Gezi Parkı ile eğitimin kodları değişiyor mu?




Gezi Parkı eylemleri, eğitimi sadece ekonomik çıktılarla değerlendirmenin büyük bir hata olduğunu gösterirken, eğitimin baskı değil, bir özgürleşme ve demokratikleşme aracı olduğunu hatırlamamızı sağladı. Özgür Bolat Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde Gezi Parkı eylemleri çerçevesinde Türkiye’nin eğitim anlayışını değerlendirdi...

Özgür Bolat, Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde, Gezi Parkı eylemlerini eğitim açısından değerlendirdi. Bolat, Türkiye’de ekonomik gelişimin birinci öncelik olması yüzünden, eğitim çıktılarının da ekonomik ölçütler ile değerlendirildiğini bu doğrultuda iş bulma, iş verene göre beceri kazanma, istihdam, verimlilik veya  girişimcilik gibi kavramların da ön plana çıktığını belirtti. Eğitimi sadece ekonomik çıktılarla değerlendirmenin büyük hata olduğunu belirten Bolat, eğitimin aynı zamanda bir var olma ve sosyal gelişim aracı olduğunun da altını çizdi.

Bolat, eğitimin amacının tüketici öğrenci değil, toplum için değer yaratan öğrenci yetiştirmek olması gerektiğini ifade ederek, eğitimin baskı değil, bir özgürleşme ve demokratikleşme aracı olduğunu belirtti.

Özgür Bolat’ın bugünkü yazısı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.