banner

İstanbul Aydın Üniversitesi uygulamalı eğitim veriyor




Son 7 yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olduklarını belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, üniversitenin iş dünyasında 80 bine yakın çözüm ortağı ve ciddi bir entegrasyonu bulunduğunu vurguluyor.

aydın üni laboratuvarSon 7 yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olduklarını belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, üniversitenin iş dünyasında 80 bine yakın çözüm ortağı ve ciddi bir entegrasyonu bulunduğunu vurguluyor. Prof. Dr. İzmirli, “Çözüm ortaklarımız ile öğrencilerimize uygulamalı eğitim olanakları sağlanıyor, öğrenciler mezun olduktan sonra ise işe yerleştirme konusunda planlamaları yapılıyor. 28 bin mezun öğrencimizden %86’sı Kariyer Merkezimizin de katkılarıyla işe yerleştirildi” diyor.        

Üniversitenizdeki akademik programların sayısı ne kadar? Yakın zamanda yeni fakülteler, bölümler açmayı düşünüyor musunuz?

yadigar izmirliİstanbul Aydın Üniversitesi, 10 fakültede 56 lisans programı, 3 meslek yüksekokulunda 117 ön lisans programı, 4 uzaktan eğitim programı, Yabancı Diller Yüksekokulu, 18 araştırma merkezi ve Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri ile İstanbul Florya, Bahçelievler, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy ve Tepekent Yerleşkeleri’nde 2500’ü uluslararası 34.000’e yakın öğrencisiyle eğitim hayatını sürdürüyor.

2015 yılı itibariyle “Sosyal Hizmet, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Tarih, Aşçılık, Sosyal Hizmetler, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” bölümlerine öğrenci alacağız, 2016 yılı itibariyle ise Tıp Fakültesi’ni hayata geçireceğiz.

Üniversitenizin diğer vakıf üniversitelerine göre öne çıkan özellikleri nelerdir? Ayrıca üniversitenizde en çok hangi bölümler rağbet görüyor ve hangi alanlarda akademik başarı konusunda iddialısınız?

İstanbul Aydın Üniversitesi son 7 yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi. Bu başarısını koruyabilmesindeki nedenleri ise; “Diplomasının, Avrupa Birliği ve Avrupa Yüksek Öğretim alanı içerisinde yer alan ülkeler tarafından tanınması, binlerce çözüm ortağı ile Türkiye’de uygulamalı eğitim yapan tek üniversite olması, 500’e yakın dünyaca tanınmış uluslararası üniversitelerle yaptığı işbirliği anlaşmaları, yasal öğrenim süresince kesintisiz eğitim bursu olanağı sağlanması, dünya çapında alanında en iyi akademisyenlerle çalışılması, pek çok ulusal ve uluslararası konferansa ev sahipliği yapması, çift anadal programı sayesinde aynı anda iki diploma olanağı sunması, dünyanın en iyi üniversitelerinde lisans tamamlama imkanı sağlanması, Türkiye’de tek bir alanda kurulu en büyük teknoloji merkezine sahip olması, işe yerleştirmede %84 başarı elde etmesi, öğrenci kulüpleri ile sosyal faaliyetler anlamında zenginlik kazanılması, öğrenim süresince burs kazanma imkânına sahip olunması gibi olanaklar” şeklinde sıralanabilir.

Üniversitemizde lisans programlarında “Mühendislik, Hukuk, Eğitim, Güzel Sanatlar Fakülteleri” öne çıkarken, ön lisans programlarında Çocuk Gelişimi, Moda Tasarım, Radyo TV, Havacılık, Sağlık Hizmetleri ve Kabin Hizmetleri öne çıkan programlarımız olarak sayılabilir.

İŞ DÜNYASINDA 80 BİNE YAKIN ÇÖZÜM ORTAĞINA SAHİP

Öğrencilerinize staj ve mezuniyet sonrası iş bulmada destek oluyor musunuz? Bu kapsamda firmalarla işbirliğine gidiyor musunuz?

Üniversitemizin iş dünyasında 80 bine yakın çözüm ortağı ve ciddi bir entegrasyonu bulunuyor. Çözüm ortaklarımız ile öğrencilerimize uygulamalı eğitim olanakları sağlanıyor, öğrenciler mezun olduktan sonra ise işe yerleştirme konusunda planlamaları yapılıyor. 28 bin mezun öğrencimizden %86’sı Kariyer Merkezimizin de katkılarıyla işe yerleştirildi. Bu alanda ilgili bakanlık ve resmi kurumlarla yakın işbirlikleri geliştirilmiş olup, bu işbirliklerinin giderek daha da gerçekleştirileceğini düşünmekteyiz.

