banner

Türkiye’de son 10 yılda eğitimde neler yaşandı?




Türkiye’de son 10 yılda eğitimde neler yaşandı? Eğitimin duayenleri eğitimde Türkiye’nin son 10 yılını değerlendirdi. İşte özel okul CEO’larından eğitim yazarlarına Türkiye’de eğitimin son 10 yılı;

Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Merkezi Kurucusu Kayhan Karlı

Hep aynı iktidar olmasına rağmen tam dört Milli Eğitim Bakanı gördük. Neredeyse her yeni gelen bakanla birlikte yeni kadrolar ve yeni uygulamalar geldi…

Yazının devamı için Tıklayın

Prof. Dr. İrfan Erdoğan

Eğitim sistemimizin son on yılı için değerlendirme yapmak benim için hassas bir durum. Çünkü bu dönemin iki yıllık kısmında sorumluluklar aldım, inisiyatifler kullandım. Yaptıklarım ve yapamadıklarım oldu.

Yazının devamı için Tıklayın 

ÖZ-DE-BİR Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği 

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk KÖPRÜLÜ 

Eğitimin son 10 yılına bakıldığında niceliksel gelişmeler bir yana niteliksel gelişme açısından fazla bir şey değişmediği; buna karşın -diğer alanlarda da olduğu gibi- siyasal iktidarın eğitimi, belirlemeye çalıştığı kendi ideolojik çizgisinde biçimlendirmek için olağanüstü bir çaba gösterdiği; buna karşı olan her engelin etkisizleştirilmesi için bütün imkânların seferber edildiği söylenebilir.

Yazının devamı için Tıklayın

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği

Yönetim Kurulu Eş Başkanı Cem Gülan

Geçen on yıllık sürecin ilk beş yılına bakıldığında, okullaşma oranlarının artırılması, kız öğrencilerin okula gitmesinin sağlanması, okul terk sayılarının azaltılması, okulların fiziki yapılarının geliştirilmesi, özellikle bilişim ve iletişim teknolojilerinden daha fazla yararlanılması anlamında ciddi yapısal iyileştirilmeler sağlanmıştır.

Yazının devamı için Tıklayın

Biltest Okulları CEO’su Faruk Tatar

Dönüşüm sürecinin başlaması ile beraber çoğu dershane özel okulculuğa geçiş yapmaya başladı. Dünyanın diğer ülkelerinde bu aşamalar çoktan tamamlandı. Ancak Türkiye’de maalesef son on yıl içerisinde fazla bir ilerleme kaydedilemedi.

Yazının devamı için Tıklayın

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan

Türkiye’de eğitimin kalitesi, son 10 yılda rekabet eden vakıf üniversitelerinin sayısının artmasıyla daha da güçlendi. Devlet üniversiteleri de bu rekabet ortamında kendilerini geliştirme ihtiyacı hissederek yeni atılımlar gerçekleştirdi. Bu da ülkemizdeki eğitim düzeyini üst sıralara çıkardı.

Yazının devamı için Tıklayın

Selçuk PEHLİVANOĞLU 

TED Genel Başkanı

Eğitim sistemimizin tüm önceki on yıllarda olduğu gibi son on yılda da en temel özelliği iyi niyetle kaleme alınan yol haritaları, projeler ya da programların uygulamada yerini bulmaması, değişim yapılırken uygulanabilir olana değil, ideal olana yönelme eğiliminin olmasıdır.

Yazının devamı için Tıklayın

Hami Koç – İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü 

Kimi cümleler vardır, çok söylendiği için anlamını kaybeder, klişe olarak tabir edilmeye başlar. Taşıdığı anlamı boğarak farklı bir karaktere bürünür. Başına klişe sıfatını aldığı için de kimse tarafından umursanmaz. Umursanmadıkça daha çok söylenir, daha çok söylendikçe anlamını iyice yitirir.

Yazının devamı için Tıklayın

Talip Emiroğlu

Avrupa Meslek Yüksekokulu 

Mütevelli Heyet Başkanı

Geriye dönüp geçirdiğimiz on yıla baktığımızda, eğitim adına çok iyi çalışmaların yapıldığını söyleyebilirim. Elbette bu uzun süreçte eleştirdiğimiz uygulamalar da oldu. Hatta kabul etmediklerimiz de olmuştur. Ama genel olarak bakıldığında doğrular çok daha fazladır. Daha önceki dönemlerle kıyaslandığında tereddütsüz başarılı ve verimli bir dönem geçirdiğimizi rahatlıkla söylerim. 

Yazının devamı için Tıklayın 

Mehmet Güneş

Terakki Vakfı Okulları

Genel Müdürü

Son on yılda dünyada ve Türkiye’de meydana gelen hızlı sosyo-ekonomik ve teknolojik değişimler ve bu değişimlerin sonucunda küresel aktör olma arzusu, milli eğitim alanında pek çok değişikliği hızlı bir biçimde uygulamaya koyma girişimlerine tanık olmamıza neden olmuştur. Gerçekten çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanmıştır ve hala yaşanmaya devam edilmektedir.

Yazının devamı için Tıklayın

Pedagog Dr. Ali AKDOĞAN

Özel Taş İlköğretim Okulu Müdürü

Türkiye’nin kuruluş yıllarındaki eğitimin politikalarına bakmadan, o yıllarda eğitimin ele alınışını irdelemeden son on yılın eğitimini anlamak güçtür. Cumhuriyetin ilk yıllarını içeren eğitim dönemi, bizzat Atatürk'ün liderliği ekseninde ele alındığında bağımsız ve özgün bir dönemdir. Ancak bu dönem eski ile yeni; İmparatorluk ile ulus devlet arasında modern devlete geçit veren, viz¬yon ve gelecek üreten de bir dönemdir.

Yazının devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.