banner

Beykent Okulları’nın TEOG karnesi bu yıl da pekiyi




Beykent Okulları’nın TEOG karnesi bu yıl da pekiyi

Okul puan ortalamasına göre son beş yıldır üstün bir başarı grafiği çizdiklerini belirten Beykent Okulları Müdürü Özkan Birer, “Bu yıl da aynı şekilde TEOG sınavında okulumuzun Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puan (AOSP)ortalaması 611,2461, Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ortalaması ise 445,8843. Öğrencilerimizin bireysel başarılarının yanı sıra,  puan ortalamalarımız dikkate alındığında çok iyi sonuçlar elde ettik” diye konuşuyor.

Beykent Okulları’nın TEOG başarısı hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Edirne, eğitime büyük önem verilen, devlet okulları da dahil olmak üzere eğitim kalitesinin ve standartlarının son derece yüksek olduğu ve akademik sınavlarda başarılı bir şehir. Güçlü rakiplerimizin olduğu bir ortamda, öğrenmeyi öğreten bir eğitim felsefesini ilke edinmiş olan okulumuz, okul puan ortalamasına göre son beş yıldır üstün bir başarı grafiği çizdi. Bu yıl da aynı şekilde TEOG sınavında okulumuzun Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puan(AOSP) ortalaması 611,2461, Yerleştirmeye Esas Puan(YEP) ortalaması ise 445,8843. Öğrencilerimizin  bireysel başarılarının  yanı sıra,  puan ortalamalarımız dikkate alındığında  çok iyi sonuçlar elde ettik.

Öğrencilerinizi TEOG sınavına nasıl hazırlıyorsunuz? Sınava yönelik özel programlar uyguluyor musunuz?

Bizce, çağdaş eğitim ve öğretimin amacı; “bireye, aileden bütün insanlığa ve evrene doğru yayılıp gelişen sevgi ve bilgiyi aktarmaktır.” Bu bağlamda bilgiye ulaşma yollarını bilen, bilgiyi üreten ve paylaşmayı bilen, yaşadığı çağın değerlerini benimseyip onlara yön vermeye çalışan çağdaş bireyler yetiştirmeyi ilke edinen bir kurum olarak eğitime yön vermekteyiz. Okulumuzun her çalışanı, öğrencilerin sosyal ve kültürel anlamda geliştirilmesini önemser ve öğrendiklerini günlük yaşam ile bağdaştırmalarını sağlayan beceri odaklı eğitim imkanları sunar; üstün bir akademik başarıyı yakalamalarında öncü olma adına planlı bir şekilde çalışır. Liseye girişte önem arz eden ulusal sınavlarda yıllarca üst üste yakaladığı başarı dereceleriyle kendinden söz ettirmeyi başaran okulumuz, öğrencilerinin akademik çalışmalarını yakından takip eder, gerektiğinde ek çalışmalar ile öğrencilerini destekler. Sınavla ilgili duyurular, sınav kazanımları, ders içerikleri ve öğretmenlerimiz tarafından özel olarak hazırlanan çalışma sayfaları, kullandığımız MOODLE sistemi üzerinde veli ve öğrencilerimizle paylaşılır. Öğrencilerimiz öğretmenleri ile sürekli iletişim halindedir. Okul rehberlik birimimiz öğrencilerimize sınavlar konusunda bilgilendirme çalışmaları yaparak öğrencilerin motivasyon düzeylerini üst düzeyde tutmaya özen gösterir. Tüm öğretmenler, okul içinde yapılan deneme sınavları ile öğrencilerinin gerçek sınava kadar olan süreçteki ivmelerini izler ve bu süreçte alınması gereken önlemleri alır. Sınav öncesinde öğrencilerimize okul türleri ve okul türlerine göre meslek grupları hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılır,  tercih dönemlerinde ise öğrenci ve velilere uzman desteği sağlanır.

Yükseköğretime geçişte başarıyı yakalamak için yaptığınız çalışmalar nelerdir?

Nitelikli yetişen insanın toplumsal kalkınmadaki yerini görebilen bir vizyona sahip olan Beykent Okulları, öğrencilerini Yüksek Öğrenime Geçiş koşulları ve sınavları ile ilgili olarak lise döneminin ilk yıllarından itibaren yapılan planlamalar doğrultusunda bilgilendirir. Bilgilendirme toplantıları düzeyler bazında olup öğrencilerin Yüksek Öğrenime Geçişe yakınlığı ile orantılı olarak öğrenci, öğretmen ve veli bazlı planlanır. Özellikle 11 ve 12. sınıf öğrencilerinde yoğunlaştırılmış olarak uygulanan çalışmalar lisenin ilk yıllarında mesleki yönelim çalışmaları, sınav sistemi tanıtımı, sınav sistemi ve sınav stratejileri, puan türlerine göre meslekler, kariyer planlama çalışmaları, meslek tanıtım günleri, üniversite gezileri şeklinde yürütülür. Sınava yönelik stratejilerin planlamasında okul rehberlik birimleri öğrencilerine; verimli ders çalışma teknikleri, sınav kaygısı ve baş etme yolları, motivasyon çalışmaları, deneme sınavlarının değerlendirilmesi, sınav uygulamaları ve başvuruları süreçlerinde destek olur. Sınav sonrasında yetkin ve etkili tercih danışmanlığı ile öğrencilerini yüksek öğrenime yerleştirmede belli bir başarıyı yakalayan okullarımız, öğrencilerini üniversite yaşamları ve mesleki kariyerleri boyunca da, kurduğu “Mezunlar Derneği” ile takip eder ve izler.

SINAVLARA HAZIRLIK ÇALIŞMALARINI ÖĞRENİM SÜRECİNE YAYIYORUZ

Öğrencilerinizin motivasyonlarını canlı tutmak ve teşvik etmek için neler yapıyorsunuz?

Beykent Okulları olarak ana hedefimiz; bilgiyi ezberleyen değil özümseyen, öğrendiğini yaşamın her anında fonksiyonel olarak kullanabilen ve bu doğrultuda yaşamını zenginleştiren bireyler yetiştirmektir.

Bu anlamda ‘’Sınava Hazırlık Dönemi’’ okulumuzda sadece “son sınıf” olarak kabul edilmemektedir. Öğrencilerimiz okulumuzda her yıl yavaş yavaş sınav dönemine adapte edilerek, hazırlık aşaması son yıla bırakılmadan eğitimlerini sürdürürler. Tek bir yıla bırakılan hazırlık, gereksiz stresi de beraberinde getireceğinden tüm çalışmalar öğrenim sürecine yayılarak yürütülmektedir. Düzenli çalışma alışkanlığı kazandırdığımız öğrencilerimiz için sınava hazırlık programlarımızın yanı sıra, onlarla birçok sosyal faaliyet planlayarak moral ve motivasyonlarının yüksek düzeyde kalmasını sağlıyoruz. Bu bağlamda öğrenci, öğretmen ve velinin birlikte bulunduğu kahvaltılar ve akşam yemekleri organize edilmekte, okul ikliminin öğrenciler adına daha yaşanabilir ve cazip olabilmesi adına okulumuz içerisinde birçok dans, karaoke, genel kültür ve bilgi yarışmaları, münazaralar düzenlenmektedir.

Öğrencileriniz sınava hazırlık dönemini psikolojik olarak nasıl geçiriyorlar? Okulunuzun rehberlik servisinin çalışmalarından söz eder misiniz?

Rehberlik servisimiz okulumuza gelen her öğrenci ile yakından ilgilenip onun gelişimini, değişimini, yıllara göre başarı artışlarını takip eder. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin gelecekteki hedefleri ile ilgili her yıl test ve envanterler uygulanarak mesleklere olan ilgi ve yetenekleri tespit edilir. Öğrenci son sınıfa geldiğinde artık bir hedefi belirlemiş ve o hedefe ulaşmak için gerekli çalışmalara başlamıştır. Rehberlik servisi öğrencilerin çalışma planlarını onlarla birlikte hazırlayarak takibini yapar. Eğitim ve öğretim hayatının başlangıcından itibaren planlı çalışmayı alışkanlık haline getiren öğrencilerimiz, bu sayede sınava daha iyi konsantre olabilmektedirler. Bu da kendilerine olan güveni arttırmakta ve motivasyonlarını en üst düzeyde tutmaktadır.

