banner

Gül: Milli bayramlar günün şartlarına uygun hale getirildi!




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Milli Eğitim Bakanlığı’nın milli bayramlar ile ilgili yayınladığı genelge ile ilgili yaptığı açıklamada “Amaç milli bayramların daha geniş kitlelerin katılımıyla, bugünkünden daha kapsamlı ve görkemli törenlerle kutlanmasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullaj Gül milli bayramlar ile ilgili açıklama yaptı Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin öğrencilerin katılımıyla yapılan stadyum ayağına getirilen sınırlamanın ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi törenlerinin kutlamalarına da yeni düzenle yapılması gündeme geldi. Konuyla ilgili Cumhuriyet Gazetesi’nin haberi sonrası Köşk bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 11 Ocak’ta Çankaya Köşkü’nde yapılan toplantıda milli bayramların kaldırılmasının gündeme gelmediği, tersine milli günlerin ruhuna uygun bir şekilde, coşkuyla kutlanması doğrultusunda görüşlerin dile getirildiği bildirildi. 

 

“DAHA ÇAĞDAŞ BİR ŞEKİLDE KUTLANACAK”

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatları doğrultusunda, 11 Ocak 2012 Çarşamba günü Çankaya Köşkü’nde, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’in başkanlığında; Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiği bildirildi. 

Toplantıyla ilgili olarak basın-yayın organlarında yapılan yorumlar üzerine, bazı hususların kamuoyuyla paylaşılmasında yarar görüldüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği gibi, milli bayramlar, ihdas edilmeleriyle birlikte, çeşitli dönemlerde zaman zaman isim ve içerik olarak yeniden değerlendirilmiş ve günün şartlarına uygun hale getirilmiştir. Milli Bayramların kutlama esaslarının yeni bir bakış açısıyla gözden geçirilerek güncellenmesi ve çağdaş normlara uygun bir yapıya kavuşturulması amacıyla düzenlenen söz konusu toplantıda; karşılıklı görüş teatisinde bulunulduktan sonra, ilki 1 Şubat ve ikincisi 14 Mart tarihlerinde düzenlenecek toplantılarda, alınan kararların olgunlaştırılması yönünde mutabık kalınmıştır. Bu toplantılarla amaçlanan temel husus, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı; 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin daha çok ithaf edilen kitlelerce, buna karşılık 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ise, daha geniş kitlelerin katılımıyla, bugünkünden daha kapsamlı ve görkemli törenlerle kutlanmasıdır. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’in başkanlığında yapılan ilk toplantıda, Cumhuriyet Bayramı dışında kalan milli bayramların kaldırılması söz konusu edilmemiş, tersine bu milli günlerin ruhuna uygun bir şekilde, coşkuyla ve geniş katılımla kutlanması doğrultusunda görüşler dile getirilmiştir".

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.