72 yaşında tarih bölümünü kazandı
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Perşembe, 11 Ağustos 2016 13:50 tarihinde oluşturuldu
Edirne'de hurdacılık yaparak ailesinin geçimine katkı sağlayan 72 yaşındaki emekli Şevki Kılıç, ÖSYM'nin sonuçları açıklamasıyla hayalini kurduğu Trakya Üniversitesi Tarih Bölümüne yerleşti.
Edirne'de hurdacılık yaparak ailesinin geçimine katkı sağlayan 72 yaşındaki emekli Şevki Kılıç, ÖSYM'nin 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçlarını açıklamasıyla hayalini kurduğu Trakya Üniversitesi Tarih Bölümüne yerleşti. Yerleştiği bölümü öğrenen Kılıç, kayıt yaptıracağı ve okula gideceği günü heyecanla bekliyor. Kılıç, yıllardır hayalini kurduğu bölüme yerleşmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
20 yıldır emekli olduğunu ve hurdacılık yaparak geçimine katkı sağladığını anlatan Kılıç, "Evli ve iki çocuk babasıyım. Çocukluğundan bu yana okuma aşkım artarak devam etti. Emekli olmadan önce de çeşitli üniversiteleri kazanmıştım. Bu yıl girdiğimiz LYS ve YGS puanımla tercih yaptım, tercih sonuçları açıklandı ve üniversite hayalim gerçekleşti." diye konuştu.
Liseyi açık öğretimden tamamlayarak diplomasını 40 yaşında aldığını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu: "1983'de İstanbul'da memur olduğum sırada İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazanmıştım. İşimden dolayı devam edemedim. 2010'da da Karabük Üniversitesi'ni kazandım oraya da çeşitli nedenlerden devam edemedim. Geçen yıl Kırklareli Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü'nü kazandım, kayıt yaptırdım ama Edirne'den Kırklareli'ye her gün gidip gelmek zor oluyor. Bu bölümü de dondurdum. Edirne'de Trakya Üniversitesi'nde Tarih bölümünde okumak istiyordum. Allah'a şükür istediğimiz bölüm oldu. Bu yıl Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Tarih Bölümünü tamamladım, hedefim aynı bölümün örgün öğretimiydi, bu hayalim de gerçekleşti."
Kılıç, Trakya Üniversitesi'nde tercih yaptığı 4 bölümden ilkine yerleştiğini belirtti.
"Ülkenin geleceği için gençlerin tek yolu okumaktır"
Eğitim aşkının kitap okumayla başladığını dile getiren Kılıç, "Sigara ve alkol hiç kullanmadım. Kitap okumayı çok seviyorum. Her gün en az 50 sayfa kitap okurum. Küçükken köyümüze at arabasıyla kitap getirirlerdi. Param olmadığı için kitapları harmanda çıkardığımız buğdaydan bir, iki teneke vererek alırdım. Bu kitapları da 3-4 gün içinde bitirirdim" diye konuştu.
Tarihe ilgi duyduğunu ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: "Babam birinci dünya savaşına katılmış. Osmanlı ordusunda 5 yıl savaşmış. Babam bize hep tarihi konuları ve savaş anılarını anlatırdı. Ben de çocukluğumdan beri tarihe meraklıydım. Daha bölüme başlamadan Osmanlıca dersi kitabı aldım, çalışmaya başladım. Daha önce de Osmanlıca kursuna gitmiştim onlardan da başarı belgesi almıştım. Ben bu yaşımda okumak için çabalıyorum. Ülkenin geleceği için gençlerin tek yolu okumaktır. Her şeyi öğrensinler. Farklı fikirler hakkında da bilgi sahibi olsunlar. Tek taraflı bakış açısı gelişimlerini engeller. Gençlerin farklı konuları öğrenmeleri onlara yenilik ve ilerleme getirecektir."
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı