Anafen Dershaneleri TEOG’da 7 Türkiye birincisi çıkardı
- Ayrıntılar
- Kategori: EĞİTİM Dosyası
- Pazartesi, 18 Ağustos 2014 17:49 tarihinde oluşturuldu
Anafen Dershaneleri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavında 7 Türkiye birincisi çıkardı. Dershane öğrencilerinden 7'si, 240 sorunun tamamına doğru cevap vererek, Türkiye birincisi olmayı başardı.
Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez 8. sınıflara uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavının kazananları açıklandı. 1 milyon 300 öğrencinin katıldığı sınavda Anafen Dershaneleri’ne giden öğrencilerin 7’si sorulan 240 sorunun hepsini doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldular. Anafen Dershaneleri, Türkiye birincisi olan 7 öğrencisini düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı.
Düzenlenen basın toplantısında başarılı olan öğrencileri tanıtan Anafen Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Talip Arslan, elde edilen başarının aile, okul ve dershane işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu söyleyerek, “Anafen sınavlara yönelik yayınlarıyla da öne çıkan bir marka ve TEOG sonuçları bize sınav sistemlerinde yaşanan değişimler ne olursa olsun sistemli çalışmanın sonuç getireceğini gösteriyor. Öğrencilerimizin yanı sıra onları büyük özveriyle sınavlara hazırlayan Anafen ailesine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TEOG’un uzun bir maraton olduğunu dile getiren Talip Arslan, sınav sonrası olanlara değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “6, 7 ve 8. sınıf puanlarının da öğrencilerin aldığı tüm puanlarında etkili olduğu bir sınav sistemi var. Bu yıl ilk defa uygulanan TEOG sınavının sonuçları açıklandı. Bir ihtiras süreci yaşanmıştır. Bu süreçte 7 sorunun iptali söz konusu oldu. Bakanlık bu 7 sorunun iptalinden sonra puanları tekrar hesapladı. Bu hesaplamadan sonra 1. dönem altı dersten, 2. dönem altı dersten olmak üzere toplam 240 soruyu doğru cevaplayan öğrencilerimizle birlikteyiz.”
Konuşmasının ardından Talip Arslan, 1. ve 2. sınavda tüm soruları doğru yanıtlayan öğrencilerin isimlerini sıraladı; Bilge Güngören, Ülkü Nurdan Yılmaz, Melike Serra Kocaman, Zeynep Akyıldız, Doğukan Yalçın, Berna Oruç ve Aleyna Elif Kurt. Ayrıca tüm soruları doğru cevaplayan öğrencilerden İlker Can Çiçek, katıldığı olimpiyatlardaki başarısından gelen ek puanla birlikte toplamda 501,24 puan alarak rekor bir dereceyle Türkiye birincisi oldu.
ANAFEN DERSHANESİNE GİDEN BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER
Fatma Say – Çevre Koleji
Başarımın sırrı, düzenli ve çok çalışmaktır. Okulda saat 6-7’ye kadar kaldığımız oluyordu. Ayrıca dershanede de saat 12’ye kadar çalıştığımız oluyordu. Benden sonra sınava gireceklere verebileceğim tavsiye, çok çalışsınlar ve çok soru çözsünler. Zamanlarını iyi değerlendirsinler. Ayrıca ayda 1-2 gün arkadaşlarıyla zaman geçirsinler. Motivasyon açısından iyi oluyor.
Mert Mıcık – Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu
Okulda arkadaşlarımla 3-4 ya da 5-6 saat oturup çalışıyorduk. Sınava bir ay kala günde 100 soru çözdüm. Ancak sınava bir ay kala her şeyi bıraktım. Sadece zihnimi boşaltmakla uğraştım. Kendimi sınava hazırlayıp stresimi attım. Arkadaşlarımla vakit geçirdimi. Sınava da sanki bir dershanenin deneme sınavına giriyormuş gibi girdim. Ve başarılı oldum. Benim ailelere önerilerim var. Ailelerin birçoğu baskı yapar. Aileler bunu yapmasınlar. Çocuklarının yanında bulunsun yeter. Çocuk çalışmak istemiyorsa çalışmasın. Ne zaman isterse o zaman çalışsın. Ben öyle yaptım.
Uğur Samanoğlu – Yüzüncü Yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulu
Her şey testte bitiyor. Ne kadar çok soru tipi ve soru çözerseniz o kadar başarılı olursunuz. Yapamadığınız ne kadar soru olursa olsun kesinlikle öğrenmelisiniz, sormalısınız. İnsan elbette sürekli çalışamaz ama sonuç olarak bir hedef var. Bunun için çalışacaksın, fedakarlık yapacaksın. Önce konuyu kavrasınlar, sonra test çözsünler. Bir de sınavda asla heyecan yapmasınlar. Ne kadar çok sınava girerlerse o kadar tecrübe olur onlar için. Bu daha çok sınavda heyecan yapmamalarını sağlar.
