Öğrenciler için yerli deney seti üretti
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Pazartesi, 26 Eylül 2016 13:37 tarihinde oluşturuldu
Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Karaaslan, ortaöğretim düzeyindeki öğrencilere yönelik yerli deney seti üretti.
Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağatay Karaaslan, ortaöğretim öğrencileri için yerli deney seti üretti.Çalışmalarını Hacettepe Teknokent'te sürdüren Karaaslan, seti öğrencilerin sahip oldukları teorik bilgileri pekiştirmeleri amacıyla ürettiklerini söyledi.
Okullarda kullanılan deney setlerinin ithal olduğunu, bazı okullarda maliyetleri nedeniyle ithal ürün bile alınmadığını dile getiren Karaaslan, "Setin içinde öğretmen ve öğrenci için birer kılavuz var. Öğretmene deneyin yapılışı ve deney sonuçları, öğrenciye de deneyin nasıl yapılacağı kılavuzlarda anlatılıyor. Deneye ilişkin soruların cevabı öğretmen setinin içinde yer alıyor. Örneğin mısırdan DNA izolasyonu deneyinde çocuk ezilmiş mısır örneğini alıyor, parçalıyor ve yaklaşık 1 saat içinde net sonuç elde edeceği şekilde deneye başlıyor. Sonunda DNA'yı elde ediyor. Gözüyle görüyor. Yıllardır DNA'yı anlattığınız öğrenci, DNA'yı kendi gözüyle görebiliyor." dedi.
Bir setten 10 öğrenci faydalanabiliyor
Benzer ithal ürünlerin yurt içi satış fiyatının 650 avroya kadar çıkabildiğini anlatan Karaaslan, "Bunların asıl üreticileri ABD. Bir ürün aldığınız zaman gümrüğü, beklemesi derken fiyat artıyor. Dışarıdan aldığınız bir ürünün maliyeti özel okul için dahi çok fazlaya geliyor. Yerli setimizin öğrenci başına maliyeti 10-15 lira. 10 kişilik bir setin maliyeti 150 lira civarında." diye konuştu.
Maliyetin düşük olmasının daha fazla öğrencinin yararlanması açısından önemine dikkati çeken Karaaslan, hayalinin devlet okullarında ürünün kullanılması olduğunu söyledi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı