banner

BİL Eğitim Kurumları eğitimde bütünsellik ve sürdürülebilirlik ilkesiyle büyüyor




Zerrin AKINLI / BİL Eğitim Kurumları Ortaokul - Lise Eğitim Koordinatörü

zerrin_akinli“Öğrencilerimizin yaşamları boyunca ihtiyaç duyacakları eleştirel düşünme, problem çözme ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik proje ve aktivitelerle, teknolojinin derslere etkin bir şekilde entegre edilmesini sağlayarak, farklı alanlarda okuryazarlık becerileri elde edecekleri etkinlik ve çalışmalarla, eğitimde bütünsellik ve sürdürülebilirlik ilkesiyle ve sürekli gelişerek eğitim sektöründeki yolculuğumuza devam ediyoruz.”

Kurumlarınızda nasıl bir eğitim iklimi inşa ediyorsunuz?
BİL Eğitim Kurumları olarak; öğrencilerimizin akademik başarılarını en üst düzeye çıkarmayı hedeflerken, aynı zamanda kişisel ve sosyal gelişimlerini de destekleyecek bir eğitim iklimi oluşturmayı amaçlamaktayız. Bu amaç doğrultusunda okullarımızda; paydaşlarımız olan tüm öğrenci, veli ve eğitim personelimizin sürece dahil olduğu, aktif rol aldığı, paylaşımcı, iş birlikçi, sürekli gelişim ve yenilenme odaklı bir sistem inşa ettiğimiz kanaatindeyiz.
Her öğrencimizin kendine özgü bir yeteneği ve öğrenme şekli olduğunun da bilincinde olarak, onlara yeteneklerini keşfedip geliştirebilecekleri farklı öğrenme yöntemleri ve ortamları sunmak için yenilikleri takip edip, her yıl kendimizi güncelliyoruz.
Öğrencilerimizin yaşamları boyunca ihtiyaç duyacakları eleştirel düşünme, problem çözme ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik proje ve aktivitelerle, teknolojinin derslere etkin bir şekilde entegre edilmesini sağlayarak, farklı alanlarda okuryazarlık becerileri elde edecekleri etkinlik ve çalışmalarla, eğitimde bütünsellik ve sürdürülebilirlik ilkesiyle ve sürekli gelişerek eğitim sektöründeki yolculuğumuza devam ediyoruz.
Bu yaklaşım ve uygulamalarla BİL Eğitim Kurumları, öğrencilerine hem akademik hem de kişisel gelişimlerini destekleyen, güvenli ve destekleyici bir eğitim iklimi sunmaktadır.

GÜÇLÜ VE TUTARLI BİR KURUM KÜLTÜRÜ OLUŞTURDUK
Kurum kültürünüzün ana çerçevesini neler belirliyor?
Her eğitim kurumunun eğitim felsefesini şekillendiren belirli değer ve prensipleri vardır. Günlük eğitim uygulamaları bu değer ve prensipler doğrultusunda şekillenir ve öğrencilerin yetişme tarzlarını da belirler.
BİL Kolejleri olarak bizler, güçlü ve tutarlı bir kurum kültürü oluşturduğumuza inanıyoruz. Öğrencilerimize akademik başarının yanında kişisel gelişimin de önemli olduğunu, öğrenmenin sadece okul yılları ile sınırlı olmadığını, yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu öğretiyoruz. Tüm paydaşlarımızda merak duygusunu ve öğrenme isteğini sürekli teşvik etmeye çalışıyoruz. Yeni fikirler üretme ve bu fikirleri hayata geçirme konusunda onları cesaretlendiriyoruz. Ortak hedeflere ulaşmak için birlikte çalışma ve birbirini desteklemenin ve bilgilerimizi güncellemenin önemini biliyoruz. Öğrenci, öğretmen, çalışan, veli olarak kendi rol aldığımız grubun içinde veya diğer gruplarla iş birliği içinde hareket ederek istediğimiz noktaya ulaşabileceğimizin farkındayız.
Kısaca özetlemek gerekirse: Sürdürülebilirlik, inovasyon ve yaratıcılık, sürekli yenilenme ve gelişim, iş birliği, takım çalışması kurum kültürümüzün ana çerçevesidir diyebiliriz. Elbette bizim için vazgeçilmez olan dürüstlük, saygı, adalet ve sorumluluk gibi evrensel etik değerler de kurum kültürümüzün temelini oluşturmaktadır.

