banner

Vizyon Koleji vites yükseltiyor




Türkiye'de örgün eğitimi dijital ortama tam anlamıyla entegre etmeyi başaran Vizyon Koleji yeni kampüslerle ulusal çapta büyüyecek.

cem_arituluk_vizyonTürkiye’nin en büyük eğitim ve bilgi teknolojileri kurumu olan SEBİT’in Türkiye’deki ilk ve tek Proje Okulu olan Vizyon Koleji, İstanbul'daki kampüslerinde oluşturduğu başarı öyküsüne ulusal çapta kampüs yapılanmasıyla devam ediyor. 3. kampüsü 2018'de Ankara İncek'te eğitime başlayacak olan Vizyon Koleji gelecek 5 yılda Türkiye'nin en nitelikli okul zincirlerinden biri haline gelmeyi hedefliyor. Vizyon Koleji CEO'su Cem Arıtuluk ile kurumun yatırım ve büyüme planları üzerine konuştuk.

Vizyon Kolejinin yeni okul planlarında ve büyüme ajandasında neler var?
Türkiye'de nitelikli eğitim veren okullara ihtiyaç artıyor. Vizyon Koleji dengeli ve planlı bir büyümeyle kalitesini ülkenin her yerindeki kampüslerine taşımaya büyük özen gösterecek. Tüm çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Vizyon Koleji için kuruluşta belirlemiş olduğumuz bir stratejik büyüme takvimi var ve o takvime göre hareket ediyoruz. Buna göre ilk kampüsü 2014, ikinci kampüsü 2015'de açtıktan sonra 2 sezon yeni kampüs açılışı yapmadık. Bu sürede organizasyonel olgunluk ve büyümeye hazırlık için çalışmaları tamamladık. Nitelikli kampüslerle büyüyeceğiz. 2018-2019 sezonunda biri Ankara diğeri İstanbul olmak üzere 2 kampüs daha açıyoruz. 2019-2020 sezonunda ise 10 yeni kampüs açılışı yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz 2023 sonuna kadar Türkiye çapında 50 kampüslük büyüklüğe ulaşmak.

cem_arituluk_vizyonÖĞRETMENLER SÜPER ÖĞRETİCİLERE DÖNÜŞÜYOR
Vizyon Koleji deyince akıllara innovasyon ve teknoloji destekli eğitim geliyor. Teknolojinin eğitim modelinizdeki yerinden kısaca bahseder misiniz?
Teknoloji hayatın her alanında daha fazla hız, daha az hata sağlıyorken bunu klişeleşmiş söylem ve kaygılarla eğitimde kullanmıyor olmak doğru değil. Dijital paylaşım ve yapay zeka teknolojilerinin bu kadar ilerlediği bir dönemde okulların klasik eğitim yaklaşım ortam ve araç gereçleriyle faaliyet göstermeye devam edebileceklerini düşünmüyorum. Çünkü çocuklar da dijital dünyanın çocukları. Güvenli bir internet ve network ortamında bilgiye hızlı erişim ve paylaşım olanağı hem öğrencileri hem de öğretmenleri çok motive ediyor. Öğrenme ve öğretme verimi çok yükseliyor. Öğrencilerin çok daha fazla kitabı, defteri ve kalemi oluyor. Üstelik bunlar akıllı materyaller ve bulut ortamında her zaman her yerden her cihazla erişebiliyorlar. Yani sınıfların duvarlarını kaldırmış, öğrenmeyi ve öğretmeyi yaşama entegre etmiş oluyoruz. Öğretmenler yapay zeka teknolojileri sayesinde yüzlerce öğrenciye bireysel çözümler üretebilen süper öğreticilere dönüşüyorlar.

VİZYON KOLEJİNDE BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİK
''Geleceğin okulları Vizyon Koleji gibi olacak'' diyorsunuz. Bunu biraz açar mısınız?
21. yüzyılın çocuklarını 20. yüzyıldan kalma olanak ve anlayışlarla geleceğe hazırlayamayız. Öğrencilerin hem birbiriyle hem de öğretmenleriyle iletişimini zaman ve mekandan bağımsız hale getiren, dersliklerdeki duvarları adeta ortadan kaldıran ve öğrenmeyi dünya ile eş zamanlayan bu model hiç şüphesiz ki yakın gelecekte tüm okulların yaşayacağı zorunlu dönüşümün ta kendisi. Biz Vizyon Kolejinde bir devrim gerçekleştirdik. Bu başarımız hem Türkiye'de hem de yurtdışında ses getirdi. Microsoft Vizyon kolejini örnek 21. yüzyıl okulu (Microsoft Showcase School) olarak resmen akredite etti ve tüm dünyaya örnek olarak gösterdi. Gerçekleşen dönüşümü yerinde incelemeye Finlandiya'dan, ABD'den, uzak doğudan, körfez ülkelerinden okul temsilcileri geldi. Eğitim başarısı uluslarası çapta kabul gören Finlandiya'da da okullar teknoloji destekli eğitime geçiyor. Bunun ilk sinyalleri Finlandiya Hükümeti'nin 2016’dan itibaren el yazısı eğitimine son verip, klavye ile okuma yazma öğretimine geçileceğini açıklamasıyla gelmişti. Bu yıl ise okullarda dijital tabanlı eğitime geçişin pilot çalışmaları yapılıyor. Finlandiya'da da okullar yakın bir zamanda Vizyon Kolejinde uygulanan model ve yöntemlere benzer bir eğitim vermeye başlayacaklar. Bu dönüşümler önümüzdeki birkaç yılda Türkiye'de de kaçınılmaz olarak gerçekleşecek. Biz sahip olduğumuz bu vizyonu ve tecrübeyi ülkemizin okullarıyla ve eğitimcileriyle paylaşmaya hazırız.''