Leyla Kandemir – Özel Efdal Okulu
Başarı aslında planlı çalışmaya bağlı olan bir şeydir. Başarımda okulum çok yardımcı oldu ama bunun yanında Anafen Dershanesi de destekledi. Çok çalışmak önemli değil, önemli olan o testi kavramak, içine sindirmektir. Ayrıca ailenin desteği, duruşu, morali ve motivasyonu da çok önemli. Benden sonra sınava gireceklere tavsiyem, konuyu iyice kavrasınlar ve bunu testle desteklesinler. Test çözerek daha iyiye, başarıya ulaşsınlar. Yapamıyorlarsa üzülmesinler. Yapamadıkları konunun üstüne çok giderek bunu onarmaya çalışsınlar.
Emir Deniz – Bilfen Ataşehir Koleji
Öncelikle dersi gerek okulda gerek dershanede derste dinledim. Çok soru çözdüm. Eksik bir konu olduğunda okuldaki veya dershanedeki hocalarıma gittim, onlara sordum. Konu tekrarı yaptım. Birebir ve grup dersleri aldım. Tüm eksiklerimi öyle kapattım. Ailemse çalışmam konusunda beni hep teşvik ettiler. Bir sınavda kötü sonuç aldığımda, hiç moralin bozulmasın daha çok çalış dediler. Özellikle de abim bu konuda çok destek oldu. Benden sonrakilere tavsiyem şu; öncelikle okulda dersi iyice öğrensinler. Eksik bir konu olursa soru çözsünler. Sonra dershanede tekrar yaptıktan sonra yine eksik kalırlarsa mutlaka hocalarına sorsunlar.
Berna Oruç – Erdal Yılmaz Ortaokulu
Sınavda gösterdiğim başarının temelinde kazanacağıma olan inancım yatıyor. Daha 8. sınıfa başladığımdan itibaren bu sınavı kazacağımı ve bu puanı hedeflemiştim. O yüzden sınavlarda da çok stresli olmadım. Daha rahat çalışabildim. Öğretmenlerim beni çok motive ediyorlardı. Ailem bana çok iyi bir çalışma ortamı sağladılar. Kendi başıma rahat bir şekilde çalıştım. Sınava daha sonra gireceklere şunu söyleyebilirim; eğer iyi bir yeri hedefliyorlarsa kesinlikle sadece onu düşünmeleri gerekiyor ve kendilerine inansınlar.
Mert Sevindi – Anafen Okulu
Bu başarımda hocalarımın çok büyük katkısı oldu. Ders çalışmalarımı çok takip ettiler. Ayrıca kitap okumanın bana çok büyük bir faydası oldu. Çünkü ilk sınavda yorumlama, soruların geneli bilgi ağırlıklı değil yorum ağırlıklıydı. Ben, kitapların bana kazandırdıkları sayesinde bu soruları çözdüm. Benim bir tavsiyem var kendimden küçük arkadaşlara. Sınav maratonuna 6. sınıftan itibaren girsinler. Çünkü ben 6. sınıfta çok çalışmadım. Bu yüzden TEOG’ta birkaç puanım düştü. Onlar şimdiden çalışmaya başlarlarsa 8. sınıfa geldiğinde bunun çok avantajını görürler.
Bilge Güngören – Bahçeşehir Koleji
Başarımı, okul ve dershane öğretmenlerimin hepsine borçluyum. Ama tabi aileme de borçluyum, bana sürekli destek verdiler. Benim bir hedefim vardı. Yurt dışında okumak istediğim için Robert Koleji’ni kazanmak istiyordum ve ben hedefime göre çalıştım. Sınava gireceklere tavsiyem şu olur; düzenli çalışsınlar. Kendilerine günde belli bir süre belirlesinler ve ona göre çalışsınlar. Çünkü planlı çalışınca daha iyi oluyor. Ama aynı zamanda eğlenmeyi de unutmasınlar.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Oyuncakların Eğitsel Değeri: Oyun ve Öğrenme Arasındaki Bağlantı
-
Ana kucağından Anaokuluna
-
Dilek Yetkin Akademi’nin mottosu hem geleneksel hem modern eğitim
-
AÇEV’den İLK İŞ BABALIK kampanyası
-
21. Yüzyılın İhtiyacı: Maker Çocuklar
-
MEB’de okullaşma rekoru okul öncesinde
-
Okul öncesi okullaşmada yüzde 300 artış oldu
-
Bin anaokulunda satranç eğitimi verilecek
-
Okul öncesine gidemeyen çocuklara yaz okulu