebiliyor, zengin bir arşivimiz var. Öğrenci girişine “Ev Ödevi” isimli bir menü ekledik. Öğretmenin yönetim araçları ile atadığı her çalışma öğrenci girişindeki “Ev Ödevi” alanına düşüyor. Hem modüller, hem de çalışma kağıtları bu alanda olunca öğrencilerin takibi kolaylaşmış oluyor. Öğrencilerimiz tarafından en çok ilgi gösterilen alanlar olan avatar oluşturma ve Minticity sanal para birimi “Mintos” ile ilgili de birçok güncelleme yaptık, bu alandaki güncellemelerimiz yıl boyunca da sürecek. Platformumuz artık çok daha keyifli.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.