banner

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel




Enver Yücel kimdir? Enver Yücel’in eğitim alanındaki projeleri ve başarıları, Bahçeşehir Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel’in hayatı ve başarıları

1957’de Giresun’da doğan Enver Yücel lise eğitimini Haydarpaşa Lisesi’nde yatılı olarak tamamladı. Ardından da bugünkü ismi Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi olan İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü’nü bitirdi. Tüm yaşamını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak da tanımlıyor. Fas’tan, Cibuti’ye, Somali’den, Ortadoğu’ya dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencilere kurumlarında burs olanağı sağlayarak eğitim desteği sunan Yücel, bu sürecin dünyada barışı getireceğine inanmaktadır.

Enver Yücel, bugün Türkiye ve yurtdışında eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu Başkanıdır. Uğur Hazırlık, Uğur Yayınları, Uğur Kariyer Merkezi, Uğur Dershaneleri, Bahçeşehir Kolejleri, Bahçeşehir Kolejleri Fen ve Teknoloji Lisesi, Uğur Hazırlık Liseleri, Bahçeşehir Üniversitesi, BAU International University Washington DC, BAU International University Berlin, kuruluş aşamasında olan BAU International Tıp Üniversitesi Batum ve Mentora Dil Okulları’nı bünyesinde barındıran, yüz binden fazla öğrenciye eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın temeli 1974 yılında İstanbul Laleli’de üç sınıflı bir dershanede atıldı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DEN ENVER YÜCEL’E “KÜRESEL EĞİTİME KATKI” ÖDÜLÜ

 Birleşmiş Milletler himayesinde gerçekleşen ve yıl boyunca süren BM etkinliklerinin ödüllendirildiği “UNCA Ödülleri”, New York’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl ilk kez bir Türk eğitimci; Enver Yücel ödüle layık görüldü.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un ev sahipliğinde gerçekleşen törende, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Küresel Eğitime Katkı Ödülü”ne layık görüldü. Dünyada bu dalda ödül alan ilk Türk olan Enver Yücel, ödülünü Ban Ki-moon’un elinden aldı.

New York’ta düzenlenen ödül törenine BM yetkililerinin yanı sıra, çok sayıda siyasetçi, diplomat, sanatçı ve gazeteci katıldı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Enver Yücel, eğitimin önemine değinerek insanlığın geleceğini eğitimin biçimlendirdiğini anlattı. Eğitim kaybetmesi durumunda dünyanın ve insanlığın da kaybedeceğini vurgulayan Yücel, sonunu Türkçe sözlerle bitirdiği konuşmasında, “Dünyada eğitimin çözemeyeceği sorun olmadığına inanıyorum. Tüm yaşamım boyunca da bu uğurda hizmet ettim. Her şey ülkem Türkiye için, dünya için, insanlık için. Bu ödülü almakta bana en büyük desteği olan eşime de çok teşekkür ediyorum’’ dedi. Ödül töreni sonrasında Ban Ki-moon ile özel bir görüşme de yapan Enver Yücel, dünyada yaşanan eğitim sorunlarına, özellikle de mülteci çocukların eğitimine ve çözüm yollarına dair BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile paylaşımlarda bulundu.

Gecede BM’de görev yapan gazetecilere, yaptıkları haber dalları ve konularına göre de ödüller verildi. İtalyan asıllı ünlü tenor Andrea Bocelli de ‘‘Küresel İnsaniyet’’ ödülünü aldıktan sonra konuklar için bir konser verdi. Önceki yıllarda farklı dallarda ödül kazanan isimler arasında Bill Clinton, Sir Richard Branson, Angelina Jolie, Ted Turner, Nicholas Cage, Mira Sorvino, John Prendergast, Arnold Schwarzenegger gibi isimler yer alıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.