Bu başarıya Sebit ile gerçekleştirdiğiniz Proje Okulu altyapısı nasıl katkı sağladı?
Vizyon Koleji, Türkiye’nin en büyük eğitim ve bilgi teknolojileri kurumu olan SEBİT’in Türkiye’deki ilk ve tek Proje Okulu. Bu işbirliği kapsamında oluşturduğumuz FLEXA eğitim modelinde kullanılan dijital eğitim altyapısı, eğitsel içerik ve ölçme değerlendirme araçları, merkezi ODTÜ Teknokent’de bulunan SEBIT tarafından organize ediliyor ve izleniyor. ABD, Çin, Malezya ve S.Arabistan’da 21. yy. eğitim altyapılarını oluşturan, yaptığı çalışmalarla dünyanın en önemli eğitim ödüllerini almayı başaran SEBIT, ‘’Proje Okulu’’ çalışmasını dünyaya örnek olacak Türk okulu projesi olarak tanımlıyor https://dk-apotek.com/viagra-til-kvinder/.
Öğretmenler, altyapı ve teknoloji yatırımlarında öncelikleriniz neler?
Eğitimin bel kemiği olan öğretmenlerin yeni öğretim içerik ve yöntemlerine adaptasyonlarının sağlanması bizim için çok önemli. Öğretmenlerin sürekli ve nitelikli geribildirimlere ve güncellemelere ihtiyacı oluyor. Bu amaçla ilk yılımızda oluşturduğumuz Vizyoner Öğretmen Akademisi programını daha etkin ve sürdürülebilir bir platform haline getirmek için ciddi çalışmalar ve yatırımlar yapıyoruz. Dijital ders içerik ve materyallerini mümkün olan en verimli hale getirmek için Sebit ile Proje Okulu kapsamında sürekli iletişim ve işbirliği halindeyiz. Bizden aldıkları geribildirimler ile Sebit ürünlerini güncelliyor ve geliştiriyor. Okulda kullanılan tablet bilgisayarların özellikleri ve üretimi ile ilgili çok değerli bir bilgi birikimimiz oluştu. Bu sayede sektördeki teknoloji firmaları eğitime özel cihazlar üretmeye başladılar. Çok dinamik bir ekiple çalışıyoruz. Her geçen yıl eğitim kalitemiz ve verimliliğimiz daha da artıyor.

TÜM EĞİTİM İÇERİKLERİ DİJİTAL ORTAMA TAŞINDI
Teknoloji Vizyon Kolejinde akademik yaşamı nasıl etkiliyor?
Vizyon Kolejinde 5. sınıftan itibaren tüm eğitim içerikleri dijital ortama taşındı; öğrenciler 5. sınıftan itibaren okula dijital kalemi olan bir tablet bilgisayarla geliyorlar. Hem öğrenciler hem de öğretmenler ihtiyaçları olan tüm defter, kitap ve kaynaklara güvenliği sağlanmış internet ortamında bulut üzerinden ulaşabiliyor, klasik ders araç gereçleriyle yapabildikleri her şeyi daha fazlasıyla yapabiliyorlar. Dijital eğitim içeriklerini ve ölçme değerlendirme araçlarını Türkiye’nin en büyük öğrenme teknolojileri şirketi Sebit hazırlıyor. Yüksek kalitede görsel ve interaktif dijital içerikler, öğrenme süresini kısaltarak uygulama ve beceri geliştirme için zaman kazandırıyor. Teknoloji destekli eğitim herkese kendi hızında ve stilinde öğrenme fırsatı sağlıyor, bu da hem öğrenme verimini hem de akademik başarıyı yükseltiyor. Teknolojinin etkisi ulusal sınavlarda da net olarak görülüyor. Bu yıl öğrencilerimiz TEOG sınavında %97'lik bir başarı ortalaması gösterdi. Vizyon Koleji eğitim modeli öğrenciler kadar veliler tarafından da çok beğeniliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.