banner

Şişli MYO yelpazesini geleceğin meslekleriyle zenginleştiriyor




2015-2016 eğitim-öğretim yılında 20 farklı programda akademik faaliyetlerini sürdüreceklerini söyleyen İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu (İŞMYO) Kurucu Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın, ikinci öğretim programları da hesaba katıldığında program sayısının 40’a yaklaştığını belirtiyor.

şişli myo konferans2015-2016 eğitim-öğretim yılında 20 farklı programda akademik faaliyetlerini sürdüreceklerini söyleyen İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu (İŞMYO) Kurucu Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın, ikinci öğretim programları da hesaba katıldığında program sayısının 40’a yaklaştığını belirtiyor. Prof. Dr. Aydın, “2015-2016 yılında faaliyete başlayacak Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi ve Spor Yöneticiliği gibi geleceğe hitap eden programlarla İŞMYO önümüzdeki yıllarda da program yelpazesini zenginleştirmeye devam edecektir” diyor.

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi alabilir miyiz? Üniversite adayları neden İstanbul Şişli MYO’yu seçsinler? Diğer MYO’lara göre öne çıkan özellikleri nelerdir?

şişli myo aynur aydınİstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu (İŞMYO) 2012 yılında kurulmuş bağımsız bir Vakıf Yükseköğretim Kurumudur. İlk mezunlarını 2013-2014 eğitim-öğretim yılının sonunda veren İŞMYO kısa sürede hem yükseköğretim camiasında hem de ilgili sektörlerde tanınan ve saygı duyulan bir yükseköğretim kurumu haline gelmiştir. Geçen yıl verilen 450 mezuna ek olarak bu yıl da 20 farklı programdan 760 öğrenci İŞMYO’dan mezun olarak iş hayatına adım atmıştır.

İstanbul gibi büyük ve ulaşım sorunları yüksek seviyede olan bir metropolün tam merkezinde bulunan İŞMYO, metro ve metrobüs hatlarına son derece yakın olması ile öğrencilerine sorunsuz bir ulaşım kolaylığı sunmaktadır. 2015-2015 eğitim öğretim yılında yeni açılacak iddialı programları hitap ettiği kitleyi genişleten İŞMYO, güçlü akademik kadrosu ve zengin altyapı olanakları ile öğrencilerine üstün nitelikli eğitim alma fırsatı sunmaktadır.

İŞMYO yalnızca eğitim-öğretim faaliyetleriyle değil aynı zamanda sosyal-kültürel ve sportif faaliyetleriyle de farklılık yaratmaktadır. Yıl içerisinde gerçekleşen seminer, söyleşi, film gösterisi, sergi ve gezi gibi sosyal-kültürel faaliyetlere ek olarak İŞMYO sportif faaliyetlere de büyük destek vermektedir. Bu desteğin bir sonucu olarak İŞMYO Futbol Takımı Üniversitelerarası Futbol 2. Ligi’ni şampiyon olarak tamamlamış ve bu kategoride 1. Lig’e yükselmiştir. 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren İŞMYO aktif faaliyet gösterdiği spor branşlarının sayısını artırarak spora verdiği desteği güçlendirecektir.

Yüksekokulunuz bünyesinde hangi programlar bulunuyor? En çok iddialı olduğunuz program hangisi? Ayrıca yakın zamanda yeni programlar açmayı düşünüyor musunuz?

2015-2016 eğitim-öğretim yılında İŞMYO 20 farklı programda akademik faaliyetlerini sürdürecektir. İkinci öğretim programları da hesaba katıldığında program sayısı 40’a yaklaşmaktadır. İŞMYO’da akademik faaliyetlerin sürdürüldüğü programlar birkaç temel alt başlıkta toplanabilir. Bunlar, İlk ve Acil Yardım, Yaşlı Bakımı, Radyoterapi, Fizyoterapi gibi programların yer aldığı sağlık programları; Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret, Yerel Yönetimler, Spor Yöneticiliği gibi programların yer aldığı sosyal bilim programları; Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri, Moda Tasarımı, Mimari Restorasyon gibi programların yer aldığı estetik tabanlı programlar ve Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Adalet, Radyo ve Televizyon Programcılığı gibi programların yer aldığı diğer programlar şeklinde özetlenebilir. Programlar hakkında detaylı bilgiye www.sisli.edu.ter adresinden ulaşmak olanaklıdır.

