Öğrencilere 'şehir kültürü' dersi geliyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 26 Mart 2016 11:42 tarihinde oluşturuldu
Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Önümüzdeki yıldan itibaren okullarımızda seçmeli 'şehir kültürü' dersleri vermeye başlıyoruz" dedi.
Avcı, Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) tarafından düzenlenen Mardin Artuklu Üniversitesi tanıtım programında yaptığı konuşmada, bu üniversitenin fark oluşturan çalışmalar yaptığını anlattı. "Yaşayan Diller Enstitüsü ile beraber Arap, Kürt, Süryani dilleri üzerine verilen lisans eğitimleri, Artuklu Üniversitesinin yeni Türkiye anlayışına uygun atılımlarıdır." ifadesini kullanan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milli Eğitim olarak, eğitim sistemimizde, öğrencilere şehirlerin kültürel ve tarihi zenginliklerini tanıtma konusunda zaafımız olduğunu görerek, önümüzdeki yıldan itibaren okullarımızda seçmeli 'şehir kültürü' dersleri vermeye başlıyoruz. Mardin'in böyle bir ders için ne büyük bir potansiyel taşıdığını, böyle bir dersi koymakla ne iyi ettiğimizi ve Mardin'in bunun nasıl hakkını vereceğini görüntüleri (Mardin tanıtım filmi) izlerken bir kere daha gördüm."
MEB olarak küçük bir müjde vermek istediğini dile getiren Avcı, şöyle konuştu: "Özellikle yaşayan diller enstitüsünden mezun olan ve Kürtçe, Zazaki öğretmenliği eğitimi almış olan öğrencilere kadro vermeye başlamıştık, bu yıl da verdik. Şimdi göreve başlamayan, müracaat etmeyen öğretmen adaylarından elimizde 25 kadro vardı. 25 kadroyu da inşallah yine bugünlerde Mardin Artuklu Üniversitesi mezunları başta olmak üzere, bu bölümlerden mezun olanlara yönelik bir kadro olarak sunduk."
Yeni fakülte kuruluyor
Mardin Artuklu Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise ağırlıklı olarak sosyal bilimler alanında tüm Ortadoğuya hitap eden uluslararası bir üniversite olmak için gayret gösterdiklerini ifade etti. Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde Arapça, Süryanice ve Kürtçe dillerinde eğitimler verdiklerini hatırlatan Ağırakça, üniversite senatosunda Türkiye'de ilk olacak şekilde Diller ve Medeniyetler Fakültesi adıyla yeni bir fakülte açacaklarını bildirdi. Fakültede 8 ayrı dilin okutulduğu, bunun yanı sıra Arapça, İngilizce, Süryanice, Kürtçe, Farsça, İbranice, Ermenice gibi dillerin okutulacağını ve Dışişleri Bakanlığına eleman yetiştirmek amacıyla gayret göstereceklerini söyledi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu