2013 LYS başvuru kılavuzu




2013 ÖSYS tercih dönemi ne zaman başlayacak? 2013 LYS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? 2013 LYS sonuçlarına göre tercihler ne zaman alınmaya başlanacak? 2013 ÖSYS yerleştirme ve kayıt takvimi. LYS ile ilgili tüm merak edilenler Eğitimtercihi'nde...

ÖSYM, geçtiğimiz yıl LYS sınavlarının soru ve cevaplarını sınavdan yaklaşık bir hafta sonra 26 Haziran 2012’de açıklamıştı. ÖSYM, üniversite adaylarının tercih işlemlerini ise 23 Temmuz ile 3 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapmıştı. Peki bu yıl süreç nasıl işleyecek?

2013 ÖSYS Kılavuzu için Tıklayın

Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) başvurular 22 Nisan’da başladı. 15 Haziran 2013 tarihinde 5 oturumda gerçekleştirilecek LYS sınavlarının soru ve cevaplarıyla LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2013 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), 15 Haziran’da başlıyor. ÖSYM, geçtiğimiz yıl LYS sınavlarının soru ve cevaplarını sınavdan yaklaşık bir hafta sonra 26 Haziran 2012’de açıklamıştı. ÖSYM, üniversite adaylarının tercih işlemlerini ise 23 Temmuz ile 3 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapmıştı. 2012 ÖSYS Yerleştirme sonuçlarını da 17 Ağustos 2012’de ilan etmişti.  

2012 ÖSYS ek tercih dönemi, 27 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasında alınmıştı.

Üniversitelere kayıt tarihleri

2013 ÖSYS'ye göre, yükseköğretim programlarına kayıtlar 2-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak

Tercih işlemleri nasıl yapılacak?

Yükseköğretim programlarına öğrenci alınmasında, ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme ile yükseköğretim kurumları tarafından yapılan Özel Yetenek Sınavıyla Seçme olmak üzere iki farklı yöntem kullanılıyor.

2012-2013 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî yerleştirme işlemine girecek adaylar 2012 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile Tercih Formundan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklardır.

2012-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar üç gruba ayrılabilir:

a) 2012-YGS'ye girip 140 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2012-YGS'ye girip 140 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

Bu kılavuz üç grupta toplanan adayların tercihlerini nasıl yapacaklarına ilişkin kuralları kapsamaktadır. Adaylar, yukarıda sözü edilen grupların hangisinde olurlarsa olsunlar tercih bildirimi için Tercih Formundan faydalanarak, tercihte bulunma hakları olan yükseköğretim programları arasından tercihlerini yapacaklardır. Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan istedikleri programları istek sırasına koyarak tercih bildiriminde bulunacaklardır.

2012-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 140 veya daha fazla YGS puan alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak bu kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini Başvuru Merkezlerinden veya İnternet’ten bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Sadece sınavsız geçiş için başvuranlar ile 2012-YGS'de hiçbir puan türünde 140 veya daha fazla puan alamayanlardan sınavsız geçiş hakkına sahip olan adaylar da tercih bildirimini aynı şekilde yapacaklardır.

2012-YGS'de 140 veya daha yüksek puan alanlardan sınavsız geçiş hakkına da sahip olan adaylar, tercihlerini, sınavla veya sınavsız geçişi göz önünde tutmadan istedikleri sırada yapabileceklerdir.

2012-YGS'de hiçbir puan türünde 140 veya daha yüksek puan alamayanların sınavsız geçiş hakları yoksa bu adaylar tercih bildiriminde bulunamayacaklardır.

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.