banner

2013 LYS sınav yerleri




Eğitimtercihi.com'a Lisans Yerleştirme Sınavı ile ilgili merak ettiklerinizi Twitter ve Facebook sayfamızdan sorabilirsiniz? ÖSYM'nin ALO ÖSYM: 444 67 96 nolu telefon numarasından da 7/24 hizmet alabilirsiniz.

Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girecek adaylar, sınava giriş belgelerine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilir. ÖSYM, LYS sınav yerlerini dün saat 14.00’da erişime açtı.

LYS 5 oturumda 15-23 Haziran tarihleri arasında 2 hafta sonu gerçekleştirilecek. Aşağıda her oturum için detaylı sınav tarihi ve sınav süresine ulaşabilirsiniz. LYS, Türkiye ve KKTC sınav merkezlerinde yapılacak. ÖSYM, adaylara üzerinde sınav yeri, salon, sıra numarasının bulunduğu sınava giriş belgesi göndermeyecek. LYS’ye girecek adaylar sınava giriş belgelerini ÖSYM’nin internet sitesinden münferit olarak edinecek. 

LYS’de yanlış doğruyu götürecek mi?

2013 LYS'de her test için ayrı ayrı hesaplanacak biçimde 4 yanlış 1 doğruyu götürecektir. Bu nedenle adayların bilemediği soruyu cevaplamaması kendi lehine olacaktır.

LYS sonuçları nasıl kullanılacak?

-LYS'lerde her test için ayrı test kitapçığı, bir sınav içindeki tüm testler için tek cevap anahtarı veriliyor. Her testin süresi ise farklı olarak verilecektir.

-LYS’ de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

-LYS’ de 180 ve üzeri puanı olmayan adayların; sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları, açık öğretim Programları ve YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunacaktır. Bu adayların LYS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

-ÖSYM'nin web sitesinde yayınlanan 2013 ÖSYS Kılavuzu, rakiplerinizle yarışacağınız sınavın kurallarını açıklamaktadır. Kılavuza: http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2013/OSYS/2013OSYSSISTEMKILAVUZU%2021%2003%202013.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Kılavuzda özellikle hangi puan türüne hangi testin ne oranda katkı sağlayacağını açıklayan tabloları mutlaka incelemeniz gerekir. (Tablo 1.B. ve 1.E.)  Önünüzde kalan  bu kısa zamanınızı en verimli şekilde  kullanmak ve doğru bir çalışma programı yapabilmek için bu tabloları dikkatlice incelemeniz  çok yararlı  olacaktır.

Başarıyı yakalamanın bir diğer olmazsa olmazı ise kendinize güvenmeniz ve yapabileceğinizin en iyisini yapacağınızı düşünerek olumsuz ve sizi karamsarlığa itecek seslerden etkilenmemektir. TÜM olumsuz seslere kulaklarınızı kapatın, azimle kalan sürede eksiklerinize odaklanın başarı mutlaka gelecektir…

LYS tarihleri ve süreleri

Sınav adı, tarihi ve saati Sınavda Uygulanacak Testler Testin Cevaplama Süresi

15 Haziran Saat: 10.00

Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) Tarih Testi 65 dakika

Coğrafya-2 Testi 20 dakika

Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi 50 dakika

16 Haziran Saat: 10.00

Matematik Sınavı (LYS-1) Matematik Testi 75 dakika

Geometri Testi 60 dakika

16 Haziran Saat: 14.30

Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) Yabancı Dil Testi (Alm., Fra., İng.) 120 dakika

22 Haziran Saat: 10.00

Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) Fizik Testi 45 dakika

Kimya Testi 45 dakika

Biyoloji Testi 45 dakika

23 Haziran Saat: 10.00

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) Türk Dili ve Edebiyatı Testi 85 dakika

Coğrafya-1 Testi 35 dakika

Üniversite yolunda başarılar dileriz...

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.