Anafen Okulları’nda şampiyonluğa giden yol olimpiyatlardan geçiyor
- Ayrıntılar
- Kategori: EĞİTİM Dosyası
- Pazartesi, 18 Ağustos 2014 16:35 tarihinde oluşturuldu
Anafen Okulları öğrencisi İlker Can Çiçek en yüksek puanın 500 olduğu TEOG sınavında 501.24 puan alarak birincilerin şampiyonu oldu.
Anafen Okulları öğrencisi İlker Can Çiçek en yüksek puanın 500 olduğu TEOG sınavında 501.24 puan alarak birincilerin şampiyonu oldu. TEOG sınavına hazırlık sürecinin 7. Sınıftan itibaren başladığını söyleyen Anafen Okulları Genel Müdür Yardımcısı İsmail Efe, “Öğrencilerimizi deneme sınavları, testler, konuların pekiştirilmesi, Anafen TV videolu ders anlatımları, randevulu ders ve etüt çalışmaları ile yoğun bir şekilde TEOG sınavlarına hazırlıyoruz” diyor.
Anafen Okulları’nın TEOG başarısını değerlendirebilir misiniz?
2014 TEOG sınavında tüm sorulara doğru cevap veren ve 6, 7 ve 8.sınıf karne not ortalamaları 100 olan öğrenciler, 500 tam puan aldılar. Türkiye genelinde 8 öğrenci bu başarıyı gösterdi. Anafen Okulları öğrencisi İlker Can Çiçek ise en yüksek puanın 500 olduğu TEOG sınavında 501.24 puan alarak birincilerin şampiyonu olmayı hak etti.
İlker Can Çiçek, TÜBİTAK Matematik Olimpiyatlarında Türkiye genelindeki başarılarından dolayı ülkemizi Balkan Matematik Olimpiyatlarında temsil etme hakkı kazanmıştır. Balkan Matematik Olimpiyatlarında aynı başarıyı gösteren İlker Can Çiçek, dünya 2.si olarak gümüş madalya kazanmıştır. Ülkemize kazandırdığı bu madalya İlker Can Çiçek’e de TEOG sınavları için ek puan kazandırmış ve böylece 501.24 puan almıştır.
Geçtiğimiz yıllarda yine bir öğrenci satrançtaki uluslararası başarısından dolayı ek puan alarak Türkiye 1.liğini elde etmişti.
Son zamanlardaki bu durum olimpiyat çalışmalarını ve uluslararası başarıları daha da önemli hale getirmiştir. Bu çalışmalar sadece Türkiye 1.liği için değil puanını artırmak isteyen tüm öğrenciler için önem arz etmektedir.
Son 3 yılda olimpiyat takımının elde ettiği başarılar(derece sayısı) aşağıdaki tabloda verilmiştir. Yaptığımız yatırımlarla olimpiyat takımının başarılarının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını söyleyebiliriz.
ALTIN GÜMÜŞ BRONZ
Dünya 1 1
Türkiye 13 14 21
İstanbul 58 47 56
Bununla beraber TEOG sınavlarında Anafen Okullarından 9 öğrenci soruların tamamını doğru cevaplamış 36 öğrenci 1 yanlış ve 55 öğrenci de 2 yanlış yapmıştır.
Branşlara göre soruların tamamını doğru yapan öğrencilerimize baktığımızda ise başarının tesadüf olmadığı, düzenli, disiplinli ve profesyonel bir çalışma sonunda elde edildiği görülmektedir.
Eğitimin amaçlarından biri de bireyin yeteneğini keşfetmek ve o yeteneği geliştirmektir. Her bireyin farklı bir yeteneği bulunmaktadır. Önemli olan onu keşfetmek daha da önemlisi keşfettikten sonra o alanda en üst seviyeye çıkaracak çalışmalar yapmaktır. “Sınavlarda başarılı olamayan hayatta başarılı olamaz” yanlış algısını düzeltip “Herkes kendi yeteneğine göre eğitim almalıdır.” anlayışını benimsemekteyiz. Bu anlayışa göre Anafen Okulları öğrencileri sadece TEOG sınavlarına değil; uluslararası, ulusal, İstanbul ve ilçe genelinde yapılan spor, sanat, kültür, bilimsel alandaki proje, yarışma ve turnuvalarda birçok başarı kazanmışlardır.
2013-2014 yılında; uluslararası ve ulusal alanda yapılan proje ve yarışmalarda 50 derece elde eden Anafen öğrencileri, İstanbul genelinde yapılan yarışmalarda ise 157 madalya kazandılar. Üsküdar, Ümraniye ve Sultanbeyli ilçelerinde yapılan çeşitli yarışmalarda 90 derece elde ettiler. Bu derecelerin; 82 tanesi bilimsel, 140 tanesi sportif, 75 adedi ise sanat ve kültür alanındaki proje ve yarışmalarda olmuştur.
TEOG’A HAZIRLIK MARATONU 7.SINIFTA BAŞLIYOR
Öğrencilerinizi kaçıncı sınıftan itibaren TEOG’a hazırlıyorsunuz?
TEOG sınavları 8. sınıflarda yazılı şeklinde olsa da çoktan seçmeli sorulardan oluştuğu için öğrencilerin test tekniğine alışkın olmaları ciddi bir avantaj sağlamaktadır. Bu sebeple 7.sınıftan itibaren öğrencilerimizi deneme sınavları, testler, konuların pekiştirilmesi, Anafen TV videolu ders anlatımları, randevulu ders ve etüt çalışmaları ile yoğun bir şekilde TEOG sınavlarına hazırlıyoruz.
