Öğretmenlere 24 Kasım'da tiyatro ve müzeler ücretsiz




Öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla tiyatroları ücretsiz izleyebilecek, müzeleri ücretsiz ziyeret edebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının uygulamasıyla, öğretmenler ve aileleri, 24 Kasım'da Devlet Tiyatrolarının ülke genelindeki tüm yerleşik sahnelerinde oynanacak oyunları ücretsiz izleyebilecek, müzeleri ücretsiz gezebilecek

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla önceki yıllarda sadece Ankara'da Devlet Tiyatrolarının (DT) tek sahnesinde, tek temsil ücretsiz gösterilirken, bu yıl uygulamanın kapsamı genişletiliyor.

İlk kez bu yıl DT'nin ülke genelindeki tüm yerleşik sahnelerinde 24 Kasım Pazar günü oynanacak oyunlar, öğretmenler ve ailelerine ücretsiz olacak. Öğretmenler, bu haftadan itibaren kimlik ibraz ederek DT gişelerinden biletlerini alabilecek.

Öğretmenler ayrıca 24 Kasım'da müzelere ücretsiz girebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in talimatıyla, vatandaşara daha önce de belirli günler ve etkinliklerde Bakanlığın sosyal medya sayfaları aracılığıyla, bilet, kültür seti, müzekart ve Piri Reis seti gibi armağanlar dağıtmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.