banner

Doğa Koleji’nden ‘çocuk üniversitesi anaokulu’




Farklı ve ayrıcalıklı eğitim sunan Doğa Koleji, Çocuk Üniversitesi Anaokulu ile çocukları erken yaştan itibaren üniversite eğitimiyle tanıştırıyor.

Farklı ve ayrıcalıklı eğitim sunan Doğa Koleji’nin, Çocuk Üniversitesi Anaokulu ile çocukları erken yaştan itibaren üniversite eğitimiyle tanıştırdığını vurgulayan Doğa Koleji Genel Müdür Yardımcısı Ayfer Erdem Batı, “Hem anaokulunu hem ilkokulu kapsayan Çocuk Üniversitesi, geleceğe her alanda donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyor” diyor.

Doğa Koleji okul öncesi eğitimde hangi yöntemleri uyguluyor?

Farklı ve ayrıcalıklı eğitim sunan Doğa Koleji, Çocuk Üniversitesi Anaokulu ile çocukları erken yaştan itibaren üniversite eğitimiyle tanıştırıyor. Çocuk Üniversitesi Anaokulu, dil, bilim ve sosyal alanda yaşam becerilerini arttıran özel eğitim içerikleriyle, anaokulundan itibaren çocuklara bağımsızlık, özgürlük, gelişim ve araştırma gibi değerleri kazandırıyor. Hem anaokulunu hem ilkokulu kapsayan Çocuk Üniversitesi, geleceğe her alanda donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Ayrıca ilköğretimin ilk dört yılını anaokulu ile birleştirerek, Anaokulu eğitimiyle ilköğretim arasında mükemmel bir geçiş sağlayan Doğa Koleji DOSA adını verdiği uygulama ile sınavlardaki test sistemini kaldırarak eğitimde çığır açacak bir dönemi de başlatıyor.

Doğa Koleji’nde çocuklar her şeyi dünyanın en iyi öğretmeni olan doğanın kendisinden öğreniyorlar. Doğa Koleji buna “Doğa Konseptli Eğitim” diyor. Yaşamın her anının da eğitim zamanı olduğu bir yaklaşımı benimseyen bu konsept, kalıpları yıkarak eğitimde “yaparak ve yaşayarak öğrenme” anlayışını sistemleştiriyor ve başarıyı “eğitim hayattır” sözüyle tanımlıyor. “Mutlu Çocuk Öğrenir” diyen Doğa Koleji, öğrencilerinin mutluluğunu esas belirliyor ve sorgulama yapabildikleri bir sınıf atmosferi sunuyor. Öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle öğretim yapan Doğa Koleji, anaokullarında da bu yaklaşımla öğrencilerini tanıştırıyor.

Doğal malzemelerden taş, toprak, kum, kozalak, deniz kabukları, kurutulmuş böcekler ve bitkilerle; disiplinler arası ilişkiler mantığında dersler yapmak hem öğrencilerin ilgisini çekiyor  hem de öğrenilen konuları kalıcı olarak öğrenilmesine imkan tanıyor. Bu nedenle Doğa Koleji’nde, çocukların yaratıcılıklarını sınırsız kullanabilmelerini sağlayacak materyallerle çalışmaları, hayvan beslemeleri, bitki yetiştirmeleri ve bu konuda sorumluluklar almaları sağlanıyor.

Okul öncesi eğitimde çocuğun bir birey olarak görülmesi de çok önemlidir. Örneğin; Doğa Anaokulları, her çocuğun ayrı bir birey olduğu bilinciyle “ölçme-değerlendirme-iyileştirme” kavramını eğitim sisteminin merkezine oturtuyor. Her çocuğun kişisel gelişimi ayrı ayrı izlenip, gözlem kartları tutuluyor. Eğitmenler çocuğun aktiviteler içindeki davranışlarını, arkadaşlarıyla ilişkilerini, ders konularını kavrayış düzeyini bu kartlara işliyor ve rehberlik servisi ile paylaşıyorlar. Öğretmenlerin ve anne-babaların gözlemleri sonucunda öğrencilerin hangi zeka alanlarında daha iyi öğrenebildiklerini tespit etmeye yönelik bir uygulama olan çoklu zeka gözlem envanteri ise ilgi ve bilgi alanlarının doğru tespit edilmesi için oluşturulmuş bir sistem.

Okul öncesi eğitim neden önemlidir? Okul öncesi eğitime en uygun başlama yaşı kaçtır?

Okul öncesi eğitim çocuğun sosyal, fiziksel ve kişilik gelişiminin temellerinin atıldığı bir dönemdir.  Çocukların karakterlerinin geliştiği, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrendikleri bir dönemdir. Bu nedenle okul öncesi eğitim çok önemlidir.

Okul öncesi dönem, 0-6 yaş dönemi olarak kabul edilir. Çocuğun, bebeklikten çıktığı 3 yaş civarından itibaren okul öncesi eğitim başlayabilir.

Veliler, okul öncesi eğitim kurumlarını seçerken nelere dikkat etmeliler?

Çocuklu aileler öncelikle kendilerine şu soruları sormalı; “Çocuğum okula hazır mı?”, “Anne-baba olarak biz çocuğumuzu okula göndermeye hazır mıyız?” Örneğin, özellikle metropollerde yaşayan çekirdek ailelerin çocuklarının, 3 yaşından itibaren okula gitmesi, onun sosyal ihtiyaçlarının karşılanması, fiziksel ve psikolojik gelişimi için neredeyse zorunlu hale geliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.