Okulda yapılan çalışmalar, sınava hazırlanma sürecinde yeterli oluyor mu? Öğrencileriniz, bu süreçte farklı desteklere ihtiyaç duyuyorlar mı?
Sizin de bildiğiniz gibi son zamanlarda eğitim ve sınav sisteminde büyük değişiklikler oldu. Özellikler 6 yaş grubu öğrencilerin 1. sınıfa başlaması ve liselere geçiş sınavlarının her sene değişmesi okullarda da ister istemez ciddi değişikliklere ve adaptasyon problemlerine yol açtı. 2012 mezunları 6, 7 ve 8. Sınıflarda girdikleri SBS sonuçlarına göre liseye yerleşirken; 2013 mezunları sadece 8. sınıfta girdikleri SBS ve 2014 mezunları Ortak Merkezi Yazılı sonuçlarına göre liselere yerleşiyorlar. 2015’te ortak merkezi yazılı derslerini bir kısmı merkezi olmaktan çıkarılacak. Hal böyle olunca siz de kendinizi ve öğrencilerinizi sınav şartlarına hıza hazırlamak durumundasınız. Bu da tecrübeli eğitimci kadrosu ve oturmuş bir sistem gerektirmektedir. Ders anlatımları, etüt çalışmaları, eksik tamamlama, birebir çalışma, günlük ders çalışma programı ve takibi, deneme sınavları, bol soru çözümü ile sınav pratiği yapma, sınav analizleri, ders anlatım videoları vb. çalışmalar tüm sınava hazırlanan öğrenciler için uzun yılların deneyimleri ile ortaya çıkmış çalışmalardır ve hafta içi hafta sonu öğrencilere yoğun bir şekilde uygulanmaktadır. Her bireyin birbirinden farklı olduğunu, anlama, algılama ve pratiğe dökme sürelerinin de farklı olacağını göz önüne aldığımızda kişiye özel çalışmalar yapmak da kaçınılmazdır.
Birebir dersler, Randevulu Ders Programı vb. programlarla öğrencilere özel destek verilmekle beraber daha fazlasını talep eden öğrencilerin öğretmenden özel ders alarak veya dershane giderek ihtiyaçlarını karşıladıkları gözlenmektedir.
Ders takviyesinin yanında öğrencilere,
• Verimli ders çalışma
• Ergenlik
• Zamanı verimli kullanma
• Sınav kaygısı
• Lise tanıtımları
• Stres yönetimi
• Sinema ve Tiyatro
• Sosyal aktiviteler
vb. seminer, gösteriler ve sosyal aktiviteler düzenlenmektedir.
Öğrencilerinizi kaçıncı sınıftan itibaren LYS hazırlık sürecine dahil ediyorsunuz? LYS’de başarıya nasıl ulaşıyorsunuz?
YGS/LYS çalışma takvimi okulumuzda 10.sınıfın sonunda başlamaktadır. 9 ve 10.sınıflarda da öğrenciler aylık konu tarama denemeleri ile bilgilerini canlı tutarlar. 11 ve 12. sınıflarda öğrenciler okulumuzun pansiyon dâhil olmak üzere tüm imkânlarını kullanarak yoğun bir hazırlık devresine girerler. Birebir ilgilenme, yoğun doküman desteği, sıfırlama haftaları, onlarca deneme sınavı, sessiz etüt, randevulu ders sistemi öğrencilerimizin başarısını arttırmak için okulumuzda yapılan uygulamalardan bazılarıdır. Tüm bu çalışmalar okulumuzu yıllardır en iyi okullar kategorisinde hep üst sıralarda tutmuştur. YÖNVER istatistik verilerine göre de Anafen Fen Lisemiz Türkiye’de hep ilk 5 sıra içerisinde yer almayı başarmıştır.
OKULUMUN BAŞARIYA ULAŞMAMDA KATKISI BÜYÜK
İlker Can Çiçek / Sabahattin Zaim Anafen Ortaokulu öğrencisi-2014 TEOG birincisi
Okulumun sunduğu geniş imkanlar (pansiyon imkanı, birebir ilgilenme, yoğun doküman desteği, sıfırlama haftaları, onlarca deneme sınavı, sessiz etüt, randevulu ders sistemi), öğretmenlerimizin bizler için yaptığı fedakarlıklar ve programlar başarıya ulaşmamın temel sebepleri.
Sınava günde 3-4 saat kadar ders çalışarak hazırlandım. Geçmiş yıllara göre sosyal hayatıma çok fazla zaman ayıramadım.
Gelecek yıl sınava girecek öğrencilere öncelikle tavsiyem bolca kitap okumaları olur. Ayrıca günlük, düzenli ders çalışma alışkanlığı kazanıncaya kadar pes etmemelerini, geride eksik, anlaşılmayan konu bırakmadan ders çalışmalarını, farklı tür ve yayınevlerine ait soru bankalarını bitirmelerini de tavsiye ederim.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Oyuncakların Eğitsel Değeri: Oyun ve Öğrenme Arasındaki Bağlantı
-
Ana kucağından Anaokuluna
-
Dilek Yetkin Akademi’nin mottosu hem geleneksel hem modern eğitim
-
AÇEV’den İLK İŞ BABALIK kampanyası
-
21. Yüzyılın İhtiyacı: Maker Çocuklar
-
MEB’de okullaşma rekoru okul öncesinde
-
Okul öncesi okullaşmada yüzde 300 artış oldu
-
Bin anaokulunda satranç eğitimi verilecek
-
Okul öncesine gidemeyen çocuklara yaz okulu