Üniversitenizin sosyal, kültürel ve bilimsel imkanları nelerdir? Ayrıca öğrencilerinize sunduğunuz yurt ve burs olanaklarından da bahsedebilir misiniz?

Kapalı ve açık spor salonlarımızda, öğrencilerimize, basketbol, voleybol, hentbol ve futbol gibi sporları yapabilme imkânları sağlanıyor. Ayrıca kampüslerimiz de öğrenci ve öğretim görevlilerimiz için 2 adet fitness merkezimiz bulunuyor.

Kampüsümüzde ileri araştırmalar için hizmet veren Technocenter, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitimi için kullanılan Medical Sciences, verilen eğitimin pratiğe dönüşümü, bilimsel araştırmalar ve projeler yapılabilmesi açısından son derece önemli.

Kütüphane koleksiyonumuz Türkçe, İngilizce ve İspanyolca 50.000 basılı kitap, süreli yayın ve tezlerden oluşur. Akademik uluslararası online veri tabanları abonelikleri (Ebrary, JSTOR, WILEY ve diğer) ile 100.000 adet elektronik kitap ve muhtelif uluslararası makalelerden faydalanmak mümkün. Görsel ve işitsel koleksiyonumuz film arşivi, eğitsel multimedya kaynaklardan oluşur. Kurumumuzun elektronik açık arşiv sistemi yapılan entelektüel birikimin saklanması, bilim dünyasının faydasına açılması, gelecek nesillere bilginin transferi gibi misyonlarla hareket ederek, ulusal açık arşiv sistemine dahildir.

İstanbul Aydın Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu ve Yaşam Merkezi, öğrencilerimizin barınma dışında sağlık, spor, kültür gibi birçok alanda ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde düzenlenmiş, 1,2,3 ve 4 kişilik odalarla hizmet veriyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde burslu olarak öğrenim gören öğrenci oranı %86. ÖSYM sınavlarında aldıkları puanlar doğrultusunda %100, %50 ve %25 burs oranlarının yanı sıra “Tercih Bursu” bulunuyor. Ayrıca Türkiye derecesi olan gençlerimize “Onur Bursu”, Milli Sporculara “Sporda Başarı Bursu”; TÜBİTAK, uluslararası yarışmalarında ödül alan öğrencilere “Teşvik Bursu”; derslerinde başarı gösterenlere “Üstün Başarı Bursu”; terör şehidi kardeş ve çocuklarına “Şehit Bursu” ve “Kurucu Vakıf Bursu” olmak üzere çok sayıda burs imkanı sunuluyor.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ VAKIF ÜNİVERSİTESİYİZ

Uluslararası anlaşmalara ve değişim programlarına nasıl bakıyorsunuz? Öğrencileriniz bu imkanlardan da yararlanabiliyorlar mı? Uluslararası alanda üniversitenizin hedeflerine yönelik neler söyleyebilirsiniz?

94 ülkeden 500’e yakın dünya üniversitesiyle işbirliği anlaşmamız var ve uluslararası öğrenciler tarafından en çok tercih edilen vakıf üniversitesiyiz. Üniversitemizde, Erasmus, Mevlana ve Farabi programları uygulanıyor.

Erasmus + Değişim Programı: Üniversitemizin, 24 Avrupa ülkesinden 190 üniversite ile Erasmus+ ikili anlaşması bulunuyor. 2013-2014 Akademik Yılı’nda üniversitemize 65 Erasmus öğrencisi gelmiş olup 152 İAÜ öğrencisi Erasmus fırsatıyla eğitim almış ve staj yapmışlardır.

Mevlana Uluslararası Değişim Programı: Mevlana Uluslararası Değişim Programı; ön lisans, lisans, lisansüstü öğrenim gören öğrencilerimize, en az bir akademik dönem veya bir akademik yıl farkı ile dünyadaki herhangi bir üniversitede öğrenci olma hakkı sağlıyor. Avrupa Birliği’nin yürüttüğü Erasmus+ öğrenci değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın değişim programına dâhil olan bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Mevlana Uluslararası Değişim Programı en geniş çerçevede yürütülüyor.

