banner

Çözüm Kumbarası Projesi




Intel; Aralık 2013’te Ashoka, Endeavor ve Galata İş Melekleri (GBA) işbirliği ile genç fikirleri desteklemeye yönelik yeni sosyal inovasyon projesi “Çözüm Kumbarası”nı duyurdu. Çözüm Kumbarası; gençlere, proje geliştirme eğitimleri, işbirliği fırsatları, yatırım desteği sunarak iş çözümlerini hayata geçirmede gerekli tüm aşamalarda destek olan bir sosyal inovasyon projesi. Proje ile, gençlerin daha iyi bir toplum ve daha iyi bir gelecek için eğitim, sağlık, çevre ekonomik kalkınma, kadınların güçlenmesi gibi çeşitli alanlarda, teknolojiyi kullanarak toplumsal fayda sağlayan yenilikçi iş çözümleri üretmeleri amaçlanıyor. Çözüm Kumbarası; işbirliği ortamı sunan bir platform olmasının yanı sıra eğitim ve mentorluk desteğine, yatırımdan projelerin hayata geçirilmesine uzanan süreçlerin tamamını bünyesinde barındıran, bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı girişimcilik ve sosyal inovasyon destek projesi olma özelliğini taşıyor. Proje kapsamında gençlerin teknolojiyi kullanarak farklı alanlarda toplumsal fayda sağlayacak yenilikçi iş çözümleri, www.cozumkumbarasi.com sitesinde biriktirilecek, fikirlerin hayata geçmesi için gerekli süreçler yönetilecek.

Çözüm Kumbarası nasıl işliyor?

Üniversitelerde gönüllü Çözüm Kumbarası elçileri, gençleri fikir üretmeye ve projeye dahil olmaya teşvik ediyor. Sosyal inovasyon konusunda bilinç yaratmak ve gençleri kendi sosyal inovasyon projeleri ile Çözüm Kumbarası’na dahil olmaya teşvik etmek için Türkiye çapında üniversitelerde proje sahiplerinin ve danışma kurulu üyelerinin katılacağı etkinlikler gerçekleştiriliyor. Ardından Haziran başında başvuran projeler arasından en iyi 40 proje seçilecek. Bu projelerin sahiplerine verilecek mentorluk desteği ve girişimcilerle ve yatırımcılarla hızlı danışma ve ağ kurma fırsatı sunacak özel bir etkinliğin ardından, Haziran ayı sonunda 40 proje arasından seçilen ilk 10 proje açıklanacak.

10 projenin sahiplerine çalıştay, eğitim ve mentorluk buluşmaları düzenlenecek. Ekim ayında bu projeler arasında yapılacak değerlendirmede en başarılı ilk 3 proje Intel tarafından toplam 50.000 TL nakit ödülle ödüllendirilecek. Intel, danışma kurulu tarafından birinci seçilen proje sahibine 25.000 TL, ikincisine 15.000 TL, üçüncü proje sahibine de 10.000 TL ödül verecek. Yurtdışında eğitim ve yatırım desteği ile toplam ödül ve destek 100.000 TL olacak. GBA da, en iyi 10 içinden seçeceği bir veya birden fazla projeye tohum aşaması fonu sağlayacak.

Danışma Kurulu’nda duayen isimler projeye destek veriyor

Başkanlığını Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz’in üstlendiği Çözüm Kumbarası Danışma Kurulu’nda Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Galata İş Melekleri Başkanı Emre Kurttepeli, Ashoka Türkiye Başkanı Mathias Scheffelmeier, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Sivil Toplum Gönüllüsü İbrahim Betil ve Eğitim Reformu Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün Ergüder bulunuyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.