Değişen müfredata nasıl uyum sağlıyorsunuz? Eğitim müfredatında özgün uygulamalarınız var mı?
Geleceğin başarılı, duyarlı, özgüveni yüksek gençlerini yetiştirme hedefiyle “Dünya İnovasyon Okulu” mottosuyla yola çıkmış olan BİL Eğitim Kurumlarında yeniliklere ve değişimlere hızlı ve etkili bir şekilde adapte olmak bir alışkanlıktır. Tecrübeli, yenilikçi ve öngörülü bir yönetim kadrosuna sahibiz.
BİL Koleji Genel Müdürlük eğitim koordinatörleri, bölüm başkanları ve İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlilerinden oluşan “Bilim Kurulu” iş birliği ile “Müfredat İnceleme ve Program Geliştirme Komisyonu” güncellenen öğretim programlarını inceler, yapılan değerlendirmeler sonucunda, eğitim programlarımız ve materyallerimiz güncellenir.
Öğretmenlerimiz için eğitim öğretim yılının başında ve öğretim yılı boyunca düzenli olarak yapılan hizmet içi eğitim programları ve zümre toplantılarında değişen müfredat hakkında bilgilendirmeler yapılır, uygulamada yaşananlar değerlendirilir ve yeni stratejiler geliştirilir. Seminerler, atölye çalışmaları ve eğitim konferansları düzenlenerek öğretmenlerimizin meslekî gelişimleri desteklenir.

BİL LEARN HİBRİT EĞİTİM PLATFORMU
Teknolojiyi akademik süreçlerinize nasıl entegre ediyorsunuz?
BİL Eğitim Kurumlarında yenilikçi bir yaklaşımla hazırladığımız teknoloji ve teknolojinin doğru kullanımını destekleyici eğitim içerikleri ve materyalleri aktif olarak kullanmaktayız. Teknolojinin aktif kullanımı sağlayabilmek adına kurumumuzda bir AR-GE birimimiz mevcut. AR-GE birimimiz eğitim teknolojilerinin dünya eğitim literatüründe kullanan örneklerini araştırmakta ve uygulanmalarını yapmakta.
Hibrit eğitimin öne çıktığı bu dönemde eğitimlerin sınıf ve ev ortamında teknoloji ile desteklenmesi çok önemlidir. Eğitime kolay ve hızlı erişimi sağlayacak teknolojik araç ve uygulamaları, özellikle yapay zekâ destekli platformlarla aktif kullanarak öğrencilerimizin gelişimini destekliyoruz. Öğrencilerimizin akademik gelişimlerini takip ederek bireysel yönlendirmeler yapabilen, akıllı bir eğitim platformu olan BİL LEARN Hibrit Eğitim Platformu ile öğrencilerimizin dijital uygulamalara erişimini sağlıyoruz.
Anaokulundan liseye, hatta yaşam boyu kazandıkları ve portfolyolarında olması gereken tüm başarı ve katılım belgelerini dijital olarak Amazon tabanlı bir platformda saklayarak öğrencilerimizin kariyer hedeflerinde kullanmalarını sağlıyoruz.
Velilerimizin BİL LEARN Hibrit Eğitim Platformuna giriş yaparak çocuklarının gelişimini takip edebilmelerini, öğretmenlerimizin de doğru yönlendirme yapabilecekleri bilgileri edinmelerini dijital ortamda sağlıyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin gelişim ve başarı hikayelerini hızlı ve doğru bir şekilde yönlendiriyoruz.
Yabancı dil pratikleri, hızlı okuma, kodlama ve yazılım, yapay zekâ uygulamaları, online sınavlar ve ölçme değerlendirme gibi içerikleri teknoloji uygulamaları ile öğrencilerimizle buluşturuyoruz.