İŞMYO bu programlardan bir ya da birkaçında değil hepsinde iddialıdır. 2015-2016 yılında faaliyete başlayacak Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi ve Spor Yöneticiliği gibi geleceğe hitap eden programlarla İŞMYO önümüzdeki yıllarda da program yelpazesini zenginleştirmeye devam edecektir.

LİSANSLI SPORCULARA %25 ORANINDA BURS VERİLECEK

Yüksekokulunuzun sosyal, kültürel imkanları nelerdir? Ayrıca öğrencilerinize sunduğunuz yurt ve burs olanaklarından da bahsedebilir misiniz?

Yukarıda de kısaca belirtildiği gibi İŞMYO sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere büyük önem vermektedir. Akademik programların da destek vermesiyle öğrenci kulüpleri ve öğrenci konseyi başkanlığının işbirliğinde yıl içerisinde farklı alanlarda ve çok sayıda faaliyet İŞMYO bünyesinde gerçekleşmektedir. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında gerçekleşen sosyal ve kültürel faaliyet sayısı 100’e yaklaşmış durumdadır.

İŞMYO öğrencilerine sunduğu burs olanaklarıyla da farklılığını göstermektedir. ÖSYM Tercih Kılavuzu’nda belirtilen burslara ek olarak şehit ve gazi eş ve çocuklarına, kardeş öğrencilere, ihtiyaç sahibi öğrencilere tahsis edilen burslar bulunmaktadır. Bu yıl ilk kez olmak üzere son üç yılda herhangi bir spor branşında lisanslı olan sporculara, milli olma ya da madalya alma şartı aranmaksızın %25 oranında burs vererek İŞMYO bu alanda da önderlik yapmış olacaktır.

Şişli bölgesi hem devlet hem de özel yurtlar bakımından öğrencilere zengin seçenek çeşitliliği sunmaktadır. Bununla birlikte çeşitli kamu kuruluşları tarafından işletilen kız ve erkek öğrenci yurtları da bulunmakta ve talep eden öğrenciler bu yurtlara yönlendirilmektedir.

Öğrencilerinize staj ve mezuniyet sonrası iş bulmada destek oluyor musunuz? Bu kapsamda firmalarla işbirliğine gidiyor musunuz? Buna yönelik gerçekleştirdiğiniz çalışmalara kısaca değinebilir misiniz?

İŞMYO bünyesinde yapılandırılmış olan Staj ve Mezun İlişkileri koordinatörlüğü ilgili sektör kuruluşları ile işbirlikleri oluşturmak yoluyla öğrencilerimizin hem staj yeri ihtiyaçlarının karşılanmasına hem de mezuniyet sonrası istihdamına destek olmaktadır. İŞMYO bu kapsamda bugüne kadar çeşitli ölçeklerde 50’ye yakın sektör kuruluşu ile işbirliği gerçekleştirmiştir ve bu sayı önümüzdeki süreçte artarak devam edecektir.

MEVLANA VE FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMLARININ ALTYAPISI HAZIR

Uluslararası anlaşmalara ve değişim programlarına nasıl bakıyorsunuz? Öğrencileriniz bu imkanlardan da yararlanabiliyorlar mı? Uluslararası alanda yüksekokulunuzun hedeflerine yönelik neler söyleyebilirsiniz?

