banner

Eğitimde kadın yöneticilere karşı ön yargılar aşılmalı




Eğitim alanında kadın çalışanların erkek çalışanlardan fazla olmasına rağmen kadın yönetici sayılarının erkek yönetici sayılarından az olduğunu belirten BİL Eğitim Kurumları İlkokul Koordinatörü Emine Börühan, “Eğitim alanında kadın yöneticilere karşı ön yargılar bulunmaktadır. Cinsiyet ayrımı yapılmaksızın eğitim yönetimi, denetimi, ekonomisi ve planlamasını her yönüyle ele almak gerekir.” diye konuştu.

 

emine_boruhan_bilEğitimde kadın yönetici olmanın kolay ve zor yanları nelerdir? Kadınların kariyer yolculuğunda “cam tavan” kavramını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Toplumumuzda kadınlar iş hayatının her alanında başarılı çalışmalara imza atmaktadır. Eğitim alanındaki istihdam sayılarında; kadın çalışanlar erkek çalışanlardan fazla olmasına rağmen kadın yöneticilerin sayısı erkek yöneticilerin sayılarından azdır. Bu durumun sebeplerinden biri de kadınlara ve erkeklere atfedilen rollerdir. Eğitim alanında kadın yöneticilere karşı önyargılar bulunmaktadır. Cinsiyet ayrımı yapılmaksızın eğitim yönetimi, denetimi, ekonomisi ve planlamasını her yönüyle ele almak gerekir. Ülkemizde aralarında İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ve BİL Eğitim Kurumları Genel Müdürü Elif Pehlevan’ın da yer aldığı başarılı kadın yöneticiler eğitimin farklı alanlarında nitelikli çalışmalar yürütmektedir.

EĞİŞTLİK ve LİYAKAT KRİTERLERİ BELİRLENMELİ

İş hayatında kadınlar ve erkeklerin aynı kariyer basamaklarından yararlanabilmesi için eşitlik ve liyakat ilkelerine göre değerlendirme kriterlerini belirlemek gerekir. Böylece eğitimin her alanında görev yapma fırsatı bulacak kadınların sayısı ve dolayısıyla kadın yöneticilerin sayısı artacaktır. Kadın yöneticiler yürüttükleri çalışmalarla diğer kadınlara da ilham kaynağı olmaktadır. Kadın yöneticiler erkek yöneticilerden genellikle daha detaycı ve daha planlı bir tutum gösterebilmektedir. Bu açıdan bakıldığında sosyal ilişkileri güçlü, duygusal yönden anlayışlı bir kadın eğitim lideri olarak yöneticilikte avantajlı bir durumdadır. Günümüzde yöneticiliğin erkeklere atfedilen bir görev olduğu düşüncesinin oldukça yaygın olduğu görülmektedir. Ülkemizde sık kullanılan “Müdür Bey,” tabirinin yerini, kadın yöneticilerinin sayısının artmasıyla birlikte “Müdüre Hanım” tabirinin alması gerekiyor. 

ÜRETEN KADINLARA FIRSAT VERİLMELİ

Dünyada ve ülkemizde iş dünyasında günümüzde sık kullanılan kavramlardan biri olan cam tavan sendromu, belirli iş kollarında yoğunlaşan ve genellikle üst kademe profesyonel çalışanlar arasında sayıca azlık gösteren kadınların ilerleme ve gelişimini engelleyen görünmez engelleri olarak ifade edilmektedir. Kadınlar; güçlü önsezileri, empati duyguları, annelik içgüdüsü, kolay iletişim kurma becerileri, uzlaşmaya daha yatkın olmaları, sabırlı tutum ve davranışları ile iş dünyasında öne çıkmaktadır. Cam tavan sendromunu oluşturan etkenler arasında kadınların hamilelik ve annelik dönemlerinin, kariyerlerinde yükselmelerinde en büyük dezavantajlarından biri olarak görülmesi yer almaktadır. Dünyada cam tavan sendromuna önlem olarak, kadın yöneticilere evden de çalışabilecekleri bir ortam oluşturan şirketler de bulunmaktadır. Böylece kadın yöneticiler hamilelik ve annelik dönemlerinde herhangi bir kariyer performansı dezavantajı yaşamamaktadır. Üreten, hedefleri ve hayalleri olan kadınlara fırsat verilmesi ve cesaretlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır. 

LGS ve YKS’DE KIZ ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI

Kız çocuklarının eğitim ve kariyer yolculuklarında Türkiye’deki koşulları nasıl değerlendiriyorsunuz? Fırsat eşitliği için hangi adımlar atılmalı?

Ülkemizde geçmiş yıllara göre günümüzde kız çocuklarının eğitim ve kariyer planlamalarında ailelerin ve toplumun bakış açısı büyük oranda değişmiştir. Veliler, cinsiyet ayrımı yapmaksızın çocuklarının nitelikli eğitim almalarını desteklemektedir. Bu açıdan bakıldığında eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Ulusal ve uluslararası yarışma, projelere katılım ve elde edilen başarı istatistiklerinde erkek ve kız öğrenci sayılarının yakın bir oranda oldukları görülmektedir. Son yıllarda yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) istatistikleri incelendiğinde testlerin ortalama doğru cevaplandırılma istatistiklerine bakıldığında kızların erkeklere göre daha başarılı olduğu tespit edilmiştir. Genel ortalama performanslarından bağımsız olarak eğitim ekosistemi içinde kız ve erkek öğrencilere fırsat eşitliğinin sağlanması ele alınması gereken en önemli hususlardandır.

Uluslararası kurum ve kuruluşların fırsat eşitliği için uygulanabilir projeler hayata geçirmesi gerekmektedir. Dünya genelinde her yıl 11 Ekim’de kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü ile kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması hedeflenmektedir. Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında yer alan toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile yöneticilik pozisyonlarındaki kadınların oranının tespit edilmesi de amaçlanmıştır. Toplumlarda var olan, fark edilen veya gözlemlenebilen eksikliklerin istatistikî olarak tespit edilmesi ve giderilmesi için önerilerde bulunulması çok değerlidir. 

BAŞARI İÇİN DOĞRU VİZYON, DOĞRU STRATEJİ ve DOĞRU NİTELİKLER

Eğitimde yönetici olmak isteyen kadınlara neler tavsiye edersiniz?

Eğitim yöneticiliği profesyonel iş rolleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle, eğitim yöneticiliği ile birlikte kadınların bulundukları iş pozisyonuna göre uygun bir kariyer hedefi belirlemeleri gerekmektedir. Eğitimin farklı alanlarında yapılmakta olan yöneticilik görevinde doğru vizyon, doğru strateji ve doğru niteliklerle elde edilmeyecek başarı yoktur. Bu açıdan kişisel ve meslekî gelişimi destekleyen eğitimlerin de alınması önemlidir. Günümüzde geleneksel yöntem ve teknikler yerine yenilikçi yaklaşımlara yer verilen zaman yönetimi, teknoloji kullanımı, diksiyon ve hitabet eğitimleri öne çıkmaktadır. Entelektüel birikim, her zaman en yeninin peşinde olmak, disiplinler arası eğitim yaklaşımlarına hâkim olmak, yabancı dil ve yazılım dili kullanabilmek kadın yöneticileri bir adım öteye taşımaktadır.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.