banner

Türkiye’nin 'Çocuk Bakanlığı' olmalı




Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

  Çocuklarının sorununu çözememiş bir Türkiye’nin barış ve refah üretemeyeceğini, ki bu nedenle; Çocuk hakları eğitimi ve öğretiminin okul öncesinden başlayarak ilk ve ortaöğretimden yüksek öğretime kadar, yaygın eğitim programları dahil tüm çerçevede ve bütünsellik içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Çocuklarımızın nitelikli, özgür düşünen, yaratıcı, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak yetiştirilmesi için eğitim sisteminin iyileştirilmesi ve müfredatın uygun hale getirilmesi gerekiyor. Türkiye'nin lokomotifi olacak olan üstün zekalı ve üstün yetenekli çocuklar başta olmak üzere, engelli çocuklar ve her çocuğun gelişimi için hızla mevzuat ve uygulamaya ilişkin düzenlemelerin yapılmasına ihtiyaç vardır.

Demokratikleşme ve özgürleşme yolunda koşar adımlarla ilerleyen Türkiye'nin çocuklar için de demokrasi açılımı başlatması gerektiğini ve çocuklarla ilgili bütün karar süreçlerine muhakkak çocukların katılımının sağlanmasının elzem olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda aile kurumuna saygı ve ailenin eğitilmesi, çocuklu ailelerin ekonomik olarak desteklenmesi ile birlikte çocuğa saygı ve çocuk hakları kültürünün gelişmesi sağlanabilir. Türkiye'nin çocuğa yönelik medeni, ekonomik ve toplumsal haklar bağlamında açılım gerçekleştirmesi gerekir.

Bu münasebetle Türkiye'nin gerçekleştireceği çocuk açılımının başta komşu ülkeler olmak üzere tüm dünya ülkelerine büyük katkıları olacağını ve çocuk uygarlık birikimini daha ileriye götüreceğini unutmamamız gerekiyor. Bizim kültür ve medeniyetimiz her şeyin en iyisini önce çocuğa vermeyi öğütlemektedir. Dünyanın birçok ülkesi çocuklar konusunda kritik bir yol ayrımındadır. Yeryüzünün tüm çocukları için ve çocuklarla birlikte yeni bir dünya kurmak için Türkiye'nin çocuk açılımıyla büyük bir perspektif, örgütlenme ve uygulama modeli ortaya koyması gerekmektedir.

Çocuk hakları konusunda geleneksel değerleri evrensel ölçütlerle tamamen benzeşen Türkiye'nin açılım ve devrim niteliğinde bir çocuk politikası hazırlaması ve ivedilikle Çocuk Bakanlığı uygulamasına geçmesi gerekir. Türkiye'nin nitelikli ve iyi yetişmiş çocuklar aracılığıyla Dünyada barış tohumlarının atılmasına katkısı da olmalıdır. Millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıldönümünü çocuklara bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti muasır medeniyet düzeyine çıkarmaları için emanet ettiği çocuklarımızın ve dünya çocuklarının katılımıyla 23 Nisanı kutlayan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerleri içtenlikle paylaşarak, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzlemde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden Türkiye'nin çocuklarını ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetiştirmiş, yüreklerindeki sevgiyi yaşatmış ve eğitim başta olmak üzere tüm haklardan yararlanmalarını sağlamış bir Türkiye geleceğe güvenle bakabilir ve barış dolu bir dünya kurulmasına hizmet edebilir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın başarılarının ve mutluluğunun daim olması, dileklerimle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 92. Yılını en içten duygularımla kutluyorum.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.