banner

Üniversite tercihleri 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında alınacak




LYS'ler bitti. Peki, ÖSYS yerleştirme tercihleri ne zaman başlıyor? Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) tamamlanmasının ardından adayların üniversitelere yerleştirme işlemleri için tercihler, 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında alınacak.

2014 üniversitelere yerleştirme tercih tarihleri belli oldu. 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na göre tercihler 7-17 Temmuz, üniversite kayıtları da 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM’den yapılan duyuruya göre, şu anda yayınlanan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandığı, bu nedenle adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde (7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında) ÖSYM'nin internet adresinde yeniden yayımlanacak olan kılavuza göre tercihlerini yapması gerektiği belirtildi. 

Adaylar, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinden erişilebilecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Tercihler, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel olarak elektronik ortamda yapılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.