banner

Sınav’da Tam Öğrenme modeli uygulanıyor




Özel okulların, aynı çatı altında tüm ihtiyaçlara cevap vermesi gerektiğini belirten Sınav Eğitim Kurumları Anadolu ve Fen Lisesi Koordinatörü Caner Koç, Sınav Eğitim Kurumları’nda okuyan öğrencilere bu imkanların en iyi şekilde sağlandığını söylüyor. Yeniliklere açık olan ve uygulayan bir kurum olduklarına dikkat çeken Koç, “velilere çocuğunuzun mutlu olacağı ve koşarak okula gideceği bir eğitim kurumu seçiniz” tavsiyesinde bulunuyor.

caner_koc_sinav_kolejiSınav Eğitim Kurumları, diğer özel okullardan hangi özellikleriyle öne çıkıyor? Bu bağlamda okullarınızda uyguladığınız eğitim modelleri ve programları hakkında neler söyleyebilirsiniz? Ülkemizde uygulanan eğitim metotlarıyla, sizin uygulamalarınız arasında farklılıklar var mı?
20 yılı aşkın bir süredir, yoğun bir emek ve çabanın sonucunda yayın ve dershanecilik geçmişiyle herkesin bildiği Sınav; kolejlerini, anaokullarını, ilkokullarını, ortaokullarını, Anadolu ve fen liselerini, kurslarını ve etüt merkezlerini kurarak günümüzde Türkiye’nin en büyük eğitim zinciri olan Sınav Eğitim Kurumları haline gelmiştir.
Sınav Eğitim Kurumları, her bir eğitim kurumunu özenle olgunlaştırıp ilmek ilmek dokuyarak şu anki çizgisine ulaşmıştır. Yenilikleri, gelişime açık tavrıyla daima kucaklamaktadır. Okullarımızda en üst düzeyde teknoloji kullanılmakta olup eğitimde yaparak ve yaşayarak öğrenme anlayışı esas alınmaktadır. Kütüphaneleri, bilgi erişim merkezleri, 3D teknolojisi, fizik, kimya, genetik laboratuvarları, bilim merkezleri hatta gözlemevleri ile eğitime katkı sunmakta ve bu imkânları sayesinde öğrencilerimize yeterli donanımı sağlamaktadır.
Akademik eğitimi önemseme, sosyal aktiviteye yer verme ve etkin yabancı dil öğretimi ilkeleriyle yola çıkan eğitimin amiral gemisi Sınav Eğitim Kurumları, bu üç temel unsuru tam manasıyla hayata geçirmiştir. Kurumlarımızda tam öğrenme metodu uygulanmaktadır.
Aynı zamanda öğrencilerimiz; TEOG, YGS, LYS gibi ulusal sınavlara, yılların getirdiği geleneksel yayıncılık ve dershanecilik birikimimizle ve dışardan hiçbir ek desteğe ihtiyaç duymaksızın okullarımızda hazırlanır.

Eğitim sisteminde teknoloji kullanımının önemi gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda son yıllarda Akıllı Okul Konsepti öne çıkıyor. Bu konsept hakkında ne düşünüyorsunuz? Okullarınızda bu konsepte uygun eğitimler veriyor musunuz?
Çağa ayak uydurmak ve gelişmek tüm kurumların olmazsa olmazıdır. Okullarımız zaten yıllar öncesinden bu altyapı bilinciyle kurgulanmıştır. Teknolojinin ön planda olduğu okullarımızda; laboratuvarlar, internet erişimi, stüdyolar, teleskoplar ve her sınıfımızda yer alan akıllı tahtalar kurumlarımızda daima var olmuş, eğitime dâhil edilerek akıllı okul konsepti oluşturulmuştur.

ÖĞRETMEN MUTLU İSE EĞİTİM HARİKA OLUR
Okulunuzda çalışacak öğretmenleri seçerken nelere dikkat ediyorsunuz, hangi ölçütlere öncelik veriyorsunuz?
Okullarımızda öğretmen seçimine ayrı bir özen gösterilir. Sınav öğretmeni yeniliklere açık, kendini eğitime adamış, üst düzeyde alan bilgisine sahip, genel kültürü yüksek, sorumluluk sahibi ve hakkaniyetli eğitimcilerdir. Kurumlarımızda öğretmenlerimizin özlük haklarına, mutlu ve huzurlu olmalarına çok dikkat edilir. Öğretmen seçiminde de şöyle bir de sloganımız vardır. “Öğretmen mutlu ise eğitim harika olur.”

Öğrencilerinizi TEOG ve üniversite sınavlarına hazırlamak için yaptığınız çalışmalara da değinebilir misiniz?
Okullarımız özellikle 8 ve 12. sınıflarımızda tamamen TEOG ve üniversite sınavına odaklanırlar. Öğrencilerimiz, çok donanımlı Sınav yayınlarıyla özel derse veya çeşitli kurslara ihtiyaç duymaksızın sınavlara hazırlanırlar. Sınav yayınları; her hafta cuma günü dağıtılan Tödevler, her ay tüm dersleri içeren soru bankası ve konu anlatım modülleri ile ilgili ders denemeleri ve deneme sınavlarından oluşur. Okullarımız bu geniş yelpazeye sahip olan güncellenmiş yayınlarıyla öğrencisini destekler. Okullarımızda okuyan 12. sınıf öğrencileri hem 12. sınıf müfredatını hem de YGS’yi kapsayan 9 ve 10. sınıf konuları ile LYS sürecinde ihtiyaç duyacağı 11 ve 12. sınıf konularını bir kez daha ve kapsamlı olarak görürler.

