banner

Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor / İstanbul Kalkınma Ajansı




Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor / İstanbul kalkınma ajansı

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın "2014 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı" kapsamında desteklenen "Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor" projesi, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 15 Ağustos 2014 tarihinde başlatılmış olup, 1 yıl süre ile yürütülecektir. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İbrahim İlhami Koç öncülüğünde kurulan Proje ve Ar-GE biriminin yürüttüğü proje İstanbul genelinde en büyük hedef kitleli projedir. Kalkınma Ajansına yapılan 219 başvuru arasında kabul edilen 49 projeden biridir.

Projenin Amacı: İstanbul'da yaşayan çocukların sosyal, ekonomik, çevresel ve kültürel olarak karşılaştıkları dezavantajlılık durumu yaratan faktörlerle baş edebilmesi noktasında sosyal hayata adaptasyonlarının spor yoluyla arttırılması, kişisel gelişimlerine katkı sağlanması, spor bilincinin oluşturulması ve spor yapma kültürünün aşılanması yoluyla engel teşkil edecek olumsuz faktörlerin azaltılmasıdır.

Proje kapsamında Türkiye'de ilk defa 2 il müdürlüğü arasında spor eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Spor Eğitimi Ar_Ge Kurulu oluşturulmuştur. Projenin ana faaliyeti ilkokul 4. sınıf seviyesinde uygulanmak üzere Oyunlar ve Spor Eğitim modülü hazırlanmıştır. Eğitim modülü sayesinde "vücut farkındalığı/vücut bölümleri ve bunların yapabileceği hareketler", "alan farkındalığı/kişisel ve genel alan, yönler, seviye, yol, uzam, ebat", "efor/zaman, tempo, güç ve akıcılık", "hareket ilişkileri/kendi vücut bölümleri, diğer kişi ve nesnelerle" ve zaman ayırma, çaba, ilgi, tutum, tekrar yapma, fiziksel etkinlik ve spor imkanları ve bunlara ulaşımın sağlanması gibi konulara ilişkin bilgilerle çocukların ilgili spor branşına yönlendirilmesi sağlanacak.

Bakırköy, Başakşehir, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Güngören, Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy ilçelerindeki bütün okullardaki ilkokul 4. sınıf seviyesinde, 30 ilçeden 1 okulda uygulanacaktır. 39 ilçede 1517 okulda 45.000'e yakın öğrenciye ulaşılacaktır. Aralık ayında öğretmen seminerleri yapılarak gerekli tüm hazırlıklar gerçekleştirilmiş olup; II. Yarıyıl Döneminde 12 hafta boyunca uygulama yapılacaktır. İlkokul 4. sınıf seviyesinde 10 yaş grubu çocukların sporu sevmesi, temel branşlar hakkında bilgi ve beceri kazanımı ve yetenekli sporcuların öne çıkartılması noktasında uygulanacak olan modül; müfredat açısından da bir boşluğu dolduracaktır. Proje sonunda MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'na sonuçlarla modül program iletilerek tüm Türkiye'de uygulanması hedeflenmektedir.

Eğitimi alan çocukların gelişimlerinin takip edilmesi, yetenekli çocukların spor branşlarına yönlendirilmesi amacıyla Çocuklar için Spor Eğitimi Takip E_Yazılımı da hazırlanmıştır. Aynı zamanda İstanbul'da yaşayan çocukların dezavantajlılık durumlarının tespiti ile çocukların motorik özelikleri ve sosyo-demografik özelliklerinin analizi yapılarak bir rapor da hazırlanacaktır

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.