Çalışanların kurum aidiyetlerini nasıl sağlıyorsunuz? Bu süreçte hizmet içi eğitimlere yönelik hangi çalışmaları gerçekleştiriyorsunuz?
Kurum kültürü ve değerleriyle özdeşleşen çalışanlar, kurumun hedeflerine ulaşmasında etkin rol oynarlar. Özellikle de eğitim sektörü büyük bir emek, özveri gerektiren, insan sevgisi olmadan ve kurumla duygusal bir bağ kurulmadan verimli olunması mümkün olunmayan bir sektördür. BİL Eğitim Kurumları olarak bu bilinçle hareket ediyor, kurum aidiyetini ve çalışan memnuniyetini önemsiyoruz.
Öncelikle çalışanlarımızla açık ve şeffaf bir iletişim kurarak, onların kurumun hedefleri, değerleri ve beklentileri hakkında net bir şekilde bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Düzenli olarak yapılan toplantılar ve geri bildirimlerle çalışanlarımızın görüş ve önerilerini dinliyor ve değerlendiriyoruz. Ağustos ayının son haftasında ve ara tatillerde İstanbul Aydın Üniversitesinin de katkılarıyla düzenlediğimiz hizmet içi eğitim programlarıyla öğretmen ve idarecilerimizin yeni öğretim yöntemleri, teknolojik araçlar ve pedagojik yaklaşımlar hakkında bilgilerini güncellemelerini sağlıyor, birbirleriyle daha iyi iletişim kurmaları ve iş birliği yapmaları için takım etkinlikleri ve sosyal etkinlikler organize ediyoruz. Eğitim yılı boyunca da BİL LEARN Hibrit Eğitim Programımız üzerinden online eğitimlerle katkı sağlamaya devam ediyoruz.
Ayrıca ilkini geçen yıl Antalya’da düzenlediğimiz, ülkemizde ilk kez bir eğitim kurumu tarafından düzenlenen, birbirinden değerli tanınmış eğitimci ve konuşmacıyı misafir ettiğimiz ve bine yakın katılımcı ile gerçekleştirdiğimiz SES’i (Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumu) geleneksel hale getirerek, her yıl idareci ve eğitimcilerimizin meslekî ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Markalaşma, tanıtım ve kurumsal iletişim çalışmalarında neleri göz önünde tutuyorsunuz? Bu alanda yaptığınız çalışmalar neler?
Markalaşma, tanıtım ve kurumsal iletişim çalışmalarımızda stratejik ve yenilikçi yaklaşımlar benimseyerek güçlü marka imajımızla geniş kitlelere ulaşmayı, bu sayede kurumumuzun değerlerini ve eğitim anlayışını daha geniş kitlelere tanıtarak eğitimde lider konumumuzu pekiştirmeyi amaçlıyoruz.
Kurum web sayfamız bizim dışarıya açılan yüzümüz. Web sitemizi güncel ve kullanıcı dostu tutarak, ziyaretçilere sistemimiz ve çalışmalarımızla ilgili kapsamlı bilgi sunuyoruz. Facebook, Instagram, X, LinkedIn gibi sosyal medya platformlarında düzenli olarak ilgi çekici, bilgilendirici içerikler, eğitimle ilgili duyurular, başarı hikayeleri, öğretmen röportajları vb. içerikler paylaşarak etkileşimi artırıyoruz. Basın bültenleri ve röportajlarla görsel veya yazılı basında yer alarak kurumumuzu ve sistemimizi tanıtıyoruz.

Veli – Okul ilişkilerinde hangi ilkeleri önemsiyorsunuz?
Okul- veli arasındaki ilişkilerin güçlü ve pozitif olması, velilinin yönetici ve öğretmenlere güven duyup destek vermesi kurumun hedeflerine ulaşabilmesi için önemli olan bir diğer etkendir. Bu güveni sağlayabilmek için de öncelikle velilerle şeffaf ve açık bir iletişim kurulması gerekir. Kurum içinde gerçekleştirilen her türlü akademik çalışma, etkinlik, sosyal ve kültürel faaliyetten velinin zamanında, net bilgisi olmalı ve veliler de mümkün olduğunca bu süreçlere dahil edilmelidir. Veli çocuğunun akademik ve sosyal gelişimiyle ilgili belli aralıklarla bilgilendirilmelidir. BİL Eğitim Kurumlarında velilerle ilişkilerimizde; açık iletişim, karşılıklı saygı ve güven, pozitif yaklaşım, iş birliği ve dayanışma temel aldığımız ilkelerdir.

ÖĞRENCİLERİMİZE GLOBAL VATANDAŞLIK BİLİNCİ KAZANDIRIYORUZ
Yerelden evrensele öğrencilerin değişen ihtiyaçlarına nasıl karşılık veriyorsunuz?
Ülke genelinde sayısı kırkı geçen BİL Koleji kampüslerimizde öğrencilerimize hem yerel kültürel değerleri öğreterek köklerini sağlamlaştırmak hem de global vatandaşlık bilinci kazandırarak evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmek amacındayız. Bunun için de öncelikle yabancı dil eğitimine büyük önem vererek öğrencilerimizin en az iki yabancı dili konuşur duruma gelmelerini hedefliyor, eğitim programlarımızı bu yönde tasarlıyoruz. Yurt dışı yaz kampları, Erasmus+ ve ISEP öğrenci değişim programları, MUN Konferansları yabancı dil ve kültür edinme adına öğrencilerimizin katıldıkları etkinlik ve projelerden bazıları. İngiltere, Amerika ve Kanada çift diploma programları ile 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize uluslararası geçerliliği olan ikinci bir diploma alma imkânını tanıyoruz. Ayrıca IBDP ve IGCSE programları ile öğrencilerimize online olarak da çift diploma alma fırsatını sunuyoruz.
Dijital ders materyalleri ve online öğrenme platformlarını eğitime entegre ederek öğrencilerimizin dijital okuryazarlık kazanmalarını sağlıyor, FLL (First Lego Lig) ve WRL (Word Robotic Lig) gibi uluslararası teknoloji yarışmalarına katılmalarını teşvik ediyoruz.
Kanguru ve Caribou vb. uluslararası matematik, fen ve bilişim yarışmalarına tüm kampüslerimizle katılıyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin bu alanlarda uluslararası standartlara göre hangi düzeyde oldukları hakkında fikir sahibi oluyor, kendimizi geliştirmek üzere plan ve çalışmalar yapıyoruz.
Bu stratejiler ve uygulamalar sayesinde, öğrencilerimizi değişen ihtiyaçlarına uygun olarak donatıyor ve onları geleceğe hazırlıyoruz.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.