AFTER SCHOOL İLE ÖĞRENCİLER SOSYALLEŞİYOR
Öğrencilerinize sportif, sanatsal ve kültürel, yabancı dil alanında ne gibi imkânlar sunuyorsunuz? Ayrıca okullarınızda öğrencilere sunduğunuz burs olanaklarından da bahsedebilir misiniz?
Spor, sanat ve kültürel çalışmalar Sınav’ın üstünde önemle durduğu vazgeçilmez alanlardandır. Sırf çocuklarımız bu konularda aktif olsunlar diye “After School” adı altında ayrı zaman aralığında çalışmalar yürütülür ve bu kapsamda her kademede onlarca sanat, spor, kültür ve beceri kulüpleri çocuklarımıza sunulur. Aikidodan basketbola, baleden kemana, akıl oyunlarından kamp ve doğaya kadar daha adını sayamayacağım onlarca kulüp vardır.
Sınav okullarında her yıl mart ayında bursluluk ve okula kabul sınavları yapılır. Her sınıf düzeyi için 10 ila 20 arasında değişen çeşitli kategorilerde yüzde 100, 75, 25 ve 15 miktarlarında olmak üzere başarılı öğrencilere burs indirimleri verilir ve bu burslar kademe boyunca devam eder. Ayrıca sınav kurumlarında şehit ve gazi çocuklarımıza kontenjana veya doluluk oranlarına bakılmaksızın özel kontenjanlar açılarak burslar verilir ve eğitim hayatı boyunca bu çocuklarımıza destek olunur.

SINAV EĞİTİM KURUMLARININ SAYISI 400’E ULAŞTI
Sınav Eğitim Kurumları olarak gelecek döneme yönelik yeni yatırım planlarınız nelerdir?
Evet, bu güzel bir soru, gülümsüyorum. Çünkü ben 7 yıldır Sınavda yöneticilik yapıyorum; hep ileriye koşan, yenilikler yapan ve sürekli yeni kurum açan bir yerdir Sınav... Sınav Eğitim Kurumları adı altında şu anda 400’e yakın kurumumuz bulunmaktadır. Kampüs kolejlerimiz, bağımsız anaokullarımız ve temel liselerimizin dönüşme zorunluluğu dolayısıyla hatırı sayılır bir sayıda Anadolu ve fen liseleri açılacaktır. Büyümeyi çok iyi hesaplayan ve kontrol eden ciddi bir genel merkez yapısına sahip olan Sınav, görünen o ki eğitim sektörünün öncüsü olmayı sürdürecektir.

Ülkemizdeki özel okul sektörünün durumuna ilişkin neler söyleyebilirsiniz? Yaşanan sorunlar ve sorunlara yönelik çözüm önerileriniz nelerdir?
Ülkemizde özel öğretim kurumlarının yapısı ben sektörde olduğum günden bu yana çok fazla değişti. Okullarımızdan önce dershaneler vardı. Okul olmamız gerekiyordu temel liselere dönüştük. Tekrar etüt eğitim merkezleri ve özel öğretim kurslarının önü açıldı ve hızla bu kurumlar oluşturuldu. Gerçek şu ki özel okullar, aynı çatı altında tüm ihtiyaçlara cevap vermeli. Öğrenci yabancı dili okulda öğrenmeli, sporunu yapabilmeli, ulusal ve uluslararası sınavlara yine okulunda hazırlanmalı. Veli oradan oraya koşuşturmamalı. Umarım tüm bu sıkıntılar en kısa zamanda çözülerek gelişmekte olan özel sektör hem devlete hem de velilerimize çok daha etkin ve geniş çerçevede katkıda bulunur, diyor sizlere de teşekkür ediyorum.

ÖZEL OKUL SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR?
Özel okul seçerken öncelikle çocuğunuzun mutlu olacağı ve koşarak okula gideceği bir eğitim kurumu seçiniz. Mutlaka okulları çocuklarınızla beraber görünüz. Okul çok yönlü olmalı, öğrencinin İngilizce yabancı dilinin yanında ikinci bir yabancı dili de öğrenebileceği bir okul olmalı. Okul bu konuda ne kadar yatırım yapmış, bakılmalı. Aynı zamanda okul sizi bir üst eğitim kurumu sınavlarına hazırlayabilecek yayın, doküman ve kadroya sahip mi ona bakılmalı. Okulun donanımı, tarihçesi, kaç kurumu olduğu, büyük bir marka mı, zincir mi olduğuna bakılmalı. Çünkü büyük markalar çok daha titiz ve itinalı davranmak zorundadır. Okul her ilde ve ilçede temsil edildiği için baştan aşağı bir sisteme ve kurumsallığa sahip olmalıdır. Ayrıca okullar çocukların yaşamının büyük bir kısmını kapsar. Dolayısıyla okulların iyi de bir yaşam alanı olup olmadığına bakılmalıdır. Spor alanları, çok amaçlı derslikleri, laboratuvarları, geniş sınıfları, yüksek tavanları olan ferah ve ışık alan okullar tercih edilmelidir.


KÜNYE BİLGİLERİ
ANKARA SINAV KOLEJİ
Kuruluş Tarihi: 2011
Öğrenci Sayısı: 1500
Öğretmen Sayısı: 200
Kulüpler: 45
İletişim Bilgileri: Mustafa Kemal Mah. 2080 Sok. No:4
ÇANKAYA / ANKARA
0(312) 285 99 77

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.