Farabi Değişim Programı: İstanbul Aydın Üniversitesi Farabi programına azami katkı sağlamayı amaçlıyor. Türkiye’nin her bölgesindeki üniversitelerle yaptığı protokollerle öğrencilerimizin hareketliliğini kolaylaştırıyor.

Uzun vadeli plan ve projelerinizden bahsedebilir misiniz?

AR-GE faaliyetlerine ve uluslararası işbirliklerine ağırlık veriyoruz. Akademik birimlerimiz, araştırma merkezlerimiz ve uluslararası akademik ilişkiler koordinatörlüğümüz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalara öğrencilerimizin katılımını artırmak ve tüm öğrencilerimizin muhakkak uluslararası bir deneyim kazanmasına destek olmak istiyoruz.

İstanbul Aydın Üniversitesi olarak orta vadede, bilim ve teknoloji üreten, daha çok sayıda patente sahip, ülkemizin önemli akademik merkezleri arasında yerini koruyabilmek hedefi ile hareket ederken, uzun vadede akademik çıktıları ile uluslararası arenada söz sahibi, referans bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Bunun için akademik özelliklerin yanında, sosyal- kültürel donanımı yüksek, insanlığın ve ülkesinin ortak değerlerine bağlı, liderlik vasıfları gelişmiş bir öğrenci nesli yetiştirmeye gayret gösteriyoruz.   

YENİ BİR BÖLÜM AÇMADAN ÖNCE ARZ VE TALEP DENGESİNİ ARAŞTIRIYORUZ

Geleceğin yükselen meslekleri hangileri? Öğrenciler hangi mesleklere yönelsinler? Bu doğrultuda tercih yapacak üniversite adaylarına tavsiyeleriniz neler olur?

İnsanların yaşam kalitesini yükselten meslekler, her zaman tercih sebebi olacak. Bu nedenle İstanbul Aydın Üniversitesi olarak gıda ve sağlık sektöründe ciddi altyapı yatırımlarımız bulunuyor. Bu bağlamda Türkiye’nin en büyük gıda laboratuvar kompleksleri ile hem öğrencilerimize uygulamalı eğitim sunulmakta hem de laboratuvarlarımızda yapılan test çalışmaları ile sektörlere hizmet edilmekte. Bunun yanı sıra Sağlık Bilimleri, Diş Hekimliği Fakültelerimiz ile kısa süre içerisinde açılacak olan Tıp Fakültemiz ve sağlık alanında Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alabilecek mevcut donanımla öğrencilerimize ve hastalarımıza en iyi hizmetin verilmesi planlanıyor. Yeni bir bölüm ya da program açmadan önce, o bölümden mezun olacak kişilere ülke genelinde ne oranda ihtiyaç duyulduğu yani arz ve talep dengesi ciddi anlamda araştırılıyor. Örneğin yaptığımız çalışmalar sonucunda Koruyucu Hekimlik, Sağlık Kurumları Yönetimi, Fizik Tedavi Uzmanlığı, Gıda ve Beslenme Mühendisliği, Diyetisyenlik, Elektronik Haberleşme Mühendisliği; Uluslararası Finans, Uluslararası Ticaret Uzmanlığı; Uluslararası Hukuk gibi mesleklere günümüzde olduğu gibi gelecekte de ihtiyaç duyulacağı kaçınılmaz.

KÜNYE

Kuruluş Tarihi: 2003              

Kurucusu: Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV)                  

Mütevelli Heyeti Başkanı: Dr. Mustafa Aydın

Rektörü: Prof. Dr. Yadigar İzmirli                     

Fakülte Sayısı: 10      

Meslek Yüksekokul Sayısı: 3

Enstitü Sayısı: 3

Araştırma Merkezi Sayısı: 18

Yabancı Diller Yüksekokulu: 1

Yeni Açılacak Bölümler: Sosyal Hizmet, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Tarih, Aşçılık, Sosyal Hizmetler, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Öğrenci Sayısı: 33.364

Öğretim Üyesi Sayısı: 1500

Öğrenim Ücretleri: 11.775 TL- 45.550 TL arası değişmektedir.

İletişim bilgileri:

Adres: Beşyol Mah. İnönü Cad. No:38 Küçükçekmece/İstanbul

Tel : 444 1 428

Faks : 0212 425 57 59

E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Web: www.aydin.edu.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.