Öğretmen, öğrenci ve ebeveynler olarak bir aile gibi olan kurumumuz bu süreçte birlik olarak öğrencilerimize her türlü desteği sağlamaktadır. Kendini kurumumuz içerisinde mutlu ve huzurlu hisseden öğrencilerimiz, yaşadıkları sınav stresini bu sayede en alt seviyeye indirebilmektedir. Öğrencilerimiz sınav kaygısı ve stresi ile ilgili yaşamış oldukları sorunlarda rehberlik servisimiz ile bireysel görüşmeler yaparak destek alabilmektedirler. Bu bağlamda da rehberlik servisimiz çözüm sürecinde gerekli psikolojik desteği kendilerine sağlamaktadır.

BEYKENT’Lİ ÖĞRENCİLER BAŞARILARININ SIRLARINI ANLATTI

Göksu İnan: Almış olduğum 497,1402 puanla Türkiye’de yüzde 0,02 lik başarı diliminde yer alıyorum. Ben anaokulundan bu yana Beykent’te okuyorum. Elde etmiş olduğum bu başarıyı beni her konuda destekleyen aileme ve doğru stratejilerle beni yönlendiren, eğiten, alanında uzman öğretmenlerime borçluyum.

Orhun Coşkun: Başarı, hepimizin bildiği üzere disiplinli ve düzenli bir biçimde çalışmayla gelir. Zamanını iyi değerlendirerek gerekeni yapanlar hedeflerine ulaşırlar. Ben de bu şekilde bu başarıyı elde ettiğime inanıyorum. Sınavda 496,8102 YEP puanı ile Türkiye’de 0,03 lük başarı diliminde yer aldım. Bana bu konuda destek olan öğretmenlerime aileme ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Lara Kılıç: Ben TEOG sınavında 496,1598 puan aldım ve Türkiye’de yüzde 0,05 lik başarı diliminde yer alıyorum. Son derece verimli bir sınava hazırlık dönemi geçirdim. Okulumda öğrendiğim dersleri evde kısa tekrarla ve bol soru çözerek pekiştirdim. Okulda edindiğim bilgi birikimi ve çalışma disiplini sınav başarımda bana büyük katkı sağladı. Zaten okulumdaki öğretmenler sınavlar konusunda uzman ve oturmuş olan bir sistem var ve bize sadece öğrendiklerimizi tekrar etmek kalıyor.

Yıldız Tuğçe Fındık: 494,2022 puanla Türkiye’de yüzde 0,12 lik başarı diliminde yer alıyorum. Başarılı olmanın temelinde derslerimi dikkatle dinlemenin olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ev ödevlerimi zamanında ve eksiksiz  yaparak  konuları pekiştirmiş oldum. Okulumun da bana çok katkısı oldu. Öğretmenlerimiz anlayamadığımız konuları tekrar tekrar anlatıp, sınav sürecinde hep destek oldular.  Evdeki çalışma düzenime gelirsek ne çok ne de az çalıştım. Masa başında uzun süre oturmaktan sıkılıyorum o yüzden her gün 100 -120 soru çözdüm. Onun dışında kitap okudum ki bunun da soruları daha iyi anlamama katkısı oldu.

Tunaer Musa Tosun: Sınıf içi öğrendiklerimin birincil kaynaklardan birebir yaparak yaşayarak somutlaştırılması bende öğrenmenin kalıcı olmasını sağladı. Akademik  çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel aktivitelere imkan sağlayan okulumda sınav kaygısından uzak bir ortamda sınava hazırlandım ve 491,4022 puanla yüzde 0,29 başarı diliminde yer aldım. 

Arda Hüseyin Özalp: Oldukça başarılı bir sınava hazırlık süreci geçirdim. Okulumda belli bir program dahilinde uygulanan deneme sınavları, okul sonrası etüt çalışmaları ile sınava hazırlandım. 489,3966 puan alarak yüksek bir başarı elde ettim. Türkiye’de 0,44 lük başarı diliminde yer alıyorum.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.