Üç yıl gibi kısa bir geçmişi olan bir yükseköğretim kurumu olarak bu konularda da hayli yol kat ettik. Erasmus Programı kapsamında pek çok öğrencimiz ve onlarla birlikte akademik ve idari personelimiz Avrupa’daki değişik yükseköğretim kurumlarında eğitim görme ve bilgi ve deneyimlerini artırma şansı yakaladılar. Bununla birlikte öğrencilerimizin Fulbright gibi saygın uluslararası burs programlarından yararlanabilmeleri için bir destek programı başlattık. Bu tür destek programlarını önümüzdeki yıllarda daha da artıracağız. Ayrıca Mevlana ve Farabi değişim programlarıyla ilgili altyapı çalışmalarımızı da tamamladık. Önümüzdeki yıldan itibaren öğrencilerimize bu programlardan da yararlanma fırsatı yaratmış olacağız.

Uzun vadeli plan ve projelerinizden bahsedebilir misiniz?

İŞMYO’nun kısa vadede de uzun vadede de temel amacı her açıdan kaliteli bir yükseköğretim kurumu olmak, öğrencilerine üstün nitelikli eğitim-öğretim fırsatı sunmak ve onları en yeni bilgi ve becerilerle ilgili sektörlerin hizmetine aktarmaktır. Bu amaca üç yıl gibi kısa bir sürede ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bununla birlikte kurucu vakfımızın çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüğü Şişli Üniversitesinin de en kısa sürede hayata geçeceğini ve İŞMYO’nun bu üniversitenin çatısı altında daha da yüksek hedeflere koşacağını planlamaktayız.

GELECEĞİN İHTİYAÇLARINA ODAKLANIYORUZ

Geleceğin yükselen meslekleri hangileri? Öğrenciler hangi mesleklere yönelsinler? Bu doğrultuda tercih yapacak üniversite adaylarına tavsiyeleriniz neler olur?

İŞMYO olarak hayata geçirdiğimiz programları saptarken bugünün ihtiyaçlarından çok geleceğin ihtiyaçlarına odaklanıyoruz. Geleceğin yükselen mesleklerini ön görebilmek için gelecekte dünyanın ve Türkiye’nin durumuna yönelik bir projeksiyon yapmak gerekir.

Dünya ve Türkiye nüfusu giderek yaşlanmakta ve sağlık gereksinmeleri giderek artmaktadır. Bu nedenle Yaşlı Bakımı, İlk ve Acil Yardım, Radyoterapi, Fizyoterapi gibi sağlık programları gelecekte de önemini korumaya devam edecektir.

Benzer şekilde gelecekte önemini artırarak korumaya devam edecek olan turizm faaliyetleri Turizm ve Otel İşletmeciliği, kültürel mirasın korunması olgusu Mimari Restorasyon, hukukun üstünlüğü ve vazgeçilmezliği realitesi Adalet, merkezi yönetimden yerel yönetimlere yetki akışı Yerel Yönetimler, artan çevre sorunları ve küresel iklim değişikliği Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi, giderek profesyonelleşen spor kültürü Spor Yöneticiliği, her an hayatımıza daha çok giren medya Radyo ve Televizyon Programcılığı, estetik hizmetlere yapılan harcamalardaki artış Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programlarımızın temel dayanağını oluşturmaktadır. İŞMYO’da mevcut bulunan her program geleceğin yükselen mesleklerinden birine atfen kurulmuştur.

KÜNYE

Kuruluş Tarihi: 27 Nisan 2012

Kurucusu: İstanbul Şişli Vakfı (İŞVAK)                            

Müdürü: Prof. Dr. Aynur Aydın (Kurucu Müdür)

Mütevelli Heyeti Başkanı: Mustafa Sarıgül               

Program Sayısı: 21

Yeni Açılacak Programlar: Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı, Dış Ticaret Programı,  Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı, Spor Yöneticiliği Programı, Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı

Öğrenci Sayısı: 2000

Öğretim Görevli Sayısı: 77

Öğrenim Ücretleri: Programlar bazında değişmek kaydıyla 11.500+KDV, 12.000+KDV, 13.000+KDV’dir.

İletişim bilgileri:

Adres: Esentepe Mah. Büyükdere Cad. No:99 Şişli/İstanbul

Tel : 444 7 868

Faks : 0 (212) 250 95 53

E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Web: www.